28 / 04 / 2024

taputakas uygulaması nasıl kullanılıyor

taputakas uygulaması nasıl kullanılıyor

Gayrimenkul alım satım işlemlerini güvenli bir yapıya kavuşturan TapuTakas uygulamasını, Takasbank Genel Müdür Yardımcısı Dr. Sezai Bekgöz anlattı. İşte sorularla TapuTakas uygulaması..

Yeni kentsel dönüşüm yasasında rezerv alan uygulaması nasıl işleyecek?

CHP’li Belediye Meclis üyesi Egemen Ergun, yeni kentsel dönüşüm yasasında rezerv alan uygulamasının nasıl işleyeceğini tek tek açıkladı. İşte yeni yasa ile ilgili değişenler ve merak edilenler...

Threads nedir, özellikleri neler, nasıl indirilir?

Twitter'a rakip olarak görülen Facebook ve Instagram'ın çatı şirketi META'nın Threads uygulaması, 100'den fazla ülkede kullanıma girdi. Peki, Threads nedir, özellikleri neler, nasıl indirilir? İşte detaylar...

Kirada yüzde 25'lik zam sınırında sona geliniyor! Ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek? Kiracılar siz de hemen bakın!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ev kiralarında azami yüzde 25 artış sınırı uygulamasında son aylara girildiğini belirterek, konutla ilgili konuştu. Peki ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek?

AFAD Acil Çağrı Uygulaması nedir, nasıl kullanılır?

AFAD’ın Acil Çağrı mobil uygulamasından acil durumlar ve afetler için yardım çağırılabiliyor. Peki, AFAD Acil Çağrı Uygulaması nedir, nasıl kullanılır? İşte ayrıntılar..

AB Rus petrolüne tavan fiyatta anlaştı. Petrol fiyatları nasıl etkilenecek?

AB içinde süren tartışmalar sona erdi ve AB Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasında uzlaştı. Peki uygulama ne zaman başlayacak ve piyasalar nasıl etkilenecek?

SGK'lı 4A, 4B ve 4C emeklilik maaş hesaplaması nasıl yapılıyor? 'Emekli olursam ne kadar alırım?' uygulaması devrede!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli maaşlarında yaşanan kafa karışıklığının önüne geçmek için 'emekli olursam ne kadar alırım' hesabını devreye soktu. Pki SGK'lı 4A, 4B ve 4C emeklilik maaş hesaplaması nasıl yapılıyor? İşte detaylar...

İmar planı değişikliğinde Değer Artış Payı nasıl uygulanacak?

Değer Artış Payı (DAP) İmar Kanunu’na eklenen ek 8. Maddede “taşınmaz maliklerinin tamamının talebi üzerine ada bazında yapılacak imar planı değişikliği sonucunda değerinde artış olan arsanın artan değeri” olarak belirtiliyor. Peki nasıl işliyor değer artış payı uygulaması?

GYODER'in 'Kentler nasıl bir dönüşüm geçirecek' söyleşisi 16 Temmuz'da! 

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'Kentler nasıl bir dönüşüm geçirecek' başlıklı söyleşi 16 Temmuz'da online olarak ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

Koronavirüs ofis kiralarını nasıl etkileyecek?

Koronavirüs salgınıyla birlikte birçok sektör ve kurum evden çalışma uygulamasına geçti. Evden çalışma uygulamasından verim alan, maliyeti azalan şirketlerin ofislerini küçülteceği veya tamamen uzaktan çalışmaya geçeceği öngörülüyor. Peki bu durum ofis kiralarını nasıl etkileyecek?

İmar barışı hesaplaması nasıl yapılır?

Milyonlarca vatandaşın imar sorunu çözecek olan imar barışı uygulaması 15 Haziran'da sona eriyor. Peki imar barışı hesaplamaları nasıl yapılır?

İmar barışı için son gün ne zaman? Başvurular nasıl yapılır?

Ruhsatsız ve kaçak yapılarını kayıt altına almak isteyen vatandaşlar, imar barışı uygulamasına başvuru yapıyor. Peki, imar affı için son gün ne zaman? İmar barışı başvurusu nasıl yapılır? 

Tapu parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Tapu parsel sorgulamasının nasıl yapıldığı arazi sahibi ve arazi alacak kişilerin merak ettiği konuların başında geliyor. Parsel sorgulama işlemi E-Devlet uygulaması üzerinden yapılabiliyor.. 

2018'de kira gelir vergisi nasıl hesaplanacak?

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Gelir Vergisi Genel Tebliği ile kira gelir vergisindeki yeni götürü gider uygulamasına açıklık getirildi. Peki, yeni götürü gider uygulaması ile kira gelir vergisi nasıl hesaplanacak?

taputakas uygulaması nasıl kullanılıyor Haberi

taputakas uygulaması nasıl kullanılıyor

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank arasında 2014 yılı Aralık ayında imzalanan protokolle, gayrimenkul alım satımlarında mülkiyet hakkı ve satış bedelinin el değiştirmesi sırasında yaşanan olumsuzlukların, işlemlere konu nakdin güvenilir ve tarafsız bir kurum olan Takasbank aracılığıyla transfer edilerek önlenmesi amacıyla geliştirilen, web tabanlı yeni ‘TapuTakas’ uygulaması devreye alındı.

Gayrimenkul alım satım işlemlerini güvenli bir yapıya kavuşturan TapuTakas uygulamasını, Takasbank Genel Müdür Yardımcısı Sn. Dr. Sezai Bekgöz’e sizler için sorduk:


1-) Bilmeyenler için, Takasbank kimdir?

Takasbank, Borsa İstanbul bünyesinde mevcut piyasalarda gerçekleşen; pay, borçlanma araçları, yurt dışı sermaye piyasası araçları, türev araçlar ve kıymetli madenler ile ilgili işlemlerin nakit ve menkul kıymet takasını sonuçlandırmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yetkilendirilmiş merkezi takas kuruluşu ve Bankacılık Kanunu düzenlemeleri çerçevesinde yatırım bankacılığı işlemleri...