25 / 07 / 2024

tapusuz eve af var mı

tapusuz eve af var mı

Tapusuz evi olan vatandaşa mülkiyet hakkı tanıyan ve 31 Mayıs'ta yürürlükten kaldırılması planlanan af kanununda süre 3 yıl daha uzatıldı.

Kaçak eve iskan alınır mı?

Ruhsatsız olarak inşa edilen yapılara iskan verilmiyor. Bu durumda ilgili yapılar "kaçak" niteliği taşıyor. Peki, kaçak binalar için İmar Kanununa göre af var mı? Kaçak eve iskan alınır mı? İşte yanıtı..

Tapusuz eve kredi verilir mi?

Satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla verilen kredi türü olan konut kredisi kullanmak için hem kişinin hem de kredi kullanılacak evin aranan koşullara uygun olması gerekiyor. Peki, tapusuz eve kredi verilir mi?

Tapusuz vatandaşa müjde!

Tapusuz evi olan vatandaşa mülkiyet hakkı tanıyan ve 31 Mayıs'ta yürürlükten kaldırılması planlanan af kanununda süre 3 yıl daha uzatıldı. Yeni tarih 31 Mayıs 2018.

Tapusuz evlere mülkiyet hakkı tanıyan af 3 yıl daha uzadı!

Tapusuz evi olan vatandaşa mülkiyet hakkı tanıyan ve 31 Mayıs'ta yürürlükten kaldırılması planlanan af kanununda süre uzatıldı. Söz konusu af 3 yıl daha devam ediyor.

Tapusuz eve af kanunu 3 yıl uzatıldı!

Tapusuz evi olan vatandaşa mülkiyet hakkı tanıyan ve 31 Mayıs'ta yürürlükten kaldırılması planlanan af kanununda süre 3 yıl daha uzatıldı.

Tapusuz eve af geliyor!

Tapusuz evi olan vatandaşa mülkiyet hakkı tanıyan ve 31 Mayıs'ta yürürlükten kaldırılması planlanan af kanununda süre 3 yıl daha uzatıldı..

İcra eve ne zaman gelir?

Borçlu olan bir kişinin,borcunu ödememesi halinde alacaklı dava açıp,icrayla eve gelebiliyor.Peki icra eve ne zaman gelir?Eve gelen İcra memuru hangi eşyaları haczedebilir?

Yeni eve taşınınca yapılması gereken abonelikler!

Yeni bir ev aldığınızı ya da kiraladığınızı farz edelim. Taşınmaz maldaki abonelikleri açtırılarak, kullanıcı adına düzenlenmesi gerekiyor. Peki, yeni eve taşınınca yapılması gereken abonelikler nelerdir?

Toprak tapulu eve kredi çıkar mı?

Konut kredisi kullanarak konut sahibi olmak istiyorsanız, banka konut kredisi kullanmak istediğiniz konutu teminat kabul ediyor ve ipotek altına alıyor. Peki, toprak tapulu eve kredi çıkar mı?

Koçtaş'tan her eve şömine keyfi!

Koçtaş'tan her eve şömine keyfi... Kışın etkisini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde Koçtaş’ın elektrikli şömineleri hem evinizi ısıtacak, hem de evinize stil ve keyif katacak.

Afşin Kent Meydanı'na kavuştu!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından ilçelerde yürütülen çalışmalar sonucunda Afşin’e güzel bir kent meydanı kazandırdıklarını belirtti.

Reza Zarrab Kemer Country'deki eve zarar verdi mi?

Ebru Gündeş-Reza Zarrab çiftine kaldıkları Kemerburgaz’daki ev sahipleri, daireye zarar verdikleri gerekçesiyle dava açtı. Mahkeme ‘eve zarar verdiler’ iddialarının bilirkişi raporunda tespit edilemediğini söyleyerek davayı reddetti.

Haciz eve nasıl gelir?

Alacaklıya olan borcun ödenmemesi halinde, alacaklı borcun tahsili için icra memuru ile birlikte borçlunun evine gidebiliyor.Peki, haciz eve nasıl gelir? Eve hacizin gelmesi durumda ne yapılır?

tapusuz eve af var mı Haberi

tapusuz eve af var mı

Binlerce vatandaşı tedirgin eden düzenlemede çok önemli bir değişiklik yapıldı. Gelen yoğun talep üzerine, imar ve gecekondu mevzuatına aykırı yapıların sorunlarını çözmeyi amaçlayan 2981 Sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatı'nın süresi 3 yıl daha uzatıldı.


1984 yılında çıkartılan, imar ve gecekondu mevzuatına aykırı olarak inşa edilmiş ve inşa halindeki bütün yapılar hakkında uygulanacak işlemleri düzenleyen ve hak sahiplerinin mülkiyet sorunlarını çözen 2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatı yani ''İmar Affı'' Kentsel dönüşüm projelerini desteklemek üzere 2012 yılında yürürlüğe giren 6306 sayılı 'Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' hakkındaki kanunun 23. Maddesi gereği yürürlükten kaldırılmıştı.


31 MAYIS'TA KALKIYORDU


Ancak söz konusu düzenleme ile 2981 Sayılı Kanun yürürlükten kaldırılırken, başlamış işlemlerin sonuçlandırılması için bu hükmün üç yıl sonra yürürlüğe girmesi öngörülmüştü. Düzenlemenin bitiş tarihi ise 31...