18 / 05 / 2024

tarihi cephanelik Arkeoloji Müzesi

tarihi cephanelik Arkeoloji Müzesi

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ile söz konusu tarihi dokunun Yozgat'a kazandırılması için çalışmalar yaptıklarını belirten Yazıcı, "Burada çok kötü durumda olan ve şu an içinde bulunduğumuz cephanelik için proje hazırlattık...

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin taşınmasında deprem ayrıntısı!

Topkapı Sarayı'nın, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin ve eserlerin yer aldığı tarihi Darphane binalarının 2012'de İstanbul Valiliğince acil durum hazırlık projesi kapsamına dahil edildiği belirlendi. Taşınma haberlerinin ardından şimdi gündeme deprem riski geldi.

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Kanal İstanbul için arkeoloji raporu: Tarihi yapılar başka yere taşınsın!

Kanal İstanbul'un, ÇED süreci için hazırlanan arkeoloji raporunda 'Proje sahası içerisinde kalan ve inşaat faaliyetleri ile yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan tarihi köprü, tarihi yol, korugan, tabya gibi yapıları Hasankeyf’te olduğu gibi koruma, bir başka yere taşıma' önerisinde bulunuldu.

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi'nin inşaatı mecliste!

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi inşaatının başlama tarihi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi'nin inşaatı TBMM gündeminde!

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi'nin inşaatının ne zaman biteceği ve bölgedeki tarihi eserler için Bakanlık tarafından yapılan çalışmalar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Trabzon'daki Cephanelik projesinde sakınca bulunmadı!

Trabzon'da halk arasında 'Cephanelik' diye bilinen tarihi kulenin çevresinin imara açılmasıyla ilgili Anıtlar Yüksek Kurulu sakınca olmadığı açıklamasında bulundu..

Rumeli Hisarı restore ediliyor!

Fatih Sultan Mehmet tarafından 1451 yılında yapılan Rumeli Hisarı gelecek nesillere taşınmak için restorasyona hazırlanıyor. Rumeli Hisarı Sanat Tarihi ve Arkeoloji Uzmanı Ali Zeyrek, "Restorasyon projesi onaylandı. Birkaç yıl içinde uygulamaya geçilecek” dedi.

Samsun Arkeoloji Müzesi'nde çalışmalar tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin en modern ve tarihi zenginlik açısından en kapsamlı Arkeoloji ve Etnografya müzesi yapım çalışmaları son sürat sürüyor.

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi UNESCO listesinde!

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi, UNESCO “Dünya Geçici Miras Listesi”ne alındı. Dünyaca ünlü kale Muğla’dan listeye giren altıncı tarihi yapı olurken, karar turizmcileri umutlandırdı

Bursa Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesi yıl sonuna kadar tamam!

Bursa Akçalar'daki Arkeopark'ta inşası devam eden "Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesi"nin yıl sonuna kadar tamamlanmasını hedefledikleniyor.

Bodrum'da inşaat çalışmasında tarihi mezar bulundu!

Bodrum'da inşaat çalışması başlamadan önce Bodrum Sualtı arkeoloji Müzesi yetkililerince sondaj kazısı yapıldığı ancak sondaj kazılarında her hangi bir tarihi buluntuya rastlanmayınca inşaat çalışmasının başladığı öğrenildi.

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi 2016'da yapılacak!

Adıyaman’ın tarihi, kültürel ve arkeolojik zenginliklerini yerli ve yabancı turistlere daha iyi tanıtmak amacıyla 2016 yılında yapımına başlanacak olan Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi modern mimari ve tasarımıyla uzay üssünü andırıyor.

1941 yılında Üsküdar Meydanı arkeoloji parkı olacak!

1941 yılında İstanbul Belediyesi, Üsküdar Meydanı'nı arkeoloji parkı haline konmasına karar vermiş. Müzeler Müdürlüğü'nden alınacak tarihi heykeller, taş yazmalar tanzim edilecek meydanın uygun yerlerine yerleştirilecekmiş.

tarihi cephanelik Arkeoloji Müzesi Haberi

tarihi cephanelik Arkeoloji Müzesi

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, restorasyon işleri tamamlanan tarihi cephaneliğin de bünyesinde olan 4 bin 400 metrekarelik alanda Arkeoloji Müzesi oluşturacaklarını söyledi. 


Tarihi cephanelik alanında Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcısı Can Aksoy, Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz ve Kültür ve Turizm Müdürü Lütfi İbiş ile incelemelerde bulunan Vali Yazıcı, Yozgat'ta tarihi eser sayısının az olduğunu belirterek, kentin nadide olan tarihi zenginliğini önemsediklerini vurguladı. 


Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ile söz konusu tarihi dokunun Yozgat'a kazandırılması için çalışmalar yaptıklarını belirten Yazıcı, "Burada çok kötü durumda olan ve şu an içinde bulunduğumuz cephanelik için proje hazırlattık. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan projeleri geçti. Yaklaşık 100 bin lira harcayarak burasının onarımını yaptık." dedi. Onarım kadar tarihi alanın değerlendirilmesinin de önemli olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Cephaneliğin...