19 / 11 / 2024

Tapuda tevhit şartları neler

Tapuda tevhit şartları neler

Aynı mal sahibine veya sahiplerine ait birden fazla taşınmazların yeni bir numara altında birleşme işlemine tapu tevhit işlemi deniyor. Tapu tevhit işleminin yapılabilmesi için bazı şartlara uyması gerekiyor. Peki, tapuda tevhit şartları neler?

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?

Gayrimenkul alanında sıklıkla merak edilen konulardan biri de 'hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?' sorusudur. Bu sorunun yanıtı belirli şartları kapsar. Eğer taşınmazın tapusuna birçok kişi sahipse belirli şartlar yerine getirilmelidir. İşte hisseli tapu işlemleri ile ilgili bilgiler...

Tapuda 65 yaş üstü için sağlık raporu zorunlu mu?

Tapuda ve resmi dairelerde satış ya da devir işlemi yapabilmek için 65 yaş üstü bireylerden aranan şartlar farklılık gösterir. Peki, 65 yaş üstü tapuda işlem yapabilir mi? 65 yaş üstü tapuda sağlık raporu zorunlu mu? İşte detaylar…

Tapuda 65 yaş üstü satış yapabilir mi?

Tapuda satış yapabilmek için belli başlı şartlar bulunmaktadır. O şartlar vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Merak edilen noktalardan biri de tapuda 65 yaş üstü satış yapıp yapamadığı hususudur. İşte o detaylar!

Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır?

Arsa satış ve imar prosedürlerinde sıkça karşı karşıya geldiğimiz tapuda tevhid işlemi gerekli ve zorunlu olan bir uygulama olarak biliniyor. Peki, Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir?

Tapuda tevhit işlemi, tapu kütüğünde ayrı olarak belirtilen taşınmazların birleştirilmesi, tek bir parsel halini alması olarak ifade ediliyor. Peki, tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

11 soruda imar yönetmeliğinde ifraz ve tevhit şartları!

İfraz ve tevhit işlemlerine dair esaslar, Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden belirlendi. İşte 11 soruda imarda ifraz ve tevhit işlemleri esasları..

Tapuda trampa şartları!

Tapuda trampa başka bir ifadeyle trampa işlemi, taşınır ya da taşınmaz malların değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapuda trampa şartları neler?

Tevhit işlemleri nelerdir?

Tapu üzerinde yapılan ifraz değişikliği ile bir tapu birden fazla parçalara ayrılabilirken, tevhit işlemi ile de iki farklı tapu birleştirilebiliyor. Peki, tevhit nasıl olur? Tapuda tevhit işlemleri nelerdir?

Tevhit işlemi nasıl olur?

Tevhit işlemi, tapuda birleştirme işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Bu işlem tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halini alması olarak ifade ediliyor. Peki, tapuda tevhit işlemi nasıl olur?

Tapuda nasıl memur olunur?

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı bir kuruluş olup; tapuda nasıl memur olunur? Peki, tapuda memur olmak için aranan diğer şartlar nelerdir? İşte tapu memuru olma şartları..

Tevhid şartları nelerdir?

Birbirine bitişik olan parsellerin birleştirilme işlemi tevhid olarak adlandırılıyor.Parsellerin birleştirilmesi için belirli şartlar aranıyor.Peki tevhid şartları nelerdir?Tapuda tevhid için gerekli evraklar nelerdir?

Tapuda hibe şartları nelerdir?

Herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine hibe yani bağış deniyor.Peki, tapuda hibe şartları nelerdir? 2015 hibe oranları ne kadar?

Tapuda tevhit harcı 2014!

Tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi işlemi olan tevhit için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harcın ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda tevhit harcı 2014 ne kadar?

Tapuda tevhit şartları neler Haberi

Tapuda tevhit şartları neler

Tapuda tevhit şartları!

Tapu tevhit işleminin yapılabilmesi için ilk olarak tapu kadastro müdürlüğüne başvuru yapılması gerekiyor. Tapu tevhit işlemi çok parselde yer alan taşınmazların tek parsel üzerinde birleştirilmesi işlemi olarak biliniyor. Tapu tevhid işlemi aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için yapılabileceği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar için de yapılabiliyor.


Tapu tevhit işlemi kapsamında birleştirilecek taşınmaz malların üzerinde, rehin ve irtifak hakları gibi kaydedilmemiş haklar ile taşınmaz mal mükellefiyeti gibi şerhler varsa, bütün hak sahiplerinin ve rehin alacaklarının muvafakatları ile alınması gerekli oluyor. 


Tapu tevhit işlemini zıddı bir ifraz işlemi olarak tanımlamak da mümkün oluyor. Tapu tevhit işleminin yapılabilmesi için tapu kadastro müdürlüğü tarafından istenen belgelerin temin edilmesi ve birleştirme işlemleri için verilen hizmet karşılığında söz konusu gayrimenkuller için kayıtlı...