02 / 05 / 2024

tarihi Haliç

tarihi Haliç

1943 yılında İstanbul Valiliği, Ankara Hükümeti'ne başvurarak, tamamen dolan Haliç'in temizlenmesi lazım geldiğini bildirmiş. Hükümet'de emir vererek Haliç'i temizlemek için bir komisyonun kurulmasını ve tetkiklerde bulunmasını istemiş.

Haliç Dayanışması üyelerinden 'Tersane İstanbul' projesine ilişkin çağrı!

Haliç Dayanışması üyeleri eski adıyla “Haliçport”, yeni adıyla “Tersane İstanbul” projesindeki çalışmalar sırasında Camialtı ve Taşkızak tersanelerinin olduğu bölgedeki tarihi yapıların tahrip edildiği sebebiyle eylem yaptı.

Muğla Büyükşehir'den Menteşe Arasta’ya 2.1 milyar TL'lik tarihi dokunuş!

Muğla arasta bölgesinde bulunan tarihi Yağ Hali yeniden canlanıyor. Yüzde 51’lik kısmı tamamlanan Yağ Halinde taş duvar örüm işleri tamamlanırken, bodrum katta seramik döşemesi, kapı montajı ve badana işlemleri de tamamlandı.

Muğla Büyükşehir'den Arasta’ya 2.1 milyar TL'lik tarihi dokunuş!

Muğlalıların sosyal, kültürel, ekonomik olarak buluşacakları ve tarihi dokunun canlanacağı bir alan olan Arasta’daki eski Yağ Hali projesinde çalışmalar son sürat devam ediyor.

Tarihi Hacı Halit Ağa Konağı yıkılmayı bekliyor!

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesine bağlı olan Gürleyik Mahallesi'nde bulunan Tarihi Hacı Halit Ağa Konağı yıkılmaya yüz tuttu. 1997 yılında çökmeye başlayan tarihi konağın yıkık hali görenleri düşündürüyor.

Haliç Tersanesi Bilim Merkezi'nin ihalesi 5 Ekim'de!

Beyoğlu Kasımpaşa'da yer alan tarihi Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi'nin hayata geçirilmesine yönelik çalışmalar başladı.

Başakşehir Kuru Gıda Toptancı Hali kurası ne zaman çekilecek?

Rami'de yer alan Kuru Gıda Toptancı Hali, Başakşehir'e taşınıyor. 990 toptancı dükkanı ile 120 ticarfi mekanın yer alacağı Başakşehir Kuru Gıda Toptancı Hali kura çekiliş tarihi belli oldu. Peki Başakşehir Kuru Gıda Toptancı Hali kurası ne zaman çekilecek?

Kayabaşı Rami Kuru Gıda Hali kura tarihi!

Kayabaşı'ndaki yeni yerine taşınan Rami Kuru Gıda Hali'ndeki dükkanlar için kura çekiliş tarihi belli oldu. İşte Kayabaşı Rami Kuru Gıda Hali kura tarihi...

Kayabaşı Kuru Gıda Hali kura çekilişi nerede?

Kayabaşı'na taşınan Rami Kuru Gıda Hali dükkanları için kura çekim tarihi 19 Aralık olarak belirlendi. Dükkanlar yapılacak kura ile sahiplerini bulacak..

Başakşehir Kuru Gıda Toptancı Hali kura çekilişi 19 Aralık'ta!

Başakşehir Kuru Gıda Toptancı Hali Sitesi Projesi’nin kura çekiliş tarihi belli oldu. Kura 19 Aralık'ta Eyüp Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde çekilecek.

Temel Karamollaoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Haliç çağrısı!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ''İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı''nda söz alarak Haliç'te kat artırılması konusuna değindi. Karamollaoğlu, ''Haliç’in kendisi bile tarihi bir mekan. Burada kat artırmak ne demek, orayı boğmak demek'' dedi. 

Blox Haliç 3 Evleri teslim tarihi!

Efektif Gayrimenkul tarafından İstanbul Kağıthane'de hayata geçirilen Blox Haliç 3 projesinde fiyatlar 229 bin TL'den başlıyor. Projede toplam 70 daireye yer veriliyor...

Haliç'in tarihi binaları yıkılmak üzere!

Tarihi yarımadanın Haliç kıyısında, Eminönü-Ayvansaray sahil şeridinde bulunan ve İstanbul’un en eski yerleşim mekanları olan binlerce eski ve bakımsız bina, yıkılmak üzere.

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ihalesi bugün!

'Haliç-Karadeniz Sahra Hattı' olarak bilinen tarihi tramvay hattı yeniden hayat buluyor. Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ihalesi bugün saat 10:00'da gerçekleşecek.

tarihi Haliç Haberi

tarihi Haliç



Haliç


Temizleme için bir komisyon kuruldu


    Son zamanlarda Haliç büsbütün dolmuştur. Bu yüzden mavnalar, elektrik fabrikasına güçlükle gitmektedir. Bu vaziyet üzerine Vilayet, hükümete müracaat ederek Haliç'in behemehal temizlenmesi lüzumunu ileriye sürmüştür. 

    Hükümetten gelen bir emir üzerine Denizyolları, Limanlar İdaresi ve Elektrik İdaresi'nden seçilen murahhaslardan mürekkep bir komisyon teşkil edilmiştir. Haliç'in temizlenmesine dair kati bir karar verilecek ve icap eden tahsisat bulunacaktır. Komisyon dün Limanlar İdaresi'nde ilk toplantısını yapmıştır. Temizleme masrafı, bu müesseseler tarafından müştereken temin edilecektir.


Akşam 17 Nisan 1943



Abdullah Kutalmış...