29 / 04 / 2024

tapuya ale konutu şerhi koydurma

tapuya ale konutu şerhi koydurma

Evlilik süresince eşlerin yaşamlarını sürdürdüğü yer aile konutu olarak tanımlanıyor. Peki, aile konutu şerhi nedir? Tapuda aile konutu şerhi nasıl konulur? İşte aile konutu şerhi...

Aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022!

Tapuya aile konutu şerhi konulan bir ev eşin rızası olmadan kiralanamıyor ve satılamıyor. Peki, bu şerh nasıl kaldırılır? İşte aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022...

Aile konutu için tapuya şerh nasıl konur?

Eşler arasında yaşanan anlaşmazlıklar sebebiyle gündeme gelen aile konutu satışıyla ilgili merak edilen ayrıntılar bulunuyor. Bunlardan biri aile konutunun satışının nasıl engellenebileceği. İşte o sorunun yanıtı...

Aile konutu olan taşınmazlar için tapuya şerh konulabilir mi?

Aile konutu hukuken tamamen koruma altında. Eşlerden, aile konutunun maliki olmayan taraf, bu konut için şerh isteyebilir. Peki Aile konutu olan taşınmazlar için tapuya şerh konulabilir mi?

Hakan Erilkun: Eşler tapuya gidin, konutunuzu güvenceye alın!

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, eşlerin hak kaybı yaşamaması için tapuya gitmelerini ve konutlarına aile konutu şerhi koydurarak güvence altına almaları gerektiğini söyledi...

Aile konutu şerhi dilekçesi 2017!

Aile konutu, eşlerin çocuklarıyla beraber oturmak için birlikte seçtikleri, yaşamlarını sürdürdükleri yerleşim alanı olarak ifade ediliyor ve tapuya şerh edilebiliyor. İşte aile konutu şerhi dilekçesi 2017..

2016'da 14 bin tapuya aile konutu şerhi konuldu!

Eşlerin yaşadıkları evle ilgili birbirinden izinsiz işlem yapmalarını engellemek amacıyla başlatılan uygulama kapsamında, 2016'da yaklaşık 14 bin tapuya "aile konutu" şerhi düşüldü.

Aile konutu şerhi için dilekçe örneği 2016!

Aile konutu tapuya şerh edilebiliyor. Aile konutu şerhi için tapu dairesine gerekli belgeler ve bir dilekçe ile müracaat ediliyor. İşte aile konutu şerhi için dilekçe örneği 2016..

Aile konutu nasıl şerh edilir?

Aile konutu, evlilik birliği içinde, eş ve çocukların ikamet etmek amacıyla oturdukları mesken olarak tanımlanıyor. Malik olmayan eş tapuya şerh edebiliyor. Peki, aile konutu nasıl şerh edilir?

Aile konutu şerhi şartları!

Aile konutu, bir ailenin yaşamını devam ettirdiği konut oluyor. Tapuya ile konutu şerhi konulabilmesi için bazı şartlar aranıyor. Peki, aile konutu şerhi şartları nelerdir?

Aile konutu şerhi için gerekenler!

Aile konutu şerhi tapuya verilince eşler tek başlarına artık o taşınmazda satış ipotek tesisi gibi tasarrufi işlemler yapamıyor. Peki, aile konutu şerhi için neler gerekli? İşte, aile konutu şerhi için gerekenler!

Aile konutu şerhi için ne gerekir?

Aile konutu, evlilik birliği içinde, eş ve çocukların ikamet etmek amacıyla oturdukları mesken olarak ifade ediliyor. Aile konutu tapuya şerh edilebiliyor. Peki, aile konutu şerhi için ne gerekir?

Aile konutu nasıl yapılır?

Evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları mesken oluyor. Ailenin oturduğu mesken olan ev, aile konutu olarak tapuya tescil edilebiliyor. Peki, aile konutu nasıl yapılır?

Aile konutu olduğunun tespiti davası!

Aile konutu, evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları mesken oluyor. Aile konutu tapuya şerh edilebiliyor. Peki, aile konutu olduğunun tespiti davası nedir? İşte yanıtı..

tapuya ale konutu şerhi koydurma Haberi

tapuya ale konutu şerhi koydurma

Tapuda aile konutu şerhi!

Evlilik süresince eşlerin yaşamlarını sürdürdüğü yer aile konutu olarak tanımlanıyor. Söz konusu aile konutu tapusu eşlerden sadece birinin üstüne kayıtlı olabileceği gibi, ikisinin üstüne de kayıtlı olabiliyor.


Aile konutu ve tapuda aile konutu şerhi ile ilgili yasal düzenlemeler Türk Medeni Kanunu kapsamında madde 194'de bulunuyor:


Aile konutu nedir?

MADDE 194.- Eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili  kira sözleşmesini feshedemez, aile konutunu devredemez veya aile konutu üzerindeki hakları sınırlayamaz.


Rızayı sağlayamayan veya haklı bir sebep olmadan kendisine rıza verilmeyen eş,  hâkimin müdahalesini isteyebilir.


Aile konutu olarak özgülenen taşınmaz malın maliki olmayan eş, tapu kütüğüne konutla ilgili gerekli şerhin verilmesini isteyebilir.


Aile konutu eşlerden biri tarafından kira ile sağlanmışsa, sözleşmenin tarafı olmayan eş, kiralayana yapacağı bildirimle sözleşmenin tarafı hâline...