08 / 05 / 2024

Tarihi Harşit Köprüsü son hali

Tarihi Harşit Köprüsü son hali

Gümüşhane 'nin Torul ilçesinde, tarihi İpekyolu üzerinde yer alan tarihi Harşit Köprüsü ışıklandırıldı. Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Harşit Köprüsü 'nün 1890 yılında yapıldığını belirtti...

Haydarpaşa Geçit Köprüsü 1940'ta 900 bin TL'ye mal olmuş!

1940 yılındaki Haydarpaşa tren yolu üzerindeki geçit köprüsü 900 bin TL'ye mal olmuş. Köprünün üzerinden otomobiller ve tramvay geçidi için çalışmalar yapılmış.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılış tarihi değişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlarda sık sık gündeme gelen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılış tarihinin değiştiğini açıkladı. Peki 1915 Çanakkale Köprüsü ne zaman açılacak? İşte detaylar...

Rize'deki tarihi Aşıklar Kemer Köprüsü yıkıldı!

Rize'nin Çayeli ilçesinde bulunan tarihi Aşıklar Kemer Köprüsü aniden çöktü. Yöre halkı tarihi köprünün yeniden yapılmasını istedi.

Elazığ'daki tarihi Maden Köprüsü çöktü!

Doğal olmayan heyelan riski altında bulunan tarihi Elazığ Maden Köprüsü son dönemde yağışların da etkisiyle yıkıldı...

Silivri Mimar Sinan Köprüsü Mayıs'ta tamamlanacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı ziyaret ederek ilçedeki yatırımlar hakkında bilgi aldı. Mimar Sinan Köprüsü’nü denetleyen Vali Yerlikaya, restorasyon çalışmalarının tamamlanacağı tarihi açıkladı.

Tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Edirne'deki tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Tarihi Tunca Köprüsü yeniden inşa edilecek!

Edirne'de Tarihi Tunca Köprüsü'nde restorasyon çalışmalarına başlandı. Çimento kullanılmadan restore edilecek köprü aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek.

Septimius Severus Köprüsü restorasyonu tepki çekti! 

Gaziantep'teki Septimius Severus Köprüsü’ne yapılan onarım tepkilere neden oldu. Restorasyon yapılması beklenen tarihi yapı fayanslanmış bir şekilde onarıldı.

Antalya Gazipaşa'daki Kahyalar Köprüsü restore ediliyor!

Antalya Gazipaşa'da beylikler dönemine ait olan ve yıllar önce sel sularından dolayı büyük hasar gören tarihi Kahyalar Köprüsü'nde restorasyon çalışmasına başlandı.

Adıyaman Altınlı Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde, 'Adıyaman- Göksu- Araban Projesi' kapsamında yapımı gerçekleştirilen tarihi Altınlı Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları sona erdi.

Boğazkesen Köprüsü restore edilmezse yok olacak!

Tokat Erbaa'da bir bölümü Bizans İmparatorluğu, bir bölümüyse Selçuklu Devleti zamanında yapılan ve yıllar içinde tahribata uğrayan tarihi Boğazkesen Köprüsü için restorasyon projesi hazırlandı.

Kadıköy Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü imar planı askıda!

Kadıköy İlçesi, Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü Projesi'ne ilişkin Nazım İmar Planı tadilatı ve Uygulama İmar Planı bugün askıya çıkarıldı..

Florya Demiryolu Alt Geçit Köprüsü imar planı askıda!

İstanbul Bakırköy ilçesi, Florya Demiryolu Alt Geçit Köprüsü Revize Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı...

Tarihi Harşit Köprüsü son hali Haberi

Tarihi Harşit Köprüsü son hali


Gümüşhane'nin Torul ilçesinde, tarihi İpekyolu üzerinde yer alan tarihi Harşit Köprüsü ışıklandırıldı. Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Harşit Köprüsü'nün 1890 yılında yapıldığını, tarihi İpek Yolu üzerinde bulunması nedeniyle tarihsel bir özelliğe sahip olduğunu belirterek, "Tarihi köprümüz 68.25 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde, 9.30 metre yüksekliğinde düzgün kesme taştan yapılmış, yuvarlak kemerli ve üç gözlü yapısal özelliğiyle ilçemizin en değerli köprülerinden bir tanesidir" dedi. 

Harşit Çayı üzerindeki köprünün ilçenin her iki yakasını birbirine bağladığını dile getiren Köroğlu, şunları söyledi: "Harşit Çayı üzerine yaptığımız beş ayrı bent ile göze hoş gelen görüntüler oluşturduk. Bu güzel görünüme tarihi köprümüzü ışıklandırarak daha güzel bir görüntü katmış olduğumuzu sanıyorum. Projektörlerle ışıklandırılan tarihi köprümüz seyri hoş bir görüntü oluşturdu" 


Türk...