29 / 04 / 2024

Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe sarayları restore edilecek!

Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe sarayları restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda; Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe Sarayları başta olmak üzere bazı tarihi yapılarda restorasyon çalışmalarının yapılacağını açıkladı. 



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Türkiye genelinde bazı tarihi yapılarda, restorasyon çalışmalarının önümüzdeki yıl başlayacağını açıkladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Oktay, tarihi ve kültürel mirasın uluslararası standartlara uygun olarak korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla faaliyetlerini yürüten Milli Saraylar İdaresi Başkanlığının 2019 ve 2020 yıllarında,  Ankara  Palas, Yıldız Şale Köşkü, Dolmabahçe Sarayı Süfera Salonu ve Veliaht Dairesi, Yıldız Sarayı Çit Kasrı, Yaveran Dairesi ve Set Köşkü, Beylerbeyi Sarayı, Topkapı Sarayı Harem ve Hazine Bölümleri, Beykoz Cam ve Billur Müzesi ve Maslak Kasrında restorasyon yaptığını hatırlattı. 

Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe sarayları restore edilecek!

Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe Sarayları başta olmak üzere tarihi bazı yapılarda bir dizi restorasyon çalışmasının önümüzdeki yıl yapılacağının altını çizen Oktay, "2019'da 2 milyon 685 bin 326 ziyaretçi kabulü ile turizm gelirlerine önemli ölçüde katkı sağlamış olan milli saraylar, bu yıl Kovid-19 salgını nedeniyle 15 Mart-1 Haziran tarihleri arasını kapalı geçirmesine ve yurt dışı ziyaretçi kısıtlarına rağmen 1 milyon 103 bin 86 ziyaretçi sayısına ulaşmıştır. Milli Saraylar İdaresi Başkanlığının 2019 kesin hesap gideri 45,7 milyon lira olmuştur. 2020 başlangıç ödeneği 157,4 milyon lira olan Başkanlığa 2021 bütçesi için 230,4 milyon lira ödenek tahsisi öngörülmüştür" dedi.

Topkapı Sarayı'nda bulunan Fatih Köşkü'nde beton kubbeler söküldü!


Geri Dön