02 / 05 / 2024

tapusu randevusu nereden alınır

tapusu randevusu nereden alınır

Tapu devir işleminin gerçekleşebilmesi için öncelikle tapudan randevu alınması gerekiyor. Aksi halde tapuda işlem yapılamıyor. Peki, tapu randevusu nasıl alınır? İşte tapudan randevu alma işlemleri...

Tapu randevusu nasıl alınır 2022? Tapu randevu alma adımları

Tapu dairesinde işlemi olan vatandaşların öncelikle randevu almaları gerekiyor. İlk defa randevu alacaklar nereden ve nasıl alacaklarını araştırıyor. Peki, tapu randevusu nasıl alınır 2022? Tapu randevu alma adımları

Yapı kullanma izin belgesi nereden alınır?

Herhangi bir yapının inşaat çalışmalarının tamamlanmasından sonra mülkiyet tapusu için iskan izinlerinin alınması gerekiyor. Yapı kullanma izin belgesi nereden alınır? İşte tüm merak edilenler...

İmar barışı randevu alma!

İmar barışı başvurusunu Bakanlığın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlardan yapmak isteyenlerin randevu alması gerekiyor. Peki, imar barışı randevusu nereden ve nasıl alınır?

Tapu randevusu nasıl alınır?

Tapu devir işlemleri, taşınmaz malın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Bu işlemler için öncelikle tapudan randevu alınması gerekiyor. Peki, tapu randevusu nasıl alınır? İşte yanıtı..

Gaz açma randevusu nasıl alınır?

Doğalgaz abone işlemleri, sokakta doğalgaz hattının olup olmadığına göre değişkenlik gösteriyor. Abonelik işlemlerinden sonra gaz açma randevusu alınıyor. Peki, gaz açma randevusu nasıl alınır?

Kat irtifak tapusu ile alınan dairelerde iskan ücretini kim öder?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "Kat irtifak tapusu ile alınan dairelerde iskan ücretini kim öder?" sorusunu cevaplandırıyor. İşte Heper'in köşe yazısı;

Kira gelir vergisi ödemesi nereden yapılır?

Kira gelir vergisi, bir önceki sene içerisinde elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, kira gelir vergisi ödemesi nereden yapılır?

İkametgah nereden değiştirilir?

İkametgah, insanların yaşadıkları bölge ve konut için kullanılıyor. Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince her vatandaşın tek bir ikametgah adresinin bulunması gerekiyor. Peki, taşınma durumunda ikametgah nereden değiştirilir?

Aile konutu şerhi nereden istenir?

Eşlerin bütün yaşam faaliyetlerini gerçekleştirdiği, yaşantısına buna göre yön verdiği, acı ve tatlı günleri içinde yaşadığı, anılarla dolu mekâna aile konutu deniyor. Peki, tapu için aile konutu şerhi nereden istenir?

Hisseli arsa tapusu nasıl bölünür?

Hisseli arsaların bölünmesi hakkında herhangi bir yasal kısıtlama bulunmuyor. Hissedarların talebi doğrultusunda hisseli tek tapu ayrılabiliyor. Peki, hisseli arsa tapusu nasıl bölünür? İşte yanıtı..

Emlak Konut Ispartakule Evleri başvuruları nereden yapılacak?

Konutların sözleşme tarihinden itibaren 36 ay içerisinde teslim edileceği Ispartakule Evleri kura çekilişi kapsamında toplam 1.500 adet konut satışa sunulacak. Peki Emlak Konut Ispartakule Evleri başvuruları nereden yapılacak?

Kilis sosyal tesis binasının arsa tapusu teslim edildi!

Kilis Barosu Sosyal Tesis ve hizmet binası yapılmak amacıyla Türkiye Barolar Birliğince satın alınan arsanın tapusu, tamamlanan işlemlerin ardından,Kilis Baro Başkanı Av.H.Muammer Fazlıağaoğlu’na teslim edildi.

Devremülk tapusu nedir?

Mesken olarak kullanılmaya elverişli bir yapıdan, yılın belli dönemlerinde ve müşterek mülkiyet payına bağlı olarak yararlanma hakkına devremülk deniyor. Peki,devremülk tapusu nedir?

tapusu randevusu nereden alınır Haberi

tapusu randevusu nereden alınır

Tapudan randevu alma işlemleri!

Tapu dairesinde taşınmaz mal devir işleminiz olduğunu düşünelim. Devrin gerçekleşebilmesi için öncelikle tapudan randevu alınması gerekiyor. Zira, randevu alınmadan tapu dairesine gidilmesi halinde, tapu dairesinde randevu alan kimselerin devir işlemleri yapılıyor. 


Tüm saatlerin dolu olması halinde randevu alınmadığı için devir işlemleri yapılamıyor. Bu nedenle işi şansa bırakmamak ve günlerce uzatmamak adına tapuya gidilmeden önce randevu alınması faydalı oluyor. Peki, tapu randevusu nasıl alınır?


Tapudan randevu alma..

Tapudan randevu online bir şekilde alınabiliyor. "onlinerandevu.tkgm.gov.tr" adresine giriş yapılarak bu sayfadan itibaren adım adım yapılacak işlemlerle randevu sistemini kullanarak belirli bir gün ve saat aralığı için randevu alabiliyor. Bu sistemde alınmış olunan randevular sorgulayabildiği gibi iptal de edebiliyor.


Tapudan randevu alma işlemleri sırasında dikkat edilmesi gerekenler:

- Randevular seçilecek tarihte, uygun bir saat aralığında,...