03 / 05 / 2024

tapuya ortak olma masrafı

tapuya ortak olma masrafı

Türk Medeni Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre tapuya ortak olma hususu "paylı mülkiyet" başlığı ile açıklanıyor. Tapuya ortak olmanın getirdiği haklar nelerdir? İşte sorularınızın yanıtı..

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, ödenen bedel karşılığında vatandaşın tapusuna ortak olacak!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, devletin vatandaşın tapusuna ortak olma sistemini değerlendirdi. 

Konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılabilir mi? Ev Tapusu iki eşin üzerine yapılır mı?

Tapu konusuna dair pek çok kişinin kafasında birtakım sorular olabilir. Özellikle eşler, ortak tapuya dair sorular sormaktadır. İşte bu konuya dair sorulan o sorular!

Hisseli tapuda dikkat! Hisseli tapu müstakile çevrilir mi? Ortak ev tapusu tek tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapuya dair merak edilen detaylar vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Onlardan biri de hisseli tapunun müstakil tapuya nasıl çevrildiğidir. İşte detaylar!

Ortak hisseli tapu nasıl bölünür?

Ortak hisseli tapunun nasıl ayrıldığı, hangi evrakların toplanması gerektiği vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte hisseli tapuya sahip kişilerin merak ettiği ayrıntılar!

Tapuya eşimi nasıl ortak edebilirim?

Gayrimenkul satın aldıktan sonra tapuyu eşine devretmek isteyenler, tapuya eşimi nasıl ortak edebilirim? sorusunun yanıtını araştırıyorlar. Konu hakkında merak edilenlerin tümünü sizler için derledik...

Ortak arsa tapusu müstakil tapuya çevrilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '500 metrekare arsa üzerinde, 2 adet villadan bir tanesini satın aldım. Arsa komşumla ortak. Hukuki olarak ileride bir sorun olabilir mi? Müstakil tapuya çevirme imkanımız var mı?' sorusunu yanıtladı.

Park Mozaik'te yüzde 0.79 faizle ev sahibi olma fırsatı!

Gayrimenkul sektöründe 50 senelik tecrübeleri ile güvenin sembolleri TEPE ve MESA’nın ortak imzasını taşıyan Park Mozaik'te yüzde 0.79 faizle ev sahibi olma fırsatı sunuluyor.

İvedik OSB'den "arsa ortaklığı" modeli

İvedik OSB Başkanı Hasan Gültekin, özellikle yüksek teknolojili ürün üreten firmalardan arsa kirası almak yerine, bu firmalara arsa karşılığı ortak olma temeline dayalı bir model geliştirdiklerini söyledi.

Sahte tapuya karşı işbirliği!

Sahte tapuya karşı Tapu Kadastro ve Noterler Birliği harekete geçti. İki kurumun oluşturduğu ortak altyapı sayesinde tapu görevlisi vekaletin sahte mi yoksa gerçek mi olduğunu anında görüp, müdahele edebilecek.

Gayrimenkul fonunun avantajı nedir?

Gayrimenkul fonunu tercih edenler vergi avantajı, yüzde 30-40 indirimli alınan gayrimenkullere ortak olma fırsatı ve ihtiyacı kadar pay satma gibi olanaklara kavuşuyor. İşte tüm detaylar...

Gayrimenkulde sertifika dönemi Park Mavera 3 ile başladı!

Küçük yatırımcıya büyük gayrimenkul projelerine ortak olma imkanı sunuluyor. İlk Gayrimenkul Sertifikası İstanbul Başakşehir’de bu yılın Şubat ayında inşaatına başlanan Park Mavera 3 projesi ile halka sunuluyor. Projede talep toplama dönemi, 29 - 31 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek.

Yaşar Aşçıoğlu, Gayrimenkul Sertifikası'nı değerlendirdi!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, Gayrimenkul Sertifikası’na ilişkin görüşlerini paylaştı. Aşçıoğlu, "Küçük yatırımcılar açısından çok verimli ve güvenilir bir yatırıma ortak olma imkânı sağlayacaktır. " dedi.

Ankara Büyükşehir'den Mamak Ortaköy'e mezarlık!

Ankara Karşıyaka Mezarlığı’ndaki modern tesislerin birebir eşi, Mamak Ortaköy'de inşa edildi. Mamak Ortaköy Mezarlığı, defin işlemlerinde, artık kapasitesi çok artan Karşıyaka Mezarlığı’na alternatif olma özelliği taşıyor...

tapuya ortak olma masrafı Haberi

tapuya ortak olma masrafı

Tapuya ortak olma!

Türk Medeni Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre tapuya ortak olma hususu "paylı mülkiyet" başlığı ile açıklanıyor.


Kanuna göre paylı mülkiyette, birden çok kimse, maddi olarak bölünmüş olmayan bir şeyin tamamına belli paylarla malik oluyor. Söz konusu pay sahipleri pay devredilebilir, rehnedilebilir ve alacaklılar tarafından haczettirilebiliyor.


Paylı mülkiyet nedir?

Paylı mülkiyette birden çok kimse, maddî olarak bölünmüş olmayan bir şeyin tamamına belli paylarla malik oluyor. Başka türlü belirlenmedikçe, paylar eşit sayılıyor.


Paydaşlardan her biri kendi payı bakımından malik hak ve yükümlülüklerine sahip oluyor. 


Ortak olan Pay devredilebilir, rehnedilebilir ve alacaklılar tarafından haczettirilebilir. Paydaşlar, kendi aralarında oybirliğiyle anlaşarak yararlanma, kullanma ve yönetime ilişkin konularda kanun hükümlerinden farklı bir düzenleme  yapabilirler. Ancak, böyle bir anlaşmayla paydaşların aşağıdaki hak ve yetkileri kaldırılamaz ve sınırlandırılamaz:


Paylı mülkiyet...