05 / 05 / 2024

taraflar

taraflar

Günümüzde, ekonomimizin ve taşınmazların bulunduğu yerlerdeki rayiç bedellerinin sürekli bir değişkenlik içerisinde olması sebebiyle bazı durumlarda mülk sahipleri, bazı durumlarda ise kiracılar mağduriyetlerle karşı karşıya kalabilmektedir.

Bakandan kira artışıyla ilgili bomba açıklama: Taraflar anlaşırsa yüzde 25 sınırı aşılabilir! 

Kira anlaşmazlıkları için yarından itibaren zorunlu arabuluculuk dönemi başlıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan konuyla ilgili çarpıcı bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Tunç, taraflar anlaşırsa kirada yüzde 25 sınırının geçilebileceğini vurguladı. İşte ayrıntılar...

Zehra Zümrüt Selçuk: Bu yıl asgari ücretin tüm tarafların uzlaşısı ile tespit edilmesini diliyorum!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bu yıl asgari ücretin tüm tarafların uzlaşısı ile tespit edilmesini dilediğini söyledi.

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm: Proje için taraflar ne diyor?

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi sınırlarında kalan 53 dönümlük alan, 25 Eylül'de Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararıyla riskli bölge ilan edildi ve kentsel dönüşüm kapsamına alındı. 7 bin kişinin etkileyeceği proje için taraflar ne diyor?

İBB ile büfe işletmecileri arasındaki zam tartışmasında taraflar masada!

İBB'nin gazete ve ürün satış büfelerine yaptığı yüzde 500 oranındaki zam ile ilgili taraflar uzlaşmak amacıyla masaya oturdu. İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Karasu, görüşmelere ilişkin "Uzlaşmadan yanayım, bekleyip göreceğiz" dedi. 

Kira sözleşmeleri ve tarafların yükümlülükleri!

Konut veya çatılı iş yeri kiralama işlemlerinde kiralanan taşınmazların altı aydan daha uzun süreli kiralanması gerekiyor. Peki kira sözleşmeleri ve tarafların yükümlülükleri nelerdir? İşte tm merak edilenler...

Özak GYO'dan ilişkili taraflar kira revizeleri hakkında açıklama!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) ilişkili taraflar kira revizeleri hakkında açıklama yaptı.

Bina tamamlama sigortasında tarafların hakları nelerdir?

Ön ödemeli konut sözleşmelerinde tüketiciye verilen teminat olan bina tamamlama sigortasında tarafların hakları nelerdir?

5 soruda konut kredisi sözleşmesi imzalayan tarafların hakları!

Konut finansmanı sözleşmesi imzalayan taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. İşte 5 soruda konut kredisi sözleşmesi imzalayan tarafların hakları..

7 soruda ön ödemeli konut satış sözleşmesinde tarafların hakları!

Maket üzerinden seçilen daire için firma ile alıcı arasında imzalanan sözleşme ön ödemeli konut satış sözleşmesi oluyor. Peki, sözleşmeyi imzalayan tarafların hakları nelerdir? İşte 8 soruda ön ödemeli konut satış sözleşmesi..

Basmane Çukuru'nda tarafların düellosu sertleşiyor!

İzmir’de yaklaşık 20 yıldır çözülemeyen bir sorun olan “Basmane Çukuru” konusunda tarafların düellosu sertleşiyor. İşin içinde hem İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem Güçbirliği Holding, hem Sancak Ailesi, hem TMSF var…

Akmerkez GYO ve ilişkili taraflar arasındaki işlem raporları!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda SPK'nın maddesinde yer alan ve yönetim kurulu tarafından şirket ve ilişki taraflar arasındaki işlemleri rapor halinde yayımladı.

Konut finansmanı sözleşmesi imzalayan tarafların hak ve sorumlulukları!

Konut finansmanı sözleşmesi imzalayan tarafların hak ve sorumlulukları, Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İşte 28 Kasım 2015 tarihinde yürürlüğe girecek tarafların hak ve sorumlulukları...

İlham Aliyev: Tanap'da tüm taraflar sorumluluk göstermeli!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Güney Kafkas Boru Hattı, TANAP ve TAP projelerinden oluşan Güney Gaz Koridoru için tüm tarafların sorumluluk göstermesi ve ek imtiyaz elde etmek için girişimde bulunmaması gerektiğini söyledi.

taraflar Haberi

taraflar

Yabancı para cinsinden yapılan kiralamalarda; dövizde meydana gelebilecek ani yükseliş ve düşüşlerde çoğu zaman kira sözleşmelerinin tarafları beklemedikleri ekonomik zararlara uğramalarına sebep olmaktadır. Bu zararlara kiralayan açısından bakacak olursak; Dolar kurunun 2,20 USD/TL  olduğu tarihte yapılmış olan kira sözleşmesinde aylık 5.000 USD kira bedeli ödeyen kiracı, kurun 2,70 USD/TL ‘ ye yükselmesi durumunda aylık 2.500,00 TL’ lik bir ek maliyet ile karşılaşmaktadır. 


Kiracılar bu maliyete katlanmak zorunda değildir. Şöyle ki; kiracı ilk olarak mülk sahibi ile bu öngörülemeyen artış için kira sözleşmesindeki kira bedelinin revize edilmesi talebinde bulunabilir. Kiracının bu talebinin mülk sahibince kabul edilmemesi durumunda; kiracı öngörülmeyen ve makul olmayan kira bedelindeki meydana gelen fark için hakimin müdahalesi talebinde bulunabilir. Yani, kiracı, kira uyarlama davası açabilecektir.  Döviz kurunda meydana...