29 / 04 / 2024

Tarabya Korusu

Tarabya Korusu

Yeniköy ile Tarabya arasındaki sahil boyunda, Notre Dame de Sion Şirketi'ne ait geniş koruluk sahipleri tarafından 100 parsele bölünüp satmak istemişse de Şehir Meclisi 20 parsele ayrılmasına karar vermiş.

Küçük Çamlıca Korusu imara mı açılacak?

AYDINLIK gazetesi, İBB tarafından hazırlanan, doğal ve kentsel SIT alanı olan Küçük Çamlıca Korusu'nu imara açacak olan haritaya ulaştı. Peki Küçük Çamlıca Korusu imara mı açılacak?

1944 yılında Ragıp Paşa Köşkü ve Korusu'nun muhafazası istenmiş!

1944 yılında İstanbul Belediyesi'nden tarihi Ragıp Paşa Köşk'ü ve Korusu'nun muhafaza edilmesi ve yarınlara ulaştırılması istenmiş. Bu tarihi binanın Belediye tarafından satın alınmasına Lütfi Kırdar da taraftar olmuş.

1944 yılında Emirgan Korusu tanzim edilecek!

1944 yılında Emirgan Korusu'nu satın alan Belediye, Emirgan Korusu'nu tanzim etmeye hazırlanıyormuş. Korunun bir kısmında bitki yetiştirecek olan Belediye, bir İngiliz bitki uzmanını tetkikler yapması için görevlendirmiş.

1936 yılında Milli Eğitim, Beykoz Korusu'nu almak istiyor!

1936 yılında Milli Eğitim, Beykoz'da geniş bir arazi üzerine yayılmış olan Abraham Paşa veya Beykoz Korusu'nu almak istiyormuş. Aynı yıl Emlak Bankası'nın mülkiyetinde bulunan korunun değeri 30 bin liraymış.

2005 yılında Büyük Tarabya Oteli depreme karşı güçlendirilmiştir!

2005 yılında Boğaz'da öngörünüm bölgesinde olan Büyük Tarabya Oteli, 'yenisini yaptırmazlar' diye 3 milyon 700 bin dolara ''sürtünme esaslı sarkaç deprem izolatörü'' sistemiyle depreme karşı güçlendirilmiş.

2006 yılında Büyük Tarabya Oteli Bayraktarlar Grubu'nun!

2006 yılında satışı Özelleştirme İdaresi tarafından gerçekleştirilen, mülkiyeti Emekli Sandığı'na ait olan Büyük Tarabya Oteli'nin yeni sahibi 145 milyon 250 bin dolarla Bayraktarlar Grubu olmuş.

Validebağ Korusu otopark inşaatına soruşturma yolu!

İSTANBUL Mimarlar Odası, Üsküdar’daki Validebağ Korusu’ndaki inşaat faaliyetleri sürecinde, koru sınırları içindeki Adile Sultan Kasrı yanında otopark yapımına izin verenler hakkında Eylül ayında suç duyurusunda bulundu.

Tarabya Emlak Reklam İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tarabya Emlak Reklam İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Fadıl Hekimoğlu, Savaş Arslan ve Emine Banu Bilgiseven ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 17 Haziran'da Ataşehir'de kuruldu.

2001 yılında Villa Sümer Tarabya satışa sunulmuş!

2001 yılında Boğaz manzaralı bir alan üzerine yerleşmiş olan Villa Sümer Tarabya satışa sunulmuş. Satılacak olan 5 adet villanın her biri 830 metrekare müstakil bahçe içinde, 590 metrekare büyüklüğündeymiş.

Veysi Paşa Korusu TÜRGEV’e mi kiralanıyor?

MEB’in “İhtiyacımız var” talebi “devredilemez” ve “satılamaz” diye iki kez reddedilen Üsküdar’daki Veysi Paşa Korusu, yönetiminde Bilal Erdoğan’ın da olduğu TÜRGEV’e kiralanıyor.

1996 yılında Büyükşehir Belediyesi'nden Emirgan Korusu'nda yasak inşaat!

1996 yılında Büyükşehir Belediyesi, Emirgan Korusu'na yasağa rağmen mescit, tuvalet ve şadırvan yaptırıyormuş. Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan izinsiz Beyaz Köşk'ün dibinde başlayan inşaatta yüz yıllık ağaçlar da hasar görmüş.

Validebağ Korusu'ndaki inşaat girişimi yeniden gündemde!

1. Derece sit alanı Validebağ Korusu'na otopark projesi yeniden gündeme geldi. Korudaki inşaat girişimine halk karşı çıkmıştı. Geçen yıl korunun içinde yapılmak istenen otopark, halkın tepkisi ve direnişi sonucu durdurulmuştu.

Validebağ Korusu'na otopark onay talebi gündemde!

1.derece sit alanında kalan hazineye ait Validebağ Korusu'nda yapılması planlanan otopark projesi onay talebi olarak yarın İstanbul 1 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nda gündem maddesi...

Tarabya Korusu Haberi

Tarabya Korusu



Tarabya'daki '' Notre Dame de Sion'' korusu mahalle mi olacak?


Konuya dahil bir bölgenin 20 parsele ayrılmasına Şehir Meclisi karar verdi, evrak tasdik için Nafia Vekaletine gönderildi.


   Yeniköy'le Tarabya arasındaki sahil boyunda, Notre Dame de Sion müessesesine ait geniş koruluğun, parsellendirilip satışa çıkarılacağı yolunda son günlerde söylentilere rastlanmıştır. Dün bu haberler üzerine durumu ilgililerden tahkik ettik.

   Edindiğimiz bilgilere göre, Boğaz'ın sayılı yeşil köşelerinden biri olan bu bölgenin sahipleri, bundan bir müddet önce yetkili makamlara başvurarak  koruluğu yüz parsele bölüp satılığa çıkarmak istediklerini bildirmişlerdir. 

   Müracaat şehir meclisinde kabul edildiği halde vali ve belediye reisi Gökay, bu koruluğun taşlaşmasını önlemek maksadıyla...