02 / 05 / 2024

tarihi askerlik şubesi

tarihi askerlik şubesi

Yozgat'ta Osmanlı döneminden kalan ve bir dönem askerlik şubesi binası olarak kullanılan tarihi binanın restore edileceği bildirildi.TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız ve Milli Saraylar Kurulu üyeleri,tarihi binada incelemelerde bulundu...

TMMOB'dan tarihi Saraçoğlu Mahallesi açıklaması!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, tarihi Saraçoğlu Mahallesi’nin imar planıyla ilgili açıklama yaptı. ŞPO açıklamasında, "Saraçoğlu Mahallesi, kamusal değerlerin üretildiği, kent merkezi ile bütüncül tasarlanan bir mekan olma özelliğine kavuşana kadar mücadele edeceğiz" dedi...

Şile'deki eski askeriye lojmanları yıkılıyor!

Askeriye lojmanlarının yeni yerine taşınması ile beraber askerlik şubesi yanında yer alan ve atıl durumda kalan eski askeriye lojmanlarının yıkımına başlandı.

Ulus Tarihi Kent Merkezi imar planı iptal edildi!

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2014 yılında aldığı kararla onayladığı Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi’ne ilişkin ‘1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’, Şehir Plancılar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava sonucunda Ankara 7. İdare Mahkemesi’nin aldığı kararla iptal edildi.

Sivrihisar'da tarihi bina kent müzesi olacak!

Sivrihisar Belediyesi, Sivrihisar’ın Son 100 yılına tanıklık eden eski askerlik şubesi binasının restorasyon çalışmalarına başladı. Restorasyon tamamlandığında tarihi yapı 'Sivrihisar Kent Müzesi' olarak hizmete kazandırılacak.

Yozgat Askerlik Şubesi binası müzeye dönüşecek!

Yozgat’ta 2014 yılında restore ettirilen tarihi Askerlik Şubesi binasının ‘Kent Belleği Müzesi’ olarak düzenlenmesine yönelik çalışmaların sonuna gelindi, hazırlanan projeye son şeklinin verildi.

Ankara'daki tarihi Marmara Köşkü yıkıldı!

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk’ün konut olarak kullandığı tarihi Marmara Köşkü'nün yıkıldığını bildirdi. Cumhuriyet'in simge mekânlarından olan köşk AOÇ arazisinde bulunuyordu.

Ulus Tarihi Kent Merkezi davası temyize gidecek!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı Ulus Tarihi Kent Merkezi davası, Danıştay 6. Dairesi tarafından reddedildi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Dava temyize gidecek” dedi.

Danıştay'dan Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne ret!

Danıştay, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ankara Şubesi’nin, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla ilgili açtığı davayı reddetti.

Batman yeni askerlik şubesi 3 dönümlük arazi üzerine yapılacak!

Milli Savunma Bakanlığı, Batman’a yeni askerlik şubesi kazandıracak. 1975 Yılından hizmet veren mevcut bina yükü kaldıramazken, yeni bina Jandarma Bölge Komutanlığı karşısındaki 3 dönümlük alana yapılacak.

Antalya'da son 50 yılda tarihi değerlerin yerini beton bloklar aldı!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi, son 50 yılda yıkılan ve yerlerine beton bloklar dikilen doğal ve tarihi değerlere ilişkin çalışma yaptı. Çalışma kapsamında kentin yarım asırda kaybettiği tarihi değerler sıralandı.

Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi durduruldu!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin yargıya taşıdığı, Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi’nin SİT alanında Büyükşehir Belediyesi’nin imar plan değişikliği yaptığı meclis kararı için yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Silvan Askerlik Şubesi yapım ihalesi sonuçlandı!

MİLLİ Savunma Bakanlığı Genel Kurmay Başkanlığı Bağlıları ve Müsteşarlık İnşaat Emlak ve Nato ENF. Bölge Başkanlığı 2014/ 99566 ihale numarasıyla ihaleye çıkarttığı yapım ihalesini açık ihale usulü ile gerçekleştirdi.

Battalgazi'de askerlik şubesi müze oluyor!

Battalgazi Belediye Meclisi, Mart ayı olağan toplantısının ilk oturumunu gerçekleştirdi. Battalgazi Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığı'nda yapılan toplantıda, gündem Maddeleri görüşüld

tarihi askerlik şubesi Haberi

tarihi askerlik şubesi


TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Yasin Yıldız, TBMM Milli Saraylar Restorasyon ve Teknik Uygulamalar Başkanı Sinan Bölek ve Milli Saraylar Bilim ve Değerlendirme Kurulu'nun 7 üyesi, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve Belediye Başkanı Yusuf Başer ile eski askerlik şubesi binasında incelemelerde bulundu.


Vali Yazıcı, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, eski askerlik şubesi binasının restorasyonu konusunda Milli Saraylar Bilim ve Değerlendirme Kurulu'nun çalışmalara başladığını belirterek, "Burada kurul tarafından kabul edilmiş bir proje var. Yapılacak tadilat ve tamiratın sağlıklı ve güzel şekilde olabilmesi için bugün buraya TBMM Milli Saraylar Bilim ve Değerlendirme Kurulu üyelerimiz geldi. Şu an incelemeler yapıyorlar. Kurul tarafından onaylanmış projeler tekrar gözden geçirilecek. Çalışmalarla ilgili bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı incelemelerden sonra netleşecek" diye konuştu.


Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ise...