05 / 05 / 2024

Tarihi dokularda restorasyonlar

Tarihi dokularda restorasyonlar

Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Yüksel Mutlu, "Tarihi yerlerle ilgili yapılacak restorasyon aslına uygun olarak, binaların tarihi dokusuna zarar vermeden yapılmalı" dedi.

Tarihi Binaların Onarımları ve Restorasyonlarına İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik!

Cumhurbaşkanlığının Sorumluluğunda Olup Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Yönetiminde Bulunan Tarihi Bina ve Objelerin Onarımları ve Restorasyonları ile Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik bugünkü resmi gazetede yayımlandı.

Tarihi Binaların Onarımları ve Restorasyonlarına İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik!

Cumhurbaşkanlığının Sorumluluğunda Olup Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Yönetiminde Bulunan Tarihi Bina ve Objelerin Onarımları ve Restorasyonları ile Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik bugünkü resmi gazetede yayımlandı.

Fatih'te 200 milyonluk restorasyon!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçenin hemen hemen her bölgesinde yapılan tarihi eserlerin restorasyonları için son 300 yılın en kapsamlı çalışmaları olduğunu söyledi.

Boğaz'daki tarihi bina restorasyonları artıyor!

İstanbul Boğazı kıyısında bırakın yeni inşaat yapmayı "çivi çakmak" bile yasak. Ama son yıllarda "restorasyon", "tarihi eser onarımı" adı altında yapılan yeni binalarınsayısı hızla artmaya başladı.

Giresun'da restorasyona 987 bin TL'lik destek!

Giresun İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Hulusi Güleç, 2006-2015 yılları arasında tarihi evlerin restorasyonları için yaklaşık bir milyon liralık destek sağlandığını belirtti.

Bitlis'te tarihi cami restorasyonları devam ediyor!

Bitlis’te Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan tarihi camilerin restorasyon çalışmaları deva ediyor.

Eyüp'teki Arakiyeci Caferağa Camisi restore ediliyor!

Arakiyeci Caferağa Camii, bahçesi, avlusu ve namazgahlarıyla beraber, şadırvan ve çatısı mimari tarzdaki aslına uygun bir konseptle ibadete açılacak EYÜP Belediyesi ilçedeki tarihi eserlerin restorasyonlarına öncülük etmeye devam diyor.

Eyüp'teki Arakiyeci Caferağa Camii restore ediliyor!

Eyüp Belediyesi ilçedeki tarihi eserlerin restorasyonlarına öncülük etmeye devam ediyor. Eyüp’te bulunan Arakiyeci Caferağa Camii, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün İstanbul 1’inci Bölgesi tarafından restore ediliyor.

Dikili jeotermal bekliyor!

Dikili'deki tarihi bina restorasyonlarının ve çalışmaların yaz sezonuna kadar bitmesini isteyen ilçe halkı, yine daha önce söz verilen Midilli-Dikili seferlerinin bir an önce başlamasını istedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı gerçekleşti!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, yerel seçimlerle birlikte sorumluluk alanına giren ilçelere alt ve üst yapıdan, tarihi eser restorasyonlarına, turizm desteğinden, sosyal ve kültürel yatırımların yapılmasına kadar, yine çeşitli kararlara imza attı.

Tokat'ta turizme yönelik kentsel dönüşüm konuşuldu!

Toplantıda Mimar Deniz Naliş'in " Tokat Meydan Projesi " ve tarihi sokak restorasyonlarıyla tanınan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin "Tarihe Yönelik Kentsel Dönüşüm" sunumlarıyla gerçekleştirdi.

Kanuni Sultan Süleyman'ın Bozüyük'te yaptırdığı han ve köprü turizme kazandırılacak!

Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos seferi sırasında ordunun dinlenmesi ve ibadetini yapması için yaptırılan yaklaşık 500 yıllık tarihi dokularda Vali Amir çiçek, incelemelerde bulundu. Kanuni'nin mirası cam, han ve köprü turizme kazandırılacak.

Moda, tarihi restore ediyor!

Armani, Fendi, Bulgari ve Tods gibi dünyaca ünlü markalar restorasyon işine el attı. Tarihi ve turistik mekânların restorasyonlarına sponsor oluyor, maddi ve manevi destekte bulunuyorlar.

Tarihi dokularda restorasyonlar Haberi

Tarihi dokularda restorasyonlar

Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Yüksel Mutlu son günlerde gündeme gelen Kentsel Dönüşüm ve tarihi yerlerin restorasyonu ile ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Şehir merkezinde aslında uygun bir restorasyona olumlu baktıklarını dile getiren Mutlu, restorasyonu gerçekleştirilen yerlerin ticari alanlar haline getirilmesine ise karşı olduklarını söyledi. İşte Eşbaşkan Mutlu'nun değerlendirmelerinden öne çıkan satır başları;



-Son zamanlarda Mersin'in tarihi alanları ve özellikle Akdeniz Belediyesi sınırları içersinde kalan yerler için bir dönüşüm başlatılacağı dile getirildi. Siz ilçe Belediyesi olarak buna nasıl bakıyorsunuz?



-YÜKSEL MUTLU: Akdeniz Belediyesi sınırları içerisinde sit alanı olarak işaretlenmiş, korunmaya değer yapılar var. Bu yapıların korunması bizim içinde önemli. Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlar Kurulu kararı ile böyle bir karar çıkmış bizimde haberimiz oldu bundan. Şimdi bir yenileme, bir restorasyon yaparken aslına uygun yapılmalı. Sanat...