30 / 04 / 2024

tapudaki yenilikler

tapudaki yenilikler

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün geçen yıl Hazine'ye 7 milyar 945 milyon 311 bin 165 lira harç geliri aktardığını bildirdi.

Vefat eden kişinin tapudaki taşınmazları nasıl öğrenilir? Ölen kişinin tapusu kime kalır?

Miras yoluyla kalan veya kalacak olan mülklere dair vatandaşlar pek çok soru sormaktadır. Onlardan biri de tapudaki mallara dairdir. İşte bu detaylar!

Tapudaki ipotek nasıl kalkar?

Ödenmesi taahhüt edilmiş borçları güvence altına almak için taşınmazların üzerine ipotek koyulur. Peki, tapudaki ipotek nasıl kalkar? Tapudaki ipoteği kaldırma işlemi nasıl yapılır? Tapu ipoteği kaç günde kalkar?

Vefat eden kişinin tapudaki taşınmazları nasıl öğrenilir?

Tapuda pek çok işlem halledilir. Peki Vefat eden kişinin tapudaki taşınmazları nasıl öğrenilir? İşte merak edilen detaylar!

Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır?

Gayrimenkul üzerindeki ipoteğin kaldırılması, borcun tamamının ve eksiksiz ödenmesiyle birlikte mümkün oluyor. Peki, Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır? Tapuda ipotek kaldırma işlemi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Ev almayı düşünenler dikkat! 2020 tapu rehberi!

Bu yıl ev alma hayali gerçek olanlar tapudaki devir işlemi için ne kadar tapu harcı ödeyecek? Tapu işlemleri nasıl gerçekleşecek? İşte merak edilen her şey...

12 milyar TL yatırımla Tuzla'ya Biyoteknoloji Vadisi geliyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ardından biyoteknoloji, genetik ve mikrobiyoloji alanlarındaki çalışmalar ve yenilikler de yer alırken, İstanbul'un Tuzla ilçesine toplam 12 milyar TL'ye Biyoteknoloji Vadisi kurulacak.

Ev almak isteyenler için 2020 tapu rehberi!

Bu yıl ev alacak ya da ev almayı düşünen binlerce kişi tapuda yapılacak işlemleri merak ediyor. Peki tapudaki devir işlemi için ne kadar tapu harcı ödenecek? Tapu işlemleri nasıl yapılacak? İşte tüm merak edilenler...

Binalarda iskana dikkat! 

Ev tapusunda ‘kat irtifakı’ veya ‘kat mülkiyeti’ gibi ifadeler bulunabiliyor. Tapudaki ‘kat irtifakı’ ifadesi, inşaat ‘resmen’ tamamlanmadığını yani iskanının alınmadığını belirtir. Peki iskan almamış bir konut almanın riskleri nelerdir?

2020'de ev alacaklar dikkat!

Bu yıl ev alma hayali gerçek olanlar tapudaki devir işlemi için ne kadar tapu harcı ödeyecek? Tapu işlemleri nasıl yapılacak? İşte tüm merak edilenler...

2020'de ev alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

2020 yılında ev alma hayali gerçek olanlar tapudaki devir işlemi için ne kadar tapu harcı ödeyecek? Tapu harcı indirimiyle ne kadar, indirim bittikten sonra ne kadar harç ödenmesi gerekecek? İşte tapu harçları 2020...

Konutta 2020 programı!

Konut piyasası 2020 yılına hareketli giriyor. Vergisel teşvikler gibi yenilikler gündemdeyken, geçtiğimiz günlerde açıklanan Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda da dar gelirlinin konuta ulaşımı, stoklar, kentsel dönüşüm, şehirleşme için yeni önlemler planlanıyor.

Konutta 2020 programı!

Konut piyasası 2020'ye hareketli giriyor. Değerli konut vergisi gibi yenilikler gündeme gelirken, geçtiğimiz günlerde açıklanan Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda da dar gelirlinin konuta ulaşımı, stoklar, kentsel dönüşüm, kentleşme için yeni önlemler planlanıyor.

Flo’dan yeni mağaza zinciri!

Ziylan Grubu’nda yenilikler bitmiyor. Türkiye’de 120 mağazaya ulaşmış durumda. Grup şu sıralar yepyeni bir konsept ile yepyeni yeni bir mağaza zinciri kurmak için çalışıyor...

tapudaki yenilikler Haberi

tapudaki yenilikler


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün geçen yıl Hazine'ye 7 milyar 945 milyon 311 bin 165 lira harç geliri aktardığını bildirdi. 


Güllüce, yaptığı yazılı açıklamada, Tapu'da, satış, bağış, taksim, intikal, ipotek, ipotek terkini, cins tashihi gibi alanlarda, toplam 7 milyon 629 bin 498 işlem yapıldığını belirtti. 


 Buradan geçen yıl Hazine'ye 7 milyar 945 milyon 311 bin 165 lira harç geliri aktardığını ifade eden Güllüce, en fazla harç gelirinin 7 milyar 423 milyon 787 bin 788 lirayla alım satım işlemlerinde gerçekleştiğini kaydetti. 


"Sanal post sistemi kullanılacak" 


Tapu'daki yeniliklerin vatandaşı memnun ederken aynı zamanda Hazine'ye katkı sağladığını vurgulayan Güllüce, Tapu'da 2014'te attıkları devrim niteliğinde adımların bu yıl da devam edeceğini bildirdi.  


Bu yıl sanal post sistemi kullanılarak, kredi kartıyla tapu...