29 / 04 / 2024

Tapulu otopark projesinin finansörü kim olacak

Tapulu otopark projesinin finansörü kim olacak

Kadir Topbaş her mahallede, sokakta 200 metrekareden büyük bir yapıyı belediye olarak satın alıp bunu katlı otoparka çevireceklerini söyledi. Ciddi bir maliyet getirecek çılgın projede finansmanı yaratmada temel dayanak İSPARK görünüyor.

Kağıthane Gültepe Kapalı Otopark projesinin inşaatı başladı!

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlut Öztekin'in önem verdiği projelerden biri olan Gültepe Kapalı Otopark ve Pazaryeri Projesi'nin inşaatı başladı. 

Murat Kurum: 81 ilde yeraltı otoparkı inşa edilecek!

Ümraniye’de park sıkıntısını çözmek amacıyla inşa edilecek üç katlı zemin altı otopark projesinin temel atma töreni Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla düzenlendi. 

Tekirdağ katlı otopark projesinin inşaatı tam gaz!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, büyükşehir belediyesi tarafından hayata geçirilen katlı otopark ve meydan düzenleme çalışmalarını inceledi.

Esenler'e 350 araçlık otopark!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Esenler Belediyesi’nin  hayata geçirdiği park, zemin altı otopark ve Pazar yeri projesinin inşaat çalışmaları tamamlandı. 

Samsun Terme'de yeni otopark inşaatı başladı!

Samsun Terme Belediyesi tarafından kent merkezindeki araç trafiğine çözüm getirmek için hayata geçirilecek otopark projesinin inşaatı başladı.

Yozgat Ticaret Merkezi'nin yüzde 90'ı tamamlandı!

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, yapımı devam eden Ticaret Merkezi'nin ve otopark projesinin inşaat alanını inceledi. Arslan, Yozgat Ticaret Merkezi'nin yüzde 90’ının tamamlandığını açıkladı.

Gaziantep Tarihi Bey Mahallesi’ne yeraltı otoparkı yapıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Bey Mahallesi’ne yapılan yeraltı otoparkının inşaatında sona gelindi. 132 araç kapasitesine sahip otopark projesinin kısa sürede açılması planlanıyor.

Sakarya'ya yeni otopark projesi!

Sakarya Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Atatürk İlköğretim Okulu’nun bulunduğu alana inşa edilecek otopark projesini sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyuyla paylaştı. Otopark projesinin 700 araç kapasiteli olduğu belirtildi.

Trabzon Tam Otomatik Katlı Otopark'ın inşaatı başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesinin şehre kazandıracağı Tam Otomatik Katlı Otopark projesinin inşaatına başladı.

Otopark sorununa okul çözümü!

Okulların bahçesinin altlarının otopark olması projesinin çok doğru bir çözüm olduğunu ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Otopark meselesi aslında büyükşehirlerimizin belalı bir sorunu haline gelmeye başladı" dedi.

Ordu Ayışığı Otoparkı ve Meydan projesi şekilleniyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Ordu Ayışığı Otoparkı ve Meydan projesinin inşaatını hız kesmeden sürdürüyor.

Sarıgöl Kapalı Otopark ve Pazaryeri'nin inşaatı tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesinin Sarıgöl Kapalı Otopark ve Pazaryeri projesinin inşaatını tamamladı.

Arasa Çok Katlı Otopark inşaatında sona gelindi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Arasa Çok Katlı Otopark projesinin inşaatında sona gelindi.

Tapulu otopark projesinin finansörü kim olacak Haberi

Tapulu otopark projesinin finansörü kim olacak

Önce sıcak gelişmeyi aktaralım sonra üzerine bir analiz yapmaya çalışalım.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2013 Faaliyet Raporu’nu açıklamak üzere İBB Meclisi’nde kürsüye çıktı ve trafik sorununun da temellerinden birini oluşturan otopark sorununa yönelik projesinden ilk kez söz etti. Topbaş, otopark sorununun çözümü konusunda tüm Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma başlatacaklarını söyledi. Sokaklardaki park yoğunluğuna önlem için öncelikle birkaç sokaktan başlayarak 200 metrekareden aşağı olmayacak yapıları satın alıp katlı otoparka dönüştüreceklerini söyleyen Topbaş, şöyle konuştu:


“Sadece o sokaktakilere hizmet edecek bir sisteme doğru gitmek istiyoruz. Bir model olacağına inanıyorum. Kat mülkiyet tapusu gibi araç otopark mülkiyet tapusu çıkararak, orada yaşayan insanlar bir maliyet karşılığında böylece otopark belgesi alacak. İstanbul’da bunu başlatmamız gerekir. Türkiye için de bir modeldir.”


İSPARK halka açılacak


İstanbul’da trafiğin...