29 / 04 / 2024

tapudaki satış bedeli ne demek

tapudaki satış bedeli ne demek

Arazi, arsa, mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların satış işlemleri tapu dairesinde gerçekleştiriliyor. Peki tapuda satış bedeli nedir? Satış bedeli olduğundan az gösterilirse ne olur?

Tapu satış bedeli KDV dahil midir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri için, tapu dairesinde satış bedeli üzerinden belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, tapu satış bedeli KDV dahil midir? Harç KDV hariç bedel üzerinden mi hesaplanır?

Tapuda satış bedeli nasıl düzeltilir?

Tapuda satış bedelini eksik beyan eden kimseler, Maliye tarafından durumun tespit edilmesi halinde ceza ile karşılaşıyor. Peki, ceza almamak için tapuda satış bedeli nasıl düzeltilir?

Tapu satış bedeli düzeltme işlemleri!

Tapuda yapılan yanlış beyanın tespiti halinde aradaki fark üzerinden ceza kesiliyor. Bu cezayı ödemek istemeyenler pişmanlık beyannamesi verebiliyor. İşte tapu satış bedeli düzeltme işlemleri..

Pendik Belediyesi'nden 6.5 milyon TL'ye satılık arsa!

Pendik Belediye Başkanlığı, Pendik Dolayoba'da bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa ve üzerindeki gayrimenkullerin satış bedeli 6 milyon 510 bin 24 TL olarak belirlendi.

Adana Seyhan'da 6 milyon TL'ye satılık dükkan!

Adana Sulh Hukuk Mahkemeleri, Seyhan Kuruköprü Mahallesi'nde bulunan dükkan ve arsasını satışa çıkardı. Söz konusu dükkanın satış bedeli 6 milyon 8 bin 948 TL olarak belirlendi.

Adana Sarıçam'da icradan 4.8 milyon TL'ye satılık arsa!

Adana 2. İcra Dairesi, Adana Sarıçam'da bulunan arsayı müştemilatıyla birlikte satışa çıkardı. Arsanın satış bedeli 4 milyon 859 bin 404,50 TL olarak belirlendi.

Gaziantep Şehitkamil'de 14.6 milyon TL'ye satılık arsa!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şehitkâmil Özgürlük Mahallesi’nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 14 milyon 684 bin 767,50 TL olarak belirlendi.

Sarıyer'de 2.6 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Sarıyer'de bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 2 nilyon 641 bin 800 TL olarak belirlendi.

Gaziantep Şahinbey'de 9.7 milyon TL'ye satılık arsa!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şahinbey K.Kızılhisar Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 9 milyon 702 bin 315 TL olarak belirlendi.

Şanlıurfa Merkez'de icradan 3.9 milyon TL'ye satılık arazi!

Şanlıurfa 1. Satış Memurluğu, Şanlıurfa ilinin Merkez ilçesinde bulunan sulu tarım arazisini satışa çıkardı. Söz konusu arazinin toplam satış bedeli 3 milyon 963 bin 178 TL olarak belirlendi.

Yozgat Sorgun'da 7.6 milyon TL'ye satılık arsa!

Yozgat İl Özel İdaresi İl Encümen Başkanlığı, Sorgun'un Hamamaltı mevkiinde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 7 milyon 610 bin 966 TL olarak belirlendi.

Adana Çukurova'da 3.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Adana Sulk Hukuk Mahkemeleri, Adana Çukurova'da bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 3 milyon 258 bin TL olarak belirlendi.

Bursa Orhangazi'de 2.2 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Orhangazi Belediye Başkanlığı, Gedelek Köyü'nde bulunan gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 2 milyon 232 bin 600 TL olarak belirlendi.

tapudaki satış bedeli ne demek Haberi

tapudaki satış bedeli ne demek

Tapuda satış bedeli nedir?

Arazi, arsa, mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların satış işlemleri tapu dairesinde gerçekleştiriliyor. Taşınmaz malın alıcı ve satıcısı arasında yapılan anlaşma sonucunda yapılan satış ücreti; tapu satış bedeli olarak tanımlanıyor.


Bilindiği üzere tapu devri için ödenmesi gereken harçlar, tapu satış bedeli üzerinden hesaplanıyor. Satış bedeli ne kadar yüksek oldukça, tapu için ödenecek harç bedeli de yükseliyor. Bunun bilince olup, durumu kendi lehine bir şekilde yöneltmek isteyen kimi alıcı ve satıcılar satış bedelini olduğundan daha az göstererek, daha az harç ödüyor.


Ancak bu durum Maliye tarafından farkedildiği takdirde, ilgililerine yüklü miktarda para cezası kesiliyor. Bu tür bir yaptırımla karşılaşmamak adına tapu satış bedelini, gerçek satış bedeli üzerinden göstermek gerekiyor.


Aksi takdirde karşılaşılacak cezalar ve önlemleri şu şekilde sıralanıyor:


Tapuda satış bedelinin...