05 / 05 / 2024

tarih turizmi

tarih turizmi

Turizm sektöründe büyük bir yer kaplayan kültür ve tarih turlarına ilgi gün geçtikçe artıyor...

İzmir Akçakoca Meydanı'nda son durum!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit’in tarihinin yaşatıldığı ve tarih turizmi açısından şehre büyük değer katacak Akçakoca Meydanı’nda incelemelerde bulundu.

İzmit Tarih Koridoru Projesi kentte turizmi canlandırıcak!

İzmit'in tarihi değerlerini gün yüzüne çıkarmak amacıyla sürdürülen "Tarih Koridoru Projesi" kapsamında restore edilen Roma ve Osmanlı dönemine ait yapılar sayesinde, kentte turizm canlanacak.

Aziz Kocaoğlu: Türk-Yunan turizmi için işbirliği geliştirilmeli!

Türkiye-Yunanistan arasındaki turizmi geliştirmek için düzenlenen Turizm Etkinliği'nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türk Yunan işbirliğinin dünya barışına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Gaziantep 5 yıldızlı 11 oteliyle turizmi genişletiyor!

Sanayisi ile çok sık yerli ve yabancı işadamlarını ağırlayan Gaziantep'te kültür turizmi de hızla gelişiyor. Kentte 11 beş yıldızlı otel, 2 bin 219 oda, 5 bin 219 yatak kapasitesi bulunuyor.

İzmir Tarih Projesi 2. etap çalışmaları başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora - Kadifekale - Kemeraltı aksındaki tarihi dokuyu bozmadan rehabilite edebilmek için başlattığı İzmir Tarih Projesi kapsamında 2. etap çalışmalarına başladı.

İzmir Tarih Projesi'nin 2. etap çalışmaları başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora - Kadifekale - Kemeraltı aksındaki tarihi dokuyu bozmadan rehabilite edebilmek için başlattığı İzmir Tarih Projesi kapsamında 2. etap çalışmalarına da başladı.

Mashafyco sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mashafyco sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi 12 Mart 2015 'te, 100 bin TL sermaye bedeli ile Beşiktaş 'ta Mohamad Khaır Hafar Müdürlüğü 'nde kuruldu.

Tarih Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Tarih Yapı Anonim Şirketi 1 milyon TL sermaye bedeli ile Maltepe Fındıklı Mahallesi 'nde, 6 Mart 2015'te Zühtü Yılmaz Yönetim Kurulu Başkanlığı 'nda kuruldu.

AN-DE-TUR Anadolu Deniz Turizmi Anonim Şirketi Havalimanı Şubesi açıldı!

AN-DE Tur Anadolu Deniz Turizmi Anonim Şirketi Havalimanı Şubesi 3 Mart 2015'te, 50 bin TL sermaye bedeli ile Bakırköy'de, Aslı Beyaz Şube Müdürlüğü'nde açıldı.

Eski binalarda enerji kimlik belgesi için son tarih!

Bir binanın enerji tüketimini ve karbon salınım sınıflandırmasını gösteren belgeye enerji kimlik belgesi deniyor. Enerji kimlik belgesi yeni binalarda hemen alırken sski binalarda enerji kimlik belgesi için son tarih nedir?

Aliağa Kyme Antik Kenti ile tarih turizmi canlanacak!

Türkiye'nin önemli sanayi kentlerinden biri olan Aliağa, petrol ve demir çelik üretimi gibi sahip olduğu sanayi potansiyelinden sonra gözünü bacasız sanayi olarak nitelendirilen turizme dikti.

Senegal'de yüksek vergiler turizmi olumsuz etkiliyor!

Afirka ' nın önemli turizm merkezlerinden biri olan Senegal ' de, alınan yüksek vergiler ve tüm ülkelere uygulanan vize, turizmi olumsuz etkiliyor.

İzmir Tarih Projesi Tasarım Atölyesi açıldı!

Kadifekale-Agora-Kemeraltı tarihi aksının yeniden kente kazandırmak ve tarihi dokuyu koruyup canlandırarak çekim merkezi haline getirmek amacıyla başlattığı “İzmir Tarih Projesi” kapsamında restorasyonu tamamlanan Tasarım Atölyesi törenle açıldı.

tarih turizmi Haberi

tarih turizmi
Popüler turizm alanları içerisinde yer alan kültür ve tarih turlarına ilgi artıyor. Türkiye vatandaşların yüzde 25'i turizmde kültür ve tarih turlarını tercih ediyor. GAP turları bahar aylarında ilgi görürken, Kapadokya ve Batı Karadeniz'e de turlar...