30 / 04 / 2024

tarihi bostan alanları

tarihi bostan alanları

1945 yılında İstanbul Belediyesi, şehir içindeki bostanların metrekaresini, sahiplerini, sıhhi durumunu tetkik etmeye başlamış. Belediye, bostanların vaziyetini tayin ettikten sonra bu bostanları şehir dışına çıkartacakmış.

Çanakkale’de petrol arama çalışmaları başlıyor! Ruhsat verildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) doğal ve tarihi sit alanları ile çevrili Çanakkale'de karada petrol aranma ruhsatı verildiğini duyurdu.

KPSS’den 70 alanlar dikkat! BDDK sözlü sınavla çok sayıda personel alıyor! Son başvuru tarihi 19 Şubat 2023!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) çok sayıda personel alıyor! KPSS’den 70 alanların başvurabileceği ilana son başvuru tarihi 19 Şubat 2023 olarak belirlendi. İşte detaylar…

Fatih 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı!

Fatih ilçesi, ( Tarihi Yarımada ) 1. Derece Arkeolojik, Kentsel Tarihi Sit Alanları Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Plan Notu Değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli 24.11.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

Tarihi sit alanlarının koruma ve kullanma koşulları belirlendi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının "Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu İlke Kararı" 31439 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şanlıurfa'da tarım arazilerinin imara açılması tartışıldı!

Türkiye'nin tarihi güzellikleri ile bilinen illerinden biri olan Şanlıurfa'da tarım alanlarının ve tarihi sit alanlarının imara açılması tartışıldı. Konu, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) tarafından düzenlenen bir basın toplantısı ile yeniden gündeme getirildi.

Fatih Kentsel Tarihi Sit alanları imar planı askıda!

Fatih ilçesi(Tarihi yarımada) 1.Derece Arkeolojik, Kentsel Arkeolojik, Kentsel Tarihi Sit alanları imar planı askıya çıktı..

Planlı alanlar tip imar yönetmeliği yürürlük tarihi 2017!

Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı. Peki, planlı alanlar tip imar yönetmeliği yürürlük tarihi 2017 ne zaman?

Okmeydanı'nda riskli alan imar planlarına itiraz!

Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği, Okmeydanı Tarihi Sit Alanları Koruma Amaçlı Etkileşim Geçiş Sahasına ilişkin onaylanan imar planına dün itiraz etti.

Kentsel dönüşüm alanlarındaki tarihi yapılar mecliste!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kentsel dönüşüm alanlarında yer alan tarihi yapılara ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti.

Gül Proje Vira İstanbul teslim tarihi!

Gül Proje Vira İstanbul teslim tarihi 2018 yılı Aralık ayı olarak belirlendi. 95 bin metrekarelik alanda inşa edilen projede dairelerin alanları 70 ile 201 metrekare arasında değişiyor.

Denizİstanbul Yakuplu Konutları teslim tarihi!

Deniz İstanbul Evleri Keleşoğlu İnşaat tarafından yükseliyor. Projede daire alanları 127 metrekareden başlangıç gösteriyor. Denizİstanbul Yakuplu Konutları teslim tarihi 2017 yılının son çeyreği olarak belirlendi.

Oryapark İstanbul Evleri teslim tarihi!

Oryapark İstanbul Evleri teslim tarihi 2016 yılı sonu olarak belirlendi. Oryataş İnşaat imzası ile yükselen projede dairelerin alanları 82 ile 238 metrekare arasında farklılık gösteriyor.

Soyak Yapı Soyak Konforia teslim tarihi!

Soyak Yapı Soyak Konforia teslim tarihi Eylül 2017 şeklinde belirlendi. 24 ay vade farksız taksit yapılabilen projede konutların alanları 56 metrekare ile 218 metrekare arasında değişiyor.

tarihi bostan alanları Haberi

tarihi bostan alanları



Bostanlar


Şehir dışına çıkarılması işi inceleniyor


    Belediye lağım sularıyla bostanların sulanmasını birkaç sene evvel men etmişti. Bütün bostan sahipleri ya Terkos suyu kullanacaklar, yahut da içlerine lağım suyu karışmamış kuyuların sularından faydalanacaklardır. 

    Belediye müfettiş, doktor ve mimardan mürekkep bir heyet tarafından bütün bostanları birer birer tetkik etmeye başlamıştır. Bu inceleme hem bostanların sıhhi durumunu tayin etmek, hem de hukuki ve idari vaziyetlerini tayin eylemek içindir. Bostanların kimlerin elinde oldukları, şahısların mı, devletin veya bir müessesenin mi olduğu tayin, aynı zamanda hudutları, metre murabbaıları da tespit edilecektir. 

    Belediye İstanbul'da bütün bostanların vaziyetini tayin ettikten sonra...