29 / 04 / 2024

Tarihi deniz surları

Tarihi deniz surları

İstanbul’un yıllardır kaderine terk edilen tarihi deniz surları dev bir projeyle hayata dönüyor. Restorasyon ve yenilemeyle 7 kilometrelik bisiklet yolu ve kafelere kavuşacak surlar cinayetlerle değil kültürel etkinliklerle anılacak.

Deniz GYO yılın ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Deniz GYO 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayımladı. Peki, Deniz GYO yılın ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

İstanbul'un surlarında büyük tehlike! Surlardaki derin çatlaklar korku yaratıyor!

İstanbul surlarının çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu yeniden gündeme geldi. Güvenlik sorunu sebebiyle insanların gezmeye çekindiği tarihi surların turizme kazandırılması için ise çalışmalar ise tüm hızıyla sürüyor.

Avrasya Tüneli’nde tarihi rekor kırıldı. Tünelden az önce kaçıncı aracın geçtiği belli oldu!

Bundan 6 yıl önce açılan ve İstanbul’un Avrupa ile Anadolu yakasını deniz altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli ile ilgili tarihi bir an yaşandı. Bugün geçiş yaparken durdurulan bir araçla kutlama yapılarak büyük bir rekora imza atıldığı ortaya çıktı.

Deniz GYO 2022 yılının ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi'nin 30 Haziran 2022 tarihi itibarıyla hazırlanan ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin, sınırlı denetimden geçmiş ara dönem finansal tabloları açıklandı.

Selenium Park ön satışta!

Aşçıoğlu, Zeytinburnu Kazlıçeşme’de Marmaray’a yürüme mesafesinde, tarihi kara surlarına ve 32 dönüm büyüklüğe sahip parka komşu yeni projesinde ön satış sürecini başlattı. 

Deniz GYO ilk 9 ayda 16.8 milyon TL kira geliri elde etti!

Deniz GYO tarafından yayınlanan faaliyet raporuna göre; şirketin 30 Eylül 2021 tarihi itibarıyla hasılatı 288 milyon 624 bin 927 TL, elde ettiği kira geliri 16 milyon 853 bin 17 TL oldu.

Selenium Park ön talep topluyor! Yeni proje!

Aşçıoğlu, Zeytinburnu Kazlıçeşme’de Marmaray’a yürüme mesafesinde, tarihi kara surlarına ve 32 dönüm büyüklüğe sahip parka komşu yeni projesinde ilk fiyat ve öncelikli seçim hakkı için ön talep sürecini başlattı. 

Deniz GYO'dan 2021'in ilk çeyreğinde 206.3 milyon TL'lik hasılat!

30 Haziran 2021 tarihi itibarıyla Deniz GYO'nun özkaynakları 629,318,884 olurken; toplam kaynakları 1,149,919,681 TL olarak açıklandı. 1 Ocak 2021 - 30 Haziran 2021 tarihlerindeki hasılatı 206,302,462 TL oldu.

Baykal Karacaoğlu, Deniz GYO'dan ayrıldı!

Deniz GYO'nun Mali ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Baykal Karacaoğlu, 31 Mart 2021 tarihi itibariyle görevinden ayrıldı. 

Diyarbakır'daki surların restorasyonuna uluslararası medya manipülasyonu!

DW Türkçe ve BBC Türkçenin, Diyarbakır Benusen Mahallesi'nde yer alan tarihi surların dış çeperine bitişik gecekonduların yıkımı amacıyla yapılan kamulaştırmayla mahalle sakinlerinin mağdur edildiğine yönelik haberin manipülasyon olduğu bildiriliyor...

Diyarbakır surları çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Diyarbakır'da tarihi surlarının çevresindeki sur koruma bandı içerisinde kalan ve kamulaştırma işlemi tamamlanan 41 yapı için yıkım çalışmaları başladı.

Fatih'te tarihi surların bir bölümü çöktü!

İstanbul Fatih'teki Karagümrük Mahallesi Kaleboyu Caddesi üzerindeki tarihi surların bir bölümü çöktü.

Topkapı'daki tarihi surlar çöktü!

Topkapı'da bulunan tarihi surlarda çökme meydana geldi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi...

Tarihi deniz surları Haberi

Tarihi deniz surları

İstanbul’un yıllardır kaderine terk edilen tarihi deniz surları dev bir projeyle hayata dönüyor. Restorasyon ve yenilemeyle 7 kilometrelik bisiklet yolu ve kafelere kavuşacak surlar cinayetlerle değil kültürel etkinliklerle anılacak. 


Bizans dönemine ait deniz surları İstanbul’un en dikkat çekici yapıları gibi dursa da yıllardır bakımsızlıktan ve terk edilmişlikten dolayı metruk bir yer haline geldi. Karanlık dehlizleri ve kuytu köşeleriyle birçok yasa dışı olaya ve cinayete mekan oldu. ABD’li Sarai Sierra cinayeti ile dünya gündemine gelen sahil surları İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Fatih Belediyesi işbirliğiyle yeniden yaşam bulacak.


Yeşil alanlar oluşturulacak


Deniz surlarına oluşturulan yeni yaşam alanları İstanbul’un yeni çekim merkezi olacak. Yedikule’den Sirkeci’ye kadar uzanan eski demiryolu, yürüyüş alanları ve bisiklet parkuruna ev sahipliği yapacak. Yeşil alanların oluşturulacağı surlar artık  Fatih’in denize açılacağı...