16 / 05 / 2024

tarihi çeşmeler restore ediliyor

tarihi çeşmeler restore ediliyor

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, Çeşme'de bulunan tarihi çeşmelerin restore ederek turizme kazandıracaklarını açıkladı. Gelecek yıl bu tarihi çeşmeler turizme kazandırılmış olacak.

Denizli'de tarihi yapılar restore ediliyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde tarihi öneme sahip binaları restore etmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi son olarak Şirinköy Kahvehanesi’nin restorasyon çalışmalarına başladı. 

Mardin Midyat'taki tarihi çarşı restore ediliyor!

Mardin Midyat Belediyesi, Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon Çalışması kapsamında ilçe içerisinde yer alan 500 yıllık tarihi çarşıyı restore ediliyor. 

Tarihi Mersin Evi restore edildi!

Mersin'de Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Akdeniz Belediyesi tarafından restore edilen Tarihi Mersin Evi'nde çalışmalar tamamlandı. 

Şanlıurfa'daki tarihi Birecik Konağı restore edildi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Birecik'te yer alan 100 yıllık tarihi konağı restore etti.

Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe sarayları restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda; Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe Sarayları başta olmak üzere bazı tarihi yapılarda restorasyon çalışmalarının yapılacağını açıkladı. 

Balıkesir'de tarihi binalar restore ediliyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kentte bulunan tarihi yapıları restore ederek yeniden ayaklandırıyor. 

Balıkesir'de tarihi yapılar restore ediliyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kentte bulunan tarihi yapıları restore ederek şehre kazandırıyor. Özellikle Marmara, Edremit ve Karesi ilçelerindeki tarihi yapılar restore çalışmalarıyla yeniden hayat buluyor. 

Tarihi Urfa sokakları restore ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi  "eski Urfa" olarak bilinen bölgelerde restore çalışmalarına başladı. Çalışmalarının ardından tarihi sokaklar turizme kazandırılacak. 

Darıca'daki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde Rum mimarisine uygun inşa edilen, bazıları yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi 22 ev restore edilecek. 

Tekirdağ'daki tarihi yapılar restore ediliyor!

Tekirdağ'da Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanının bir bölümünün kaleme alındığı tarihi ev ile Marmaraereğilisi ilçesindeki Konstantin Evi'nin restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

Sakarya'daki tarihi banka binası restore edilerek müzeye dönüştürülecek!

Sakarya'da 14 Ocak 1913'te Türk İslam Bankası olarak kurulan ve daha sonra adı Türk Ticaret Bankası olarak değiştirilen kurumun tarihi binası, Adapazarı Belediyesi'nin girişimleriyle aslına uygun şekilde restore edilerek müze banka olarak faaliyet gösterecek...

Büyükçekmece'deki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Büyükçekmece ilçesinde yok olma tehdidi bulunan tarihi Rum evleri, çocuk ve kadın sanat evi olarak restore edilecek.

Tarihi Zaza Konağı restore ediliyor!

Şanlıurfa'da koruma altında bulunan Tarihi Zaza konağı, restore edilerek gelecek kuşaklara kültür mirası olarak bırakılmak üzere Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı ŞURKAV tarafından satın alındı.

tarihi çeşmeler restore ediliyor Haberi

tarihi çeşmeler restore ediliyor

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, Çeşme'de bulunan tarihi çeşmelerin restore ederek turizme kazandıracaklarını açıkladı. Öncel, sivil toplum örgütü olarak kentin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkmaları gerektiğine vurgu yaparak, "Çeşme Belediyesi, ÇEŞTOB ve Umart Mimarlığın ortak çalışması ile Çeşme'de bulunan tarihi çeşmelerin restorasyonu ile ilgili arkadaşlarımız, vakıflarla iletişim kurarak bu projeyi hayata geçirmek için yoğun bir çaba gösterdiler. Gelecek yıl bu tarihi çeşmelerimizi turizme kazandıracağız. Bu projenin yaklaşık 250 bin lira maliyeti var" dedi. 



Habertürk...