07 / 05 / 2024

Tarih Yarımada konut fiyatları

Tarih Yarımada konut fiyatları

Marmaray, Karaköy’deki Salıpazarı Kruvaziyer Limanı gibi projeler, Marmara Denizi, Haliç ve İstanbul Boğazı ile çevrili olan 1562 hektarlık Tarihi Yarımada’da gayrimenkullerin fiyatını arttırmaya devam ediyor.

Ailesi kiracı olanların yaklaşık yarısı konut sahibi olamadı!

Türkiye İstatistik Kurumu merakla beklenen “Dezavantajların Kuşaklararası Aktarımı” araştırmasını yayımladı. Söz konusu araştırmada yer alan detaylara göre ailesi kiracı olanların yaklaşık olarak yarısı konut sahibi olamadı.

Türkiye'de konut fiyatları Avrupa ile yarışıyor! Konut yatırımcısı yurt dışına gidiyor!

Yüksek enflasyon ve maliyet artışları sebebiyle Türkiye’deki konut fiyatları Avrupa şehirleriyle yarışıyor. Eyüp’te 9-15 milyon TL civarında bir daire fiyatına, daha yüksek kira gelirinin elde edileceği İngiltere'de 4.5 milyon TL'nin altında yeni inşa edilmiş bir daire bulunabileceği belirtiliyor.

TOKİ Bolu projesi için beklenen tarih geldi! 236 konut, 154 dükkan ve 34 ofislik yeni proje geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bolu projesi için beklenen tarih geldi. Verilen detaylara göre bu ilçeye 236 konut, 154 dükkan ve 34 ofislik yeni proje geliyor...

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

ŞPO Tarihi Yarımada'nın imar değişikliğini mahkemeye taşıdı!

Tarihi Yarımada içinde 10 bin riskli binanın yıkılarak depreme dayanıklı olarak yeniden inşa edilmesine imkan sunan plan notu değişikliği, Fatih Belediyesi, İBB ve Koruma Kurulu'ndan geçti. Fakat Şehir Planlamacıları Odası değişikliğin itirazda bulunmadan mahkemeye taşındığını ileri sürdü. 

Tarihi Yarımada'da yeni imar planı değişikliğine onay!

Tarihi Yarımada'ya yeni bir park kazandıracak imar planı değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi tarafından kabul edildi.

Yarımada Medikal Ürünleri İnşaat ve Turizm Ticaret Limited Şirketi Sultanahmet şubesi açıldı!

Yarımada Medikal Ürünleri İnşaat ve Turizm Ticaret Limited Şirketi Sultanahmet şubesi Fatih'te 20 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Küden tarafından açıldı.

En değerli 4 ada ve 1 yarımada satışa çıktı!

Türkiye'de  toplam değeri 457 milyon lira olan 5 ada ve yarımada internetten satışa çıkarıldı. Adaların büyüklükleri 27 bin metrekare ile 316 bin metrekare arasında değişiyor.

Tarihi Yarımada'ya millet bahçesi müjdesi!

AK Parti Fatih Belediye Başkan Adayı Mehmet Ergün Turan, "Tarihi Yarımada olarak bilinen Yedikule'den Topkapı'ya kadar olan Suriçi'ni millet bahçesine çevireceğiz. Projede Fatih'in tarihi dokusuna uygun hareket edeceğiz." diye konuştu.

Tarihi Yarımada'nın imar planları yeniden ele alınacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'daki Tarihi Yarımada'nın korunması için harekete geçti. Bakanlık, bu doğrultuda kültür varlıklarının durumunun net bir şekilde ortaya konulacağı ve oluşturulacak envanter ile koruma amaçlı imar planlarının yeniden ele alınacağı çalışmayı başlattı.

Tarihi yarımada için imar barışı başvurusu!

12. yüzyılda inşa edilen Molla Zeyrek Camisi ve çevresi, Yedikule surları ve zindanı, Sultanahmet bölgesinin yarısı, Küçük Ayasofya ile Acemoğlu Hamamı, tarihi sarnıçlar gibi yarımada içerisinde bulunan kaçak yapılar için imar barışına başvuruldu. 

Tarihi Yarımada Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıda!

Fatih Tarihi Yarımada Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı 21 Mayıs'ta askıya çıktı. İmar planı tadilatı 19 Haziran'da askıdan inecek..

Tarihi Yarımada'da dönüşüm başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Yarımada'yı sil baştan değiştirecek. “Tarihi ve kültürel miras alanlarında kentsel dönüşüm planlama yaklaşımı geliştirilmesine yönelik analitik etütlerin yapılması” hizmet alımı ihalesi bugün yapılacak.

Tarih Yarımada konut fiyatları Haberi

Tarih Yarımada konut fiyatları


Marmara Denizi, Haliç ve İstanbul Boğazı ile çevrili olan 1562 hektarlık Tarihi Yarımada’da gayrimenkullerin fiyatı artmaya devam ediyor. Suriçi olarak da adlandırılan bölge, son yıllarda çok sayıda turizm yatırımını kendine çekerken, yeni yapılan Marmaray Projesi’nin hayata geçmesi, bölgedeki yayalaştırma çalışmaları, Karaköy’deki Salıpazarı Kruvaziyer Limanı Projesi, Tarihi Haliç Tersaneler Bölgesi’nin yat limanına dönüştürülmesi projeleri de bölgenin değerini yukarıya taşıyor. Bu gelişmeler tarihi alanda son 2 yıl içinde binaların satış bedellerini yüzde 50 oranında artırdı. Eminönü-Sirkeci bölgesinde binaların metrekare satış bedelleri 2 bin 500 – 5 bin 500 dolar aralığına gelirken, Sultanahmet bölgesinde ise metrekare fiyatlarının 3 bin – 5 bin 500 dolar seviyelerine kadar çıktığı görülmekte. Birçok yatırımcının otel yapma hayallerini süsleyen 1562 hektarlık Yarımada, İstanbul’un ilk kurulduğu bölge olması...