02 / 05 / 2024

tapusuz gayrimenkullerin devri nasıl yapılır

tapusuz gayrimenkullerin devri nasıl yapılır

Tapusu olmayan gayrimenkuller, zilyet niteliğine sahiptir. Tapusu olmayan gayrimenkullerin devri nasıl yapılır?

Bingöl İnönü'deki dönüşümde tapu devri yapıldı!

Bingöl İnönü Mahallesi’nde kentsel dönüşüm alanı ilan edilen alandaki gayrimenkullerin TOKİ'ye devri yapıldı. Bingöl Belediyesi Emcümen kararı şöyle..

Tapusuz hisse devri nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Tapusuz hisse devri nasıl olur?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber..

Bedelsiz olarak tapu devri yapılır mı?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin tapu devir işlemleri bağlı oldukları tapu dairesinde yapılıyor. Peki, bedelsiz olarak tapu devri yapılır mı? Tapu bağışlama işlemleri nasıl yapılır?

Hisseli tapu devri masrafları 2015!

Hisseli tapu sahipleri, hisselerinin devrini gerçekleştirebiliyor. Devir işlemi, bir kimseye bağış yolu ile yapılabileceği gibi satış yolu ile de yapılıyor. Peki, hisseli tapu devri masrafları 2015 nelerdir?

Kredili evin tapu devri!

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış konut üzerinde kredi banka ipotek tesis ediyor. Peki, ipotekli devin devri mümkün mü? İşte, kredili evin tapu devri!

Tapu tahsis belgesinin devri mümkün mü?

İmar mevzuatına aykırı olarak inşa edilmiş yapılarla gecekondulara 2981 sayılı yasa gereğince bazı yükümlülüklerin yerine getirilmesiyle tapu tahsis belgesi veriliyor. Peki, tapu tahsis belgesinin devri mümkün mü?

Kira kontratının devri nasıl olur?

Kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri verdiği takdirde kiralananın benzer koşullarla kiraya verilebileceği makul bir süre için devam ediyor. Peki, kira kontratı devredilir mi? Kira kontratının devri nasıl olur?

SKY Tower Hotel'de Devri Tatil dönemi başladı!

6 yıl boyunca her yıl 8 gün 7 gece devri tatil imkanı sağlanan SKY Tower Hotel'de Devri Tatil dönemi başladı. SKY Tower Hotel projesinde toplam 184 adet oda yer alıyor.

Tapusuz çay bahçelerine ruhsat verilecek!

Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, tapusuz arazilerde ruhsatname alınmaksızın tesis edilmiş çay bahçeleri, bir defaya mahsus olmak üzere, en geç 6 yıl içinde ölçülmek suretiyle ruhsatlandırılacak.

Hisseli tapunun devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu; bir mülkiyetin sahibi olan ortaklarının isimlerinin ve sayılarının belirtildiği tapu oluyor. Hisseli tapuların devir işlemleri de yine taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Peki, hisseli tapunun devri nasıl yapılır?

Taş Devri Evi 4.2 milyon dolara satılıyor!

ABD'nin Arizona Çölü'nde 35 bin metrekarelik arazi üzerinde bulunan ve Taş Devri Evi olarak ünlenen ev 4.2 milyon dolara satışa çıkarıldı.

Tarım arazileri devri yönetmeliği 2015!

Tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlemesi, yeter gelirli arazi büyüklüğü ve ekonomik bütünlüğüne ilişkin hükümler ile ehil mirasçıya ait niteliklerin tespitine ilişkin esaslar yönetmelikle belirleniyor. İşte tarım arazileri devri yön

Tapusuz eve kredi verilir mi?

Satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla verilen kredi türü olan konut kredisi kullanmak için hem kişinin hem de kredi kullanılacak evin aranan koşullara uygun olması gerekiyor. Peki, tapusuz eve kredi verilir mi?

tapusuz gayrimenkullerin devri nasıl yapılır Haberi

tapusuz gayrimenkullerin devri nasıl yapılır

Tapusu olmayan gayrimenkullerin devri nasıl yapılır?

Zilyetlik, bir kimsenin taşınır veya taşınmaz bir mal üzerindeki fiili hakimiyeti olarak tanımlanır. 


Zilyetlik mülkiyetten farklı olarak sadece eşya üzerinde var olan bir hakimiyet durumunu gösterir. Bu nedenle tapusu olmayan gayrimenkuller zilyetlik hükümlerine göre devredilebilir.


Tapusu olmayan gayrimenkullerin devri nasıl yapılır?

Devir işlemi, noter huzurunda yapılırken, harici senet ile de gerçekleşebiliyor.



Işıl Seren...