04 / 10 / 2024

tarihi eser mülklerin ihalesi

tarihi eser mülklerin ihalesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tarihi eser belediye mülklerinin bakım onarım ve restorasyon işini 14 Ocak 2013 tarihinde ihaleye çıkarıyor...

Tarihi eser mülk alırken nelere dikkat edilmelidir?

Tarihi eser, değeri fazla eşya olarak kabul edildiği için bir mülk sayılır. Tarihi eserlerin maddi değeri fazla olmasına rağmen, bu mülke de talep fazladır. Ancak tarihi eser mülk alırken bazı unsurlara dikkat etmek gerekiyor. Peki bu mülkü satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

Boğazlarda tarihi adım: Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, gemilerin Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri ile ilgili tarihi adımı açıkladı. Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Kamuda yüksek fiyatlarla kiralanan mülklerin tespiti için meclis araştırması önergesi verildi!

Kamuda yüksek kira bedelleri ile kiralanan mülklerin ve araçların sebep olduğu sorunların tespit edilerek alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

Datça'daki tarihi cezaevi müze olacak!

Muğla'nın Datça ilçesindeki Türkiye'nin en küçük ve deniz manzaralı cezaevi olarak bilinen ve 2002'de kapatılan tarihi cezaevi binasında yapılacak restorasyonun ardından cezaevinin 'Demokrasi Müzesi', bitişiğindeki yeşil alanın ise 'Sınırsızlık Meydanı' olarak kullanılacağı belirtildi...

Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanlarına belge zorunluluğu!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 26 mesleğe daha belge zorunluluğu getirilildiğini duyurdu. Bahsi geçen meslekler arasında Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanları, Liman Forklift Operatörü, gibi meslek grupları yer alıyor...

Boğaz'ın tarihi eser yalıları satışta!

Dünyanın hayran olduğu Boğaz’daki satılık yalıların fiyatları sizler için araştırıldı. Yalıların satış değeri; tarihi eser statüsü, rıhtımı ve bahçe büyüklüklerine göre değişiyor.

Emlak vergisi son ödeme tarihi Kasım 2018!

2018 yılına ait emlak vergisinde ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapıldı. İkinci taksit ödemeleri Kasım'da başladı. Peki, emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Şişli'de tarihi eser apartman tehdit altında!

İstanbul Şişli'de bulunan 2. derece tarihi eser tescilli apartman bitişiğine yapılarak balkonlarını kapatan ve yapı güvenliğini ihlal eden bir başka bina yüzünden tehdit altına girdi..

Adnan Oktar'ın Kandilli'deki kaçak yapıları için yıkım kararı bekleniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Encümeninin, Adnan Oktar'ın Kandilli'deki kaçak yapıları için aldığı yıkım kararının uygulanması için mülklerin devredildiği TMSF'ye yazı yazılması üzerine devreye savcılık girdi.

Seda Sayan Cihangir'deki otel projesinden vazgeçti!

Dokuz yıl önce Cihangir’de bir apartman satın alan Seda Sayan, otel yapmak istediği mülkün tarihi eser statüsünde olduğunu öğrenince, projeden vazgeçti.

İSTİHALE, ilk müzayedesinde 28 konut sattı!

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen münferit mülklerin açık artırma sistemiyle satışına olanak sağlayan İSTİHALE ilk müzayedesini 10 Mayıs'ta gerçekleştirdi. Türkiye’nin ilk münferit gayrimenkul müzayedesinde yüzde 28’lik satış başarı sergilendi..

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı tarihi eser niteliğini kaybetti!

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın tarihi eser niteliğini kaybettiği tespit edildi. Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri yalı sahiplerine kayma ve yıkılmalara karşı önlem alınması için çalışma izni verdi...

Konya'da 2017'de 253 tarihi eser restore edildi!

Konya Büyükşehir Belediyesi 2017 yılında 253 tarihi eseri restore etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, restorasyon çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirtti.

tarihi eser mülklerin ihalesi Haberi

tarihi eser mülklerin ihalesi


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Eser Belediye Mülklerinin Bakım Onarım ve Restorasyon İnşaatı işini ihaleye çıkarıyor. 14 Ocak 2013 tarihinde yapılacak olan ihale saat 10.30'da başlıyor. Söz konusu ihale İBB Ek Hizmet Binası İhale İşleri Müdürlüğü Merter adresinde yapılacak.



212 455 25 80

Detaylı bilgi için