03 / 05 / 2024

Tapuda yanlış beyan cezası ne kadar

Tapuda yanlış beyan cezası ne kadar

Bilgi işlem sistemini güçlendiren Maliye Bakanlığı, emlak alım-satımlarındaki tapu harcı ödemelerinin ve düşük bedel göstermekten kaynaklanan vergi kayıplarının peşine düştü.

Gayrimenkul alım satımında dikkat! Yanlış beyan verenler yandı! Cezası büyük...

Gayrimenkul alım satımında Gelir İdaresi tarafından alınan vergi beyanı konusunda yanlış beyanda bulunanlarda vergi kaçırmayla ilgili bir çalışma başlatıldı.

DASK Başkanı Gençosmanoğlu ev sahiplerini tek tek uyardı! Sakın ucuz diye bunları yapmayın!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK)'tan milyonlarca kişiye uyarı geldi. DASK Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Ebru Gençosmanoğlu, sigorta primini düşük ödeyebilmek için evlerinin metrekarelerini yanlış beyan edilmemesi konusunda ev sahiplerini uyardı. 

Ev alıp satanlar dikkat! Tapuda bunu yapan yandı! Tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde tapuda beyan edilen tutarın yüzde 4’ü oranında tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Bu bedeli daha düşük ödemek isteyenler satış bedelini düşük gösteriyorlar. Ancak bu yöntemin tabiki bir cezası var. Peki, tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Tapu harcı eksik beyan dilekçesi 2022!

Tapu harcını eksik beyan eden ancak sonradan pişman olan vatandaşlar yanlışlığı düzeltmek için bir dilekçe verebiliyor. İşte tapu harcı eksik beyan dilekçesi 2022...

Tapuda ismim yanlış yazılmış! Tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Bir gayrimenkul satın alanlar tapu belgelerinde yazan isimlerinin yanlış olduğunu sonradan fark edebiliyor. Peki, tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Ev sahiplerinin dikkatine! Yarın sona eriyor!

Değeri 5 milyon 227 bin TL'yi aşan konutlar için alınacak değerli konut vergisi beyanname dönemi yarın sona eriyor. Yanlış beyan eden mükellefler ise cezalarını faizli ödeyecek...

Tapuda düzeltme işlemi nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Tapuda babamın isminin ‘Asef’ olarak yazılacağı yerde ‘Asif’ olarak yazıldığını gördüm. Bu yanlışlık ileride bir problem doğurur mu? Nasıl düzeltebilirim?' sorusunu cevapladı.

Ev alıp satacaklar dikkat! Cezası büyük!

Konut alım-satım işlemlerinde ödenen tapu harcında ‘gerçek beyan'da bulunmamanın cezası büyük. Tapu dairesinde ev değerinin altında beyan edilirse, ileride hem farkı hem de gerçek harç üzerinden yüzde 25 ceza ödeniyor. Yanlış beyan, dilekçeyle düzeltilebilir.

İmar barışında yanlış beyan uyarısı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Faruk Çolak, imar barışı başvurularıyla ilgili "Henüz başvurmayanlar elini çabuk tutsun özellikle beyanını yanlış yapanlar bir an önce düzeltmek için harekete geçmeli'' dedi.

Tapu harcını yanlış beyan edene ceza!

Ev alım satımlarında tapu harcı ödenmeden devir yapılmıyor. Tapu harçlarının yıl sonuna kadar binde 15 olarak ödenmesi gerekiyor. Yanlış beyan edilen ve eksik ödenen tapu harçları için büyük cezalar kesiliyor.

İmar barışı yanlış beyan cezası!

İmar barışında başvurunun doğru ve eksiksiz olması gerekiyor. Peki, imar barışında yanlış beyan cezası nedir?

İmar barışında fazla kat beyan edildiyse ne olacak?

İmar barışına e-devlet üzerinden müracaat edenler yanlışlıkla fazla kat beyan edebiliyor. Peki, imar barışında fazla kat beyan edildiyse ne olacak?

İmar barışında en büyük sorun yanlış beyan!

Tektaş İmar Affı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya, vatandaşlara imar uyarısında bulundu. Çatalkaya, ‘İmar barışı’ ile ilgili bugüne kadar en çok karşılaşılan sorunun yanlış beyan olduğunu belirtti.

Tapuda yanlış beyan cezası ne kadar Haberi

Tapuda yanlış beyan cezası ne kadar

Maliye, tapuda düşük konut bedeli gösterenlere ve konut kredisindeki düşük ekspertiz tespiti yaptıranlara ceza kesiyor. Tapuda eksik konut bedeli ödeyenler, aradaki farkın yanı sıra tapu harcının 4'te 1'i kadar ceza ödüyor.


Maliye'nin yenilenen bilgi-işlem sistemiyle, tapu harcını gerçek alım satım bedeli üzerinden ödemeyenler, anında sisteme düşüyor. Bir tür alarm sistemiyle mükellefler hakkında uyarılan yetkililer, anında işlem başlatıyor. Tapuda yapılan işlemden sonra, emlak vergisi değerinden daha düşük bir bedel üzerinden harç ödendiğinin tespit edilmesi halinde, aradaki fark üzerinden hesaplanan harç hem gayrimenkulü devredenden, hem de devir alandan tahsil ediliyor. Ayrıca, tapu harcı için, devreden ve devralan için ayrı ayrı harcın yüzde 25’i oranında vergi cezası kesiliyor.


Banka kredisine dikkat


Evini banka kredisiyle alan için de tapu harcının gerçek devir bedeli üzerinden ödemesi şart....