02 / 05 / 2024

Tapudan nasıl sıra alınır

Tapudan nasıl sıra alınır

Tapu dairesindeki taşınmaz devir işlemlerinin başlayabilmesi için öncelikle randevu ve sıra no alınması gerekiyor. Peki, tapudan nasıl sıra alınır? İşte tapu sıra no alma adımları..

Seçimlere kadar borsa nasıl hareket edecek? Düşüş sürer mi? Yükseliş ne zaman başlar? İşte, borsada seçim senaryoları!

Geçen yıl yüzde 200 civarında getiri sağlayan borsa bu yıl yatırımcılarını üzdü. Küresel risklerin yanı sıra yurt içinde seçimlere ilişkin belirsizlikler nedeniyle borsada satış ağırlıklı seyir sürüyor. Borsanın seçimlere kadar ve seçim sonrası nasıl hareket edeceği ise en büyük merak konusu.

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için ne yapmalı?

Bir evin kiralanması sırasında kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde kira bedelinin yanı sıra, kiracılık süresi de yer almaktadır. Sözleşmenin bitimiyle kiracının evi boşaltması beklenir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için en ya

Riskli yapı süreci nasıl sürdürülecek?

Riskli yapılarla ilgili süreç, "tespit başvurusu", "risk tespiti", "riskli yapıların yıktırılması" ve "yıkım sonrası uygulama" olmak üzere, 4 ana aşamadan meydana geliyor.  Peki bu işlemler nasıl yürütülüyor?

Tapusu henüz çıkmamış ev nasıl alınır?

İnşaat çalışmaları devam eden bu nedenle henüz tapusu olmayan taşınmaz malların satın alınmak istenmesi halinde ne yapılır? Tapusu henüz çıkmamış ev nasıl alınır? Taraflar arasında nasıl sözleşme yapılmalıdır?

Melikgazi'de sıra kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, sıra şimdi kat karşılığı inşaat sözleşmesinde bunun için Meclisten karar alındığını söyledi.

Riskli yapı tespit süreci nasıl ilerler?

'Oturduğum bina riskli mi.. Depreme afete dayanıklı mı nasıl öğrenebilirim, bunun için nasıl bir yol izlemeliyim...' Türkiye'de hemen hemen herkesin kafasında bu sorular var... Riskli yapı sürecini en basit haliyle şöyle:

Sözlü vasiyet nasıl belgelenir?

Medeni Kanun gereğince; 15 yaşını doldurmuş olan ve ayırt etme gücüne sahip herkes, Kanun’un belirlediği sınır ve şekiller dahilinde, vasiyet yoluyla mallarından tasarruf edebiliyor. Peki, Sözlü vasiyet nedir? Sözlü vasiyet nasıl belgelenir?

Sözlü vasiyetname nasıl iptal edilir?

Mirasbırakan; yakın ölüm tehlikesi, ulaşımın kesilmesi gibi olağanüstü durumlar yüzünden yazılı vasiyetname yapamıyorsa, sözlü vasiyet ile miras bırakabiliyor. Peki, sözlü vasiyetten dönülebilir mi? Sözlü vasiyetname nasıl iptal edilir?

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi nasıl yapılır?

Bakım borçlusunun bakım alacaklısını ölünceye kadar bakıp gözetmeyi, bakım alacaklısının da bir malvarlığını ona devretme borcunu üstlendiği sözleşme olan ölünceye kadar bakma sözleşmesi nasıl yapılır?

Vefa hakkı sözleşmesi nasıl yapılır?

Vefa hakkı başka bir ifadeyle geri alım hakkı en çok 10 yıl için tesis edilebiliyor. Bu hakkın kullanılabilmesi için noterden düzenlenen sözleşmenin imzalanmış olması gerekiyor. Peki, vefa hakkı sözleşmesi nasıl yapılır?

Kira sözleşmesi yoksa nasıl tahliye edilir?

Kira bedelini ödemeyen kiracılara mal sahibi yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebiliyor. Peki, kira sözleşmesi yoksa nasıl tahliye edilir?

Sözleşmesi olmayan kiracı nasıl çıkarılır?

Taşınmaz kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira anlaşması sözleşmeli olarak yapılabildiği gibi sözleşmesiz şekilde de yapılabiliyor. Peki, kiracınızın kira bedelini ödemediğini düşünelim. Sözleşmesi olmayan kiracı nasıl çıkarılır?

Apartman ısı yalıtım kararı nasıl alınır?

Yalıtım, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Apartmanınıza yalıtım yaptırmak istediğinizi düşünelim. Peki, apartman ısı yalıtım kararı nasıl alınır?

Tapudan nasıl sıra alınır Haberi

Tapudan nasıl sıra alınır

Tapudan nasıl sıra alınır?

Tapu alım satım işlemleri, taşınmazın bulunduğu yerin tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu dairesindeki işlemlerin başlayabilmesi için öncelikle randevu ve sıra no alınması gerekiyor. Peki, tapudan nasıl sıra alınır?


İnternet üzerinden onlinerandevu.tkgm.gov.tr adresine giriş yapılarak bu sayfadan itibaren adım adım yapılacak işlemlerle randevu alınabiliyor. 


Tapu randevu alma adımları..

Giriş

Malik Kimlik Bilgileri

İşlem Seçimi

Tapu Senet Bilgileri

Randevu

Sonuç


İşlem evrakları:

- Nüfus Cüzdanı ve Temsil Belgesi

- Gerçek Kişilerde Fotoğraf

- İcra Müdürlüğünün Satış Müzekkeresi (Cebri İcra Yolu ile Satılmış ise).

- Mahkeme Müzekkeresi (Ortaklığın Giderilmesi Davası Yolu ile Satılmış ise).

- Bina Vasıflı Taşınmazlarda Zorunlu Deprem Sigortası.

- İlgili Belediyeden Alınmış  Emlak  Vergisi Değerini Belirtir Belge.


Sistem başvuru sırası için randevu vermektedir. İşlemin gerçekleştirileceği ve sonuçlandırılacağı zaman konusunda randevu vermiyor.


Sistem üzerinde 20 dakikalık bir oturum oluşturulmaktadır. 20 dakika sonunda kullanıcı ile ilgili...