17 / 05 / 2024

tarihi hanım köprüsü tahrip ediliyor

tarihi hanım köprüsü tahrip ediliyor

Tunceli'nin Pülümür ilçesine 3 kilometre uzaklıkta Pülümür Çayı üzerinde bulunan ve Selçuklular döneminde yapıldığı düşünülen tarihi Hanım Köprüsü, köprünün taşlan arasında define bulunduğunu düşünen define avcıları tarafından tahrip ediliyor..

Vladimir Putin, Kırım Köprüsü'nün demiryolu kısmını hizmete açtı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım Köprüsü'nün demiryolu kısmını hizmete açtı. Kırım Köprüsü üzerinden yaklaşık olarak 14 milyon kişinin geçmesi bekleniyor.

Elazığ'daki tarihi Maden Köprüsü çöktü!

Doğal olmayan heyelan riski altında bulunan tarihi Elazığ Maden Köprüsü son dönemde yağışların da etkisiyle yıkıldı...

Adıyaman Altınlı Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde, 'Adıyaman- Göksu- Araban Projesi' kapsamında yapımı gerçekleştirilen tarihi Altınlı Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları sona erdi.

Boğazkesen Köprüsü restore edilmezse yok olacak!

Tokat Erbaa'da bir bölümü Bizans İmparatorluğu, bir bölümüyse Selçuklu Devleti zamanında yapılan ve yıllar içinde tahribata uğrayan tarihi Boğazkesen Köprüsü için restorasyon projesi hazırlandı.

Kocaeli İlk Adım Köprüsü tamamlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sanayi Mahallesi’nde yer alan İlk Adım köprüsünün çalışmalarını tamamladı.

Kocaeli İlk Adım Köprüsü tamamlanıyor!

Büyükşehir Belediyesi, Sanayi Mahallesi’nde yer alan İlk Adım Köprüsü’nün genişletme çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyor.

Selamiçeşme Köprüsü'nün yıkım çalışmaları başladı!

Göztepe'yi Feneryolu'na bağlayan Selamiçeşme Köprüsü'nün yıkımı başladı.Yıkılan köprünün yerine bisiklet yoluyla engelli erişimine uygun alt geçit inşa edilecek.

Kocaeli İlk Adım Köprüsü genişletilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentteki yol çalışmalarını sürdürüyor. Uygulamalar kapsamında dar yollar ve köprüler genişletilerek trafiğin rahatlaması sağlanıyor. Bu kapsamda İzmit Sanayi Mahallesi’nde yer alan İlk Adım Köprüsü genişletilecek.

Latife Hanım Köşkü Anı Evi müze oldu!

Karşıyaka Belediyesi tarafından restore ettirilerek 2008 yılında ziyarete açılan Latife Hanım Köşkü Anı Evi, 'Özel Müze' olarak tescillendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca onaylanan müze statüsünün, hem tarihi yapının hem de Karşıyaka'nın tanıtımına katkılar sağlayacağı belirtildi.

Çanakkale'ye boğaz köprüsü ile tarihi bir imzanın temelini atacağız!

AK Parti Grup Başkanvekili Turan: "Olağanüstü bir aksilik olmazsa 18 Mart 2017'de hem şehitlerimizi anacağız, hem de şehitler diyarı Çanakkale'ye boğaz köprüsü ile 'tarihi bir imza'nın temelini atacağız" dedi.

Çanakkale 1915 Köprüsü için geri sayım başladı!

Çanakkale 1915 Köprüsü için geri sayım başladı. İhaleyi ocak ayında yapacaklarını açıklayan Ulaştırma Bakanı Arslan, “Japon, Çin ve Güney Koreli firmalar yatırımı bekliyor. İtalyan Astaldi de yakın takipte” dedi.

Sakarya Nehri için Tarihi Sakarya Köprüsü yatağı genişletilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesince Kızılırmak ve Fırat'tan sonra Türkiye'nin üçüncü en uzun nehri olan Sakarya Nehri'nin, ADASU Hidroelektrik Santrali (HES) ve Tarihi Sakarya Köprüsü arasındaki 8 kilometrelik yatağında genişletme çalışması başlatıldı.

Çanakkale 1915 Köprüsü heyecan yarattı!

Başbakan Yıldırım'ın, Çanakkale Boğazı'na yapılması planlanan "Çanakkale 1915 Köprüsü" için ilk kazmanın vurulacağı tarihi 18 Mart 2017 olarak açıklaması, Lapseki ilçesinde büyük sevinç ve heyecan yarattı.

tarihi hanım köprüsü tahrip ediliyor Haberi

tarihi hanım köprüsü tahrip ediliyor

SELÇUKLULAR döneminde kalma Tunceli Pülümürdeki tarihi köprü, taşlar arasında altın bulunduğu dedikodusunun ardından definecilerin hücumuna uğradı. 


Tunceli'nin Pülümür ilçesine 3 kilometre uzaklıkta Pülümür Çayı üzerinde bulunan ve Selçuklular döneminde yapıldığı düşünülen tarihi Hanım Köprüsü, Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından 2011 yılında tescilli tarihi varlık olarak ilan edildi. Tarihi köprünün restorasyonuyla ilgili Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yaklaşık maliyet çıkararak, Elazığ Karayolları Bölge Müdürlüğüne iletti. 

Bu arada köprünün taşlan arasında define bulunduğunu düşünen define avcıları, son zamanlarda özellikle geceleri köprünün taşlarını tahrip ederek define aramaya başladı. 

Civarda oturan vatandaşlar, köprüye zarar vermek isteyen define avcılarıyla kendilerinin uğraştığını belirterek yetkililerden yardım...