05 / 05 / 2024

Tapunun bölünmesi nasıl olur

Tapunun bölünmesi nasıl olur

Tapu kütüğü üzerinde yapılabilen değişiklikler arasında yer alan tapunun bölünmesi işlemi nasıl yapılır? Tapu nasıl bölünür? Tapunun bölünmesi için gereken belgeler nelerdir? İşte tapunun bölünmesi ile ilgili soruların yanıtı...

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

Hisseli tapu nasıl alınır? Hisseli tapu nasıl bölüştürülür? 

Hisseli tapular, birden fazla hisseye sahip olan taşınmazlara verilen belirli bir tapu türüdür. Hisseli tapularda, mülkiyet payları farklı kişilere ait olduğundan, yönetim ve satış süreçlerinde bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Hisseli tapu nedir ve nasıl bölünür, işte tüm cevapları…

Hisseli tapu nasıl bölünür?

Hisseli tapular, birden fazla hisseye sahip olan tapulara verilen isimdir. Hisseli tapuların yönetimi ve satışı konusunda bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Bu nedenle, birçok kişi hisseli tapuların nasıl bölüneceğini merak etmektedir. İşte hisseli tapu hakkında merak edilen soruların yanıtları...

Üniversite 2 yıllık ve 4 yıllık bölümler neler? YKS (TYT-AYT-YDT) puan türü ile nasıl yerleşilir?

ÖSYM tarafından gerçekleştiren YKS maratonu sona erdi. Bu kapsamda öğrenciler üniversite 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerin neler olduğunu sorguluyor.

Kardeşler arasında miras nasıl bölünür? Kardeşten kardeşe miras nasıl kalır?

Kardeşler arasındaki miras durumu çoğu zaman sorun teşkil etmektedir. Peki “Kardeşler arasında miras nasıl bölünür? Kardeşten kardeşe miras nasıl kalır?” İşte detaylar!

Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? Eski tapular e-devlette görünür mü? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Tapu geçmişi sorgulama, araştırma sıkça sorulan sorular arasındadır. Peki Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? İşte merak edilenler!

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

Hisseli tapuya sahip olabilirsiniz! Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Hisseli tapu genellikle miras yolu ile mirasçılara bırakılmaktadır. Bazı vatandaşlar hisseli tapuya sahip olduklarını bilmeyebilir. Peki Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte detaylar!

Ortak hisseli tapu nasıl bölünür?

Hisseli tapu, ortak tapu olarak da bilinmektedir. Hisseli tapunun bölünmesi pek çok kişinin uğraşmak zorunda olduğu işlemdir. Peki Ortak hisseli tapu nasıl bölünür? İşte detaylar!

Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Hisseli tapuya dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de “Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır?” sorusudur. İşte detaylar!

Hisseli tapu nasıl bölünür?

Hisseli tapu konusunda pek çok kişinin tereddütleri ve soruları yer alıyor. Özellikle Hisseli tapu nasıl bölünür? sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte hisseli tapuya dair bilinmesi gerekenler!

Tapunun imarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Arsaya yatırım yapmak isteyen kimseler genellikle imarlı arsa satın almak istiyor. Peki, tapunun imarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte detaylar...

Tapunun temiz olduğu nasıl anlaşılır?

Gayrimenkul alım satım işleminde temkinli davranmak isteyenler tapu ile ilgili araştırmaları nasıl ve nereden yapacaklarını merak ediyor. Peki, tapunun temiz olduğu nasıl anlaşılır?

Tapunun bölünmesi nasıl olur Haberi

Tapunun bölünmesi nasıl olur

Tapunun bölünmesi!

Tapu kütüğü üzerinde yapılabilen değişiklikler arasında yer alan tapunun bölünmesi işlemi, tapuya tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması işlemi anlamına geliyor. Peki tapu nasıl bölünür ve tapuda ifraz neden yapılır?


İfraz işlemi, bir gayrimenkulün bir sahibi varken, bölünmesi ya da bir kısmının satılması durumlarında meydana geliyor. 


Tapu nasıl bölünür?

İfraz işleminin yapılabilmesi için söz konusu gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeye gerekli evrakların temin edilmesi ile başvurulması gerekiyor. İfraz işleminin tamamlanabilmesi için bir de belirlenen harcın ödenmesi gerekiyor. 


Tapunun bölünmesi işlemi masrafı ne kadar?

Bölünme işlemi için ödenmesi gereken harç ifraz olan parselin ifraz olmadan önceki değeri üzerinden hesaplanıyor. İfraz işleminin yapıldığı gayrimenkullerin ilgili belediye tarafından bildirilen emlak beyan değerinden az olmaması gerekiyor. 


Buna göre beyan edilecek değerleri üzerinden binde...