02 / 05 / 2024

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, ödenen bedel karşılığında vatandaşın tapusuna ortak olacak!

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, ödenen bedel karşılığında vatandaşın tapusuna ortak olacak!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, devletin vatandaşın tapusuna ortak olma sistemini değerlendirdi. 



Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın kurulmasının ardından vatandaşın sor işaretleri arttı. Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin yapı stokunun yenilenmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı faaliyet sürdürecek olan ‘Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın imzasıyla resmen kuruldu. Karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. ‘Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın altında biri Marmara’ya özel olmak üzere üç ayrı genel müdürlük faaliyet gösterecek.

Kentsel dönüşüm kapsamında yeni bir dönem resmen start alıyor. Kentsel dönüşümdeki maliyetlerden dolayı vatandaş konutunu dönüştürmeye yanaşmıyor. Evini dönüştürmek istese bile borcunu ödeyemeyince süreç uzadıkça uzuyor.

Evini yenilemek isteyen ama maddi gücü el vermeyen vatandaş artık kamudan finansman destek alarak devlet ile ortak tapuya sahip olacak. Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, devletin vatandaşın tapusuna ortak olma sistemini değerlendirdi. 

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, ödenen bedel karşılığında vatandaşın tapusuna ortak olacak!

DEVLET TAPUYA ORTAK OLACAK

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, katıldığı YouTube kanalında dar gelirli vatandaşları için geçerli olan kentsel dönüşüm projesi hakkında konuştu. Kiraz, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın yaptığı yapıdan sonra ödenen bedel karşılığında tapuya ortak olduğunu belirtti.

Ali Güvenç Kiraz, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yapılan inşaatların ardından hiçbir bedel alınmadığını belirten Kiraz, devletin, vatandaşın tapusuna ortak olma sistemini anlattı.

Dar gelirli vatandaşlar için inşaatlar yapan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın tapuya ortak olma sistemini aktaran Kiraz, şu ifadeleri kullandı.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, ödenen bedel karşılığında vatandaşın tapusuna ortak olacak!

“ZARARI İSTEMİYOR, TAPUYA ORTAK OLUYOR”

Sadece yoksullar ve dar gelirli geçerli olmak üzere yapılan bir proje. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı proje yapıyor, arsayı ve evi “devlet olarak ben yapacağım” diyor. Yapılan bu inşaat karşılığında oluşan zararı “senden istemiyorum” diyor. Bunun karşılığında değer kadar tapuya ortak olduğunu söyleyen Kiraz, bunun tartışmaya açık olmadığını söyledi.

“ÖLENE KADAR OTUR”

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın dar gelirli vatandaşlara şu yaptırımı uyguladığını söyleyen Kiraz, “Ortak olduğum hisse kapsamında sana bu borcu öde zorunluluğu getirmeyeceğim. Ne zamana kadar, sen ölene kadar. Benim hissemle sen oturmaya devam et” dediğini aktardı.

Antalya'da ticari imarlı arsa satılacak!

TOKİ'den yüzde 25 peşinat ve 96 ay vadeyle 2+1 konut fırsatı!


Geri Dön