04 / 05 / 2024

tarakçı evi restore çalışmaları

tarakçı evi restore çalışmaları

Yatırımlarına son sürat devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB), yok olmaya yüz tutan Buldan ilçesindeki Tarakçı Evi’ni de restore ederek tarihi bir değeri daha ayağa kaldırdı.

Survivor eski sunucusu Alp Kırşan'ın İzmir'de restore ettiği evi görenler hayran kaldı!

Yıllardır sunuculuk yaptığı Survivor’dan aile özleminden dolayı ayrılan Alp Kırşan ve eşi Zeynep Kırşan İzmir'de restore ettikleri evde yaşıyor. İzmir'deki yeni evlerini takipçileri ile paylaşan Kırşan'ın evi görenleri kendine hayran bıraktı. 

Tarihi Mersin Evi restore edildi!

Mersin'de Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Akdeniz Belediyesi tarafından restore edilen Tarihi Mersin Evi'nde çalışmalar tamamlandı. 

Seyhan Karikatür ve Edebiyat Evi açılış için gün sayıyor!

Adana’nın Seyhan ilçesi Kayalıbağ Mahallesi’nde 20’nci yüzyıl başlarında inşa edilen tarihi yapı, Seyhan Belediyesi tarafından restore edilerek ‘Karikatür ve Edebiyat Evi’ olarak hizmete açılacak.

Ressam İliçin Çetiner'in 100 yıllık evi restore ediliyor!

Burdur'da sipsi yapımı ile uğraşan Mehmet Bedel isimli vatandaş,  ressam ve gazeteci, İliçin Çetiner’in yaklaşık 100 yıllık evini satın aldı. Bedel, evi restore ederek kültür evine dönüştürecek.

Keçiören Atatürk Evi restore edilecek!

Ankara Keçiören'de bulunan ve Milli Mücadele sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından karargâh olarak kullanılan ‘Atatürk Evi’ restore edilecek.

Hulusi Kentmen'in İzmit'teki evi restore edilecek!

Yeşilçam'ın usta oyuncularından Hulusi Kentmen'in Kocaeli İzmit'te bulunan evi restore edilecek. Ev, restore çalışmalarının ardından sanat evi olarak hizmet verecek. 

Tekirdağ'daki tarihi yapılar restore ediliyor!

Tekirdağ'da Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanının bir bölümünün kaleme alındığı tarihi ev ile Marmaraereğilisi ilçesindeki Konstantin Evi'nin restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

Manisa'daki Atatürk Evi restore edilecek!

Manisa Salihli’nin Adala Mahallesi’nde bulunan, Kurtuluş Savaşı’nda önemli kararların alındığı Atatürk Evi’nin restorasyon projesi ile ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi arasında protokol imzalandı. 

Büyükçekmece'deki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Büyükçekmece ilçesinde yok olma tehdidi bulunan tarihi Rum evleri, çocuk ve kadın sanat evi olarak restore edilecek.

Edirne Devlet Konuk Evi hizmete açıldı!

Edirne Valiliği tarafından himayelerinde yer alan tarihi konakların turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalar kapsamında, Edirne Valiliği Çevre Koruma Vakfı Müdürlüğünce restore edilen Devlet Konuk Evi, faaliyete başladı.

Gaziantep Mehmet Sait Evi restore ediliyor!

Gaziantep’in Kurtuluş mücadelesinin sembol isimleri arasında yer alan Şahinbey lakaplı Mehmet Sait’in evi Şahinbey Belediyesi tarafından restore ediliyor.

Ordu Yason'daki Papaz Evi restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Yason Kilisesi’nin yanında yer alan ve papaz evi olarak kullandığı bilinen yapıyı restore ediyor.

Selanik'teki Atatürk Evi'nin restorasyonu TBMM'de!

Selanik'teki Atatürk Evi'nin tarihi dokusuna uygun olarak restore edilmesi için yapılacak çalışmalar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

tarakçı evi restore çalışmaları Haberi

tarakçı evi restore çalışmaları

Külahçıoğlu Un Fabrikası, Merzeci Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcı Evi, Sürücü Evi, Osmanbey Konağı, Ali Bilge Evi, Necip Ökten Evi, Abdüloğlu Evi, Cezmi Ökten Evi ve Adil Beştaş Evi gibi Denizli'nin yıkılmaya yüz tutmuş çok sayıda tarihi değerini restore eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB), ilçelerde de restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, bu kapsamda Buldan ilçesinde bir süre önce başladığı dönemin Buldan Belediye Başkanı Talat Tarakçı’nın yaşadığı Tarakçı Evi'nin restorasyonunu da tamamladı. Aslına uygun olarak gerçekleştirilen restorasyon çalışması ile Tarakçı Evi kent belleğine kazandırıldı. 

Tarakçı Evi 

Tarakçı Evi olarak bilinen konutun 1930'lu yıllarda Buldan Belediye Başkanlığı yapan Talat Tarakçıoğlu'nun dedesi Hacı Hasan tarafından inşa ettirildiği biliniyor. Mimari ve süsleme...