14 / 05 / 2024

tarihi Ala Camisi restorasyon

tarihi Ala Camisi restorasyon

Osmaniye Kadirli'deki Ala Camisi, yaklaşık iki yıl süren restorasyon çalışmasından sonra cuma namazıyla ibadete açılacak

545 yıllık tek yalı camisi yenileniyor! Edirne'de tarihi restorasyon başladı!

Edirne'de 545 yıllık tek yalı camisi olan tarihi Kasımpaşa Camiisi definecilerin kazıları sonucunda büyük tahribat görmüştü. Edirne Valisi Yunus Sezer, caminin restorasyon çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

Konya Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ramazan Bayramı namazını Konya'daki tarihi Kapu Camisi'nde kıldı. Kurum, Konya'da devam eden Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi ve Mevlana Meydanı Yenileme ve Dönüşüm Projesi ile ilgili konuştu.

Teşvikiye Camisi'nin restorasyonu tamamlandı!

Teşvikiye Camisi'nin restore edilmesine karar verilmişti. Uzun süre devam eden restorasyon tamamlandı. Restorasyon kapsamında, tarihi caminin yıpranan yüzeyi, statik yapısı ve süslemelerinde yenilemeler yapıldı. 

TİKA, El Halil kentindeki tarihi evleri restore ediyor! 

TİKA, El Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'nin çevresinde yer alan tarihi evleri restore etmeye devam ediyor. 

Beyazıt Camisi’ndeki hünkar kasrı onarılacak mı?

Gezi Parkı’nın İBB’den, Beyazid Han-ı Sani Vakfı’na devredilmesi tepkilere neden olmuştu. Vakıf 2011’de yanan Beyazıt Camisi’ndeki tarihi hünkar kasrını hâlâ onarmadı, hünkar kasrı atıl durumda kaldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Vaniköy Camisi'nde incelemeler yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Kasım'da çıkan yangın sonucu büyük zarar gören tarihi Vaniköy Camisi'nde incelemeler yaptı.

Tarihi Vaniköy Camisi'nin restorasyonu 2 yılda tamamlanacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yangında kullanılamaz hale gelen Vaniköy Camisi'nin restorasyonun 2 yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Tarihi Vaniköy Camisi'nin ihyası için protokol imzalanacak!

Çıkan yangın sonucu büyük zarar gören tarihi Vaniköy Camisi için ihya çalışması başlatılacağı belirtildi...

Bağcılar'daki Bedir Camisi'nin tamamlanması için hayırseverlerin desteği bekleniyor!

Kazan'da bulunan tarihi Kul Şerif Camisi'nden esinlenerek 2017'de Demirkapı Mahallesinde inşasına başlanan caminin tamanlanması için hayırsever vatandaşların yardımı bekleniyor. 

Pakistan, Hindistan'da tarihi Babri Camisi'nin yerine Hindu tapınağı inşa edilmesini kınadı!

Pakistan, Hindistan'da 16. yüzyıldan kalma tarihi Babri Camisi'nin yıkıntıları üzerinde Hindu tapınağı yapılmasını kınadı.

Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek Hindu tapınağının temeli atılıyor!

Hindistan'daki tarihi Babri Camisi'nin yerine yapılması planlanan Hindu tapınağının temeli atılıyor...

Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi!

24 Temmuz'da ibadete açılacak Ayasofya Camisi'yle ilgili konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi" dedi.

Osmaniye'deki tarihi Ala Cami 96 yıl sonra açıldı!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yer alan tarihi Ala Cami, gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarından sonra ibadete açıldı.

tarihi Ala Camisi restorasyon Haberi

tarihi Ala Camisi restorasyon

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 96 senedir ibadete kapalı olan ve restorasyon çalışmaları tamamlanan Ala Camisi, cuma namazıyla cemaatine kavuşuyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Tarihi Ala Camisi'nde iki yıl önce başlatılan restorasyon çalışması tamamlandı. İbadete hazır duruma getirilen camide, 96 sene sonra cemaatle cuma namazı kılınacak.

Restorasyon çalışmalarında, kazı sırasında bulunmuş olan ve üzerleri camla kapatılan mozaikleri de camide ibadete gelen cemaat görebilecek. Kazıda bulunan diğer tarihi eserler de camideki alanda sergilenecek.

Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin ve bölgenin adeta sembolü durumuna gelen ve Roma, Bizans ve Türk medeniyetlerini bir arada yaşatan Ala Camisi'nin restorasyon çalışmalarının Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tamamlandığını belirtti.

- "Bizden sonraki nesillere en güzel şekilde bırakacağız"

Tarihi yapısıyla "Çukurova'nın Ayasofyası" olarak isimlendirilen Ala Camisi'nin 96 yıldır ibadete kapalı kaldığını...