16 / 05 / 2024

tarihi halı restorasyonu

tarihi halı restorasyonu

İstanbul Valiliği’ne ait Sultan Abdülhamid tarafından yaptırılan ve 20 yıl önce Dolmabahçe Sarayı’na verilen 150 yıllık, 120 metrekarelik tarihi halı, Aksaray’ın Sultanhanı Beldesi’nde restore edildi.

Restorasyonu tamamlanan o tarihi hamam 300 TL'ye kiraya verilecek!

Kocaeli'nin ilçesi Gölcük'te bulunan ve restorasyonu tamamlanan Yukarı Ulaşlı tarihi hamam, Gölçük Belediye'si tarafından aylık 300 TL'ye kiraya verilecek.

Restorasyon nedir? Restorasyon süreci nasıl işler?

Aslını bozmadan onarmak anlamına gelen restorasyon, günlük hayatta en çok, yapıların onarımında kullanılmaktadır. Ancak bu yapılar özel olduğu için tarihi ve mimari değeri yüksek alanları içermektedir. Peki tarihi eserlerin restorasyonu ne anlama gelir ve restorasyon süreci nasıl işler?

Restorasyonu gündem olmuştu: Kız Kulesinin açılış tarihi belli oldu!

Restorasyonu gündem olan Kız Kulesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi, açılış için günler sayılan ve çevre düzenlemesi de yapılan Kız Kulesi'ndeki son durum görüntülendi.

Tarihi Göztepe İstasyon Binası TCDD Kültür Sanat Merkezi oldu

Tarihi Göztepe İstasyon Binası biten restorasyonu sonrası "TCDD Kültür Sanat Merkezi" olarak hizmet verecek. Tarihi bina, açılış töreninin ardından kültür-sanat merkezine dönüşecek.

Edirne'deki tarihi yapılarla ilgili soru önergesi verildi!

Edirne'de bulunan tescilli tarihi yapılara ve bunların restorasyonu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çorum’da tarihi yapıların restorasyonu başladı!

Çorum'da Osmanlı döneminden miras kalan tarihi yapılarda restorasyon çalışmaları başladı. 

Kayseri Kocasinan'da tarihi caminin restorasyonu tamamlandı! 

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yer alan sekiz asırlık tarihi cami aslına uygun bir şekilde restore edilerek ibadete açıldı. 

Tarihi Alanyalı Konağı, Kurtuluş Müzesi'ne dönüşecek!

Restorasyonu Konak Belediyesi tarafından yapılan tarihi Alanyalı Konağı'nın Kurtuluş Müzesi'ne dönüşmesi için çalışmalar başladı...

Tarihi Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Tarihi Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'daki tarihi eserlerin restorasyonu 2021'de tamamlanacak!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, 2021 yılı hedefleri doğrultusunda, İstanbul'da Beyazıt, Fatih, Eminönü ve Sirkeci'de yer alan tarihi eserlerin restorasyonunun 2021 yılı içerisinde bitirmek için çalıştıklarını dile getirdi. 

Uzunköprü'deki tarihi taş köprünün restorasyonu TBMM'de!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihi taş köprünün restorasyon çalışmalarının ne zaman biteceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sultanbeyli'de Aydos Kalesi’nin restorasyonu tamamlandı!

Sultanbeyli'de yer alan tarihi Aydos Kalesi’nin 2010'da başlayan restorasyonu tamamlandı. ‘İstanbul’un fethinin başladığı yer olarak’ ortaya çıkan Bizans eseri tarihi kale, çevre düzenlemesi tamamlanınca halkın ziyaretine açılması planlanıyor.

Mardin'de tarihi yapılar onarılacak!

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, "Yılda milyonlarca turist ağırlayan bir şehrimiz var. Şehrimizde bulunan tarihi yapıların bakım, onarım ve restorasyonu bizim için büyük önem arz ediyor" dedi.

tarihi halı restorasyonu Haberi

tarihi halı restorasyonu


İstanbul Valiliği’ne ait Sultan Abdülhamid tarafından yaptırılan ve 20 yıl önce Dolmabahçe Sarayı’na verilen 150 yıllık, 120 metrekarelik tarihi halı, Aksaray’ın Sultanhanı Beldesi’nde restore edildi. Tarihi halı 10 kişilik ekiple 1.5 yılda restore edilip geçen hafta Istanbul Valiliği’ne teslim edildi. Içişleri Bakanı Efkan Âlâ’nın Vali Vasip Şahin’i dünkü ziyareti sırasında halıyı incelediği de bildirildi. Sultanhanı Belde Belediye Başkanı ve halıyı restore eden atölyenin sahibi Fahri Solak, “Halı üzerinde Dolmabahçe Sarayı’ndan halı uzmanları eşliğinde çalıştık. Halının deseni madalyonlu uşak denen bir halı desenidir. Tarihi dokusuna uygun yünlerle restore ettik’’...