28 / 04 / 2024

Tarihi Beyaz Fil binası yıkılacak mı

Tarihi Beyaz Fil binası yıkılacak mı

Manisa’nın tarihi sembollerinden biri olan Beyaz Fil binasının yıkılmasına ilişkin açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Manisa'nın Tarihi Beyaz Fil binası yıkılmayacak.

İstanbul’un tarihi çarşılarında dükkanlar kapanıyor!

Mısır Çarşısı, Mahmutpaşa, Sultanhamam, Mercan ve Kapalıçarşı; tarihi yarımada denilen Eminönü ve Beyazıt bölgesinde Osmanlı döneminden bugüne faaliyette bulunan tarihi çarşılardaki dükkanlar kapanıyor. Çarşı esnafı içinde bulundukları durumu anlattı...

Beyazıt Camisi’ndeki hünkar kasrı onarılacak mı?

Gezi Parkı’nın İBB’den, Beyazid Han-ı Sani Vakfı’na devredilmesi tepkilere neden olmuştu. Vakıf 2011’de yanan Beyazıt Camisi’ndeki tarihi hünkar kasrını hâlâ onarmadı, hünkar kasrı atıl durumda kaldı. 

Beyoğlu'ndaki tarihi bir binanın yıkımı meclis gündeminde!

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan bir tarihi binanın yıkımı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Beyaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'daki tarihi eserlerin restorasyonu 2021'de tamamlanacak!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, 2021 yılı hedefleri doğrultusunda, İstanbul'da Beyazıt, Fatih, Eminönü ve Sirkeci'de yer alan tarihi eserlerin restorasyonunun 2021 yılı içerisinde bitirmek için çalıştıklarını dile getirdi. 

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafındaki binalar yıkılacak!

Bursa’da Orhan Bey Cami ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Ulu Cami’nin yanı sıra irili ufaklı çok sayıda tarihi hanın bulunduğu Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafında tüm binalar kaldırılacak ve kentin merkezinde 7 asırlık bir tarih adası oluşturulacak.

Tarihi Çorlulu Ali Paşa Medresesi kafe oldu!

300 yıl önce inşa edilen Beyazıt’taki tarihi Çorlulu Ali Paşa Medresesi, zamanla nargile kafeye dönüştürüldü.

Manisa Beyaz Fil binasının yıkım kararı durduruldu! 

Manisa'da bulunan ve Cumhuriyet döneminin simge yapılarından olan Beyaz Fil binasının tescil kararı kaldırılacaktı. Ancak sürdürülen hukuksal mücadele sonucu karardan vazgeçildi. 

Manisa'nın Tarihi Beyaz Fil binası yıkılmayacak!

Manisa’nın tarihi sembollerinden biri olan Beyaz Fil binasının yıkılmasına ilişkin açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Manisa'nın Tarihi Beyaz Fil binası yıkılmayacak.

Manisa Beyaz Fil binası AVM oluyor!

Manisa’nın göbeğinde yer alan, tarihi Beyaz Fil binası AVM oluyor. 30 milyon 450 bin TL’ye satılan binanın yerine otel, rezidans ve AVM yapılması planlanıyor.  

Beyazıt ve Çemberlitaş meydanları yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tarihi Yarımada'nın önemli noktaları arasında yer alan Beyazıt ve Çemberlitaş meydanları ile buralara erişim sağlayan caddelerin yeniden düzenlemesini gerçekleştiriyor.

Beyaz Park Topkapı Evleri teslim tarihi!

İstanbul'un Avrupa yakasında Topkapı-Davutpaşa bölgesinde inşa edilen Beyaz Park Topkapı Evleri 545 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. İşte Beyaz Park Topkapı Evleri teslim tarihi..

Mobilya ve beyaz eşyada KDV indirimi son tarihi!

Geçtiğimiz Şubat ayında başlayan mobilya ve beyaz eşyada KDV indirimi için süre uzatıldı. İşte mobilya ve beyaz eşyada KDV indirimi son tarihi..

Beyaz Fırın Etiler'in mimarisine Karbon imzası!

Karbon Görsel İletişim ve Mimarlık Hizmetleri, Beyaz Fırın’ın Etiler mağazasında mimari, iç mekan ve görsel tasarım çalışmalarıyla, marka kimliğinin tarihi köklerini vurgulayan bir mekan ve markaya özgü bir deneyim alanı yarattı.

Tarihi Beyaz Fil binası yıkılacak mı Haberi

Tarihi Beyaz Fil binası yıkılacak mı

Manisa’nın tarihi sembolleri arasında yer alan ve uzun yıllar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) olarak hizmet verdikten sonra 2014’te satışa çıkarılan, 2017’de Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu tarafından koruma statüsü değiştirilen Beyaz Fil binasının yıkılmasına karşı açılan davada yürütmeyi durdurma kararı verildi. 

BirGün Gazetesi'nden Seda Balmumcu'nun haberine göre manisalıların ve Akademik Odalar Birliği’nin kurduğu Beyaz Fil Yıkılmasın Platformu, uzun süredir verdikleri mücadele sonucunda sevinç yaşadı.

Platform adına açıklama yapan Manisa Eczacı Odası Başkanı ve Manisa Akademik Odalar Dönem Sözcüsü Devrim Balı, “Alınan bu karar sıradan bir yürütme durdurma kararından ziyade, sivil toplumun verdiği haklı mücadelenin tescili niteliğinde bir karardır” dedi.

Manisa Beyaz Fil binası AVM...