17 / 05 / 2024

Tapuda sahte vekalete dikkat

Tapuda sahte vekalete dikkat

Tapudaki eski usul düzenlemeleri kullanan dolandırıcılar, sahte kimlik ve vekaletlerle başkalarına ait arsa ya da evleri üçüncü kişilere satıyor.

Tapuda sahte vekalete dikkat!

Tapudaki eski usul düzenlemeleri kullanan dolandırıcılar, sahte kimlik ve vekaletlerle başkalarına ait arsa ya da evleri üçüncü kişilere satıyor.

Tapuda sahte evraklara dikkat edilmeli!

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan"Tapuda sahte evrak gibi durumlar sık yaşanıyor. İyice araştırın.Konut alırken acele etmeyin" uyarısında bulundu.

Konut alımında nelere dikkat edilmeli?

Gayrimenkul uzmanları tüketicileri uyarıyor: "Tapuda sahte evrak gibi durumlar sık yaşanıyor. İyice araştırın." Birikimlerini gayrimenkulde değerlendirmek isteyen küçük yatırımcılar tapu aşamasında bazı pürüzlerle karşılaşabiliyor.

Gayrimenkulü banka kredisi ile alırsam, tapuda hangi değeri göstermem gerekir?

Tapu dairesine yapılan gayrimenkul satışları için, gerçek satış bedeli üzerinden harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, "Gayrimenkulü banka kredisi ile alırsam, tapuda hangi değeri göstermem gerekir?" diyorsanız işte yanıtı...

Tapuda takas harcı!

Tapu takas işlemlerinin tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Tarafların aralarında anlaşarak tapu müdürlüğüne başvuru yapması gerekiyor. Peki, tapuda takas harcı ne kadardır? İşte, tapuda takas harcı 2015!

Tapuda intifa hakkı ne demek?

Tapuda intifa hakkı, taşınmaz mala sahip olan kişinin taşınmaz maldan kullanma ve yararlanma hakkını başkasına devretmesine deniyor.Peki tapuda intifa hakkı ne demek?Tapuda intifa hakkı için gerekli belgeler nelerdir?

Tapuda mal varlığı araştırması yapmak için gerekenler!

Kamu alacaklarının takip ve tahsili amacıyla, amme borçlusunun mal varlığının tespit edilebilmesi için yurt çapında mal varlığı araştırması yapılıyor. Peki, tapuda mal varlığı araştırması yapmak için gerekenler nelerdir?

Tapuda cins değişikliği davası açılır mı?

Cins değişikliği, ilgili parselin var olan durumunun ve kullanım şeklinin tapu üzerinde de görünmesini sağlamak için yapılan düzenleme olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapuda cins değişikliği davası açılır mı?

Tapuda cins değişikliği için gerekli belgeler!

Bir gayrimenkulün cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale; arsa veya arazi iken, bağ, bahçe ve benzeri duruma dönüştürmek için tapuda cins değişikliği yapılıyor. İşte tapuda cins değişikliği için gerekli belgeler...

Ataç İnşaat'ta 49 milyon TL'lik sahte imza skandalı!

ATAÇ İnşaat A.Ş.'nin yüzde 75 hissesine sahip büyük ortağı 2005'de vefat eden Hikmet Ataman'ın kızı Sevinç Ataman, sahte imzayla iki bankadan 49 milyon TL tutarında kredi çekildiği gerekçesiyle kardeşleri ve annesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tapuda takas nasıl yapılır?

Tapunun bir bedel karşılığında devri işleminin yanı sıra, taşınmaz tapusunun bir başka tapu ile takas edilmesi de söz konusu olabiliyor. Peki, tapuda takas nasıl yapılır? Tapuda takas işlemleri nelerdir?

Tapuda takas nedir?

Tapu dairesinde yapılabilen işlemler arasında takas işlemi de bulunuyor. Peki, tapuda takas nedir? Tapuda takas işleminin yapılabilmesi için gerekli evraklar nelerdir? Ne kadar harç ödenir?

Tapuda döner sermaye ne kadar?

Döner sermaye, özellikle kamu kurum ve kuruluşların hizmet kalitesini artırması için ihtiyaç duyulan mal ve diğer hizmetleri alabilmesi için alınan ücrete deniyor. Peki, tapuda döner sermaye ne kadar?

Tapuda sahte vekalete dikkat Haberi

Tapuda sahte vekalete dikkat

Büyük şehirlerde artan dolandırıcılık olaylarına sahte vekaletle tapu işlemi yapma da eklendi. Adres olarak genellikle yaşlı vatandaşları seçen dolandırıcılar son işlerinden Ankaralı bir vatandaşın canı yaktı. 


Mamak semtinde değeri 2-3 milyon lira eden bir araziyi sahte vekaletle başka bir şahısa satan zanlılar önce sırra kadem bassa da yakayı ele verdi. Uzmanlar, kimsenin ucuza satılan mülke itibar etmemesini önerirken, ''Milyonluk bir mülke yarı yarıya bir fiyat teklif ediliyorsa mutlaka araştırma yapılmasında yarar var'' diyor.


Tapu dairesine verilecek bir dilekçe ile mülk sahiplerinin kendilerini koruma altına alabileceğini belirten uzmanlar, "Dilekçe, kişinin mülkü hangi tapu dairesine kayıtlıysa oraya verilir. Dilekçede şu ifadelerin yer alması gerekiyor: 'Bizzat kendim tapu dairesine gelmeden, adıma hiç kimse vekaletle işlem yapamaz. İşbu dilekçemin gayrimenkulümün bulunduğu haneye konulmasını rica ederim'...