28 / 04 / 2024

tarihi inci pasajı yıkılıyor mu

tarihi inci pasajı yıkılıyor mu

İstanbul’un yakın dönem tarihindeki önemli yapılarından olan İnci Pasajı’nın yerinde artık yeller esiyor. Pasaja komşu tarihi İnci Sineması ise yıkılacağı günü bekliyor. Yıkımların ardından arazide rezidans ve otel projesinin yükselmesi bekleniyor...

Piyalepaşa İstanbul Premium için düğmeye basıldı! İşte teslim tarihi!

Polat güvencesi ile Türkiye’nin özel sektör tarafından hayata geçirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa İstanbul’ un 2'inci fazı olan Piyalepaşa İstanbul Premium’un için düğmeye basıldı. İşte teslim tarihi...

Van'daki Tarihi Belediye Pasajı yeniden açıldı!

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentte 2011 yılında meydana gelen depremlerde ağır hasarlı olduğu ve ruhsatı yenilenmediği gerekçesiyle kapatılan Tarihi Belediye Pasajı mahkeme tarafından yeniden açıldı.

Adana Seyhan'daki Nuri Has Pasajı restore edilecek!

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, tarihi Nuri Has Pasajı’nın tekrar Adana’ya kazandırılması için mülk sahibi Özilhan ve Has aileleri ile İstanbul’da bir araya geldi. Karalar, restorasyon ve güçlendirme çalışmalarının her iki aile ve belediye işbirliği ile yapılması mutabakatına vardı.

Ankara'daki tarihi Ağaçayak Camisi yerle bir oldu!

Başkentte 18’inci yüzyılın tarihi dokusunu taşıyan ve yüzyıllardır ibadete açık olan tarihi Ağaçayak Camisi yerle bir oldu. Duvarları yıkılarak kullanılamaz hale gelen cami ilgi bekliyor

Şişli'deki Tarihi İnci Sineması'nın yıkımı için soruşturma açıldı!

İstanbul Koruma Kurulu, Şişli'deki İnci Sineması'nın yıkılarak yerine AVM ve otel yapılmasına ilişkin projeyi 2014'te imara aykırı buldu. İBB Meclis üyeleri, Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Beylikdüzü 11'inci Mahalle teslim tarihi!

Beylikdüzü 11'inci Mahalle teslim tarihi Ekim 2018 olarak belirlendi. Beylikdüzü 11. Mahalle Evleri projesi 600 adet konut, 9 adet ofis, 28 dükkan ve 1 marketten oluşuyor.

Tarsus Tarihi Ticaret Merkezi kentsel tasarımda son durum ne?

Tarsus Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Tarihi Ticaret Merkezi Çevre Düzenleme ve Sağlıklaştırma Projesi'nin 1'inci etap çalışmaları başladı.

Tarihi yarımada imar planı hakkındaki yürütmenin durdurulması kaldırıldı!

"Tarihi Yarımada Kentsel Tarihi, Kentsel Arkeolojik, 1’inci Derece Arkeolojik Sit Alanı 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı" hakkında yürütmenin durdurulması kararı kaldırıldı.

Markiz Pasajı için yeni proje!

2006 yılında alışveriş merkezi olarak hizmet veren Beyoğlu'ndaki tarihi Markiz Pasajı kapatılmış. İşte, Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı özel haber;

2006 yılında Markiz Pasajı için yeni proje!

2006 yılında alışveriş merkezi olarak hizmet veren Beyoğlu'ndaki tarihi Markiz Pasajı kapatılmış. Mülkiyeti Aksoy Holding'e ait olan tarihi pasajın otel - ofis olması veya satışı gündemdeymiş.

İzmir Kordon'daki tarihi konsolosluk binası restore edilecek!

Yunanistan'da 2012 yılındaki ekonomik krizden çıkmak için yurtdışında sahip olduğu 30 gayrimenkulün satılacağı haberleri çıktı. İzmir 1 'inci Kordon'da, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan tarihi konsolosluk binasını Yunanistan restore ettirecek..

Çiçek Pasajı 500 milyon liraya satışa çıkarıldı!

1984 yılında tarihi Çiçek Pasajı'na 500 milyon değerle satışa çıkarılmış. Peki kaç liraya? İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1984 yılında Çiçek Pasajı 500 milyon değerle satışa çıkarılmış!

1984 yılında tarihi Çiçek Pasajı'na 500 milyon değerle satışa çıkarılmış. Sadrazam Küçük Sait Paşa'nın mirasçıları tarafından ikinci kez satışa çıkarılan pasaj, 500 milyon değerle satışa çıkarılsa da alıcı bulmamış.

tarihi inci pasajı yıkılıyor mu Haberi

tarihi inci pasajı yıkılıyor mu

İstanbul’un yakın dönem tarihindeki önemli yapılarından olan İnci Pasajı’nın yerinde artık yeller esiyor. Pasaja komşu tarihi İnci Sineması ise yıkılacağı günü bekliyor. Yıkımların ardından arazide rezidans ve otel projesinin yükselmesi bekleniyor.



Halaskârgazi Caddesi üzerinde yer alan 15 bin 409 metrekarelik arazinin sahibi Pangaltı Ermeni Katolik Mıhitaryan Manastır ve Mektebi Vakfı, geçtiğimiz günlerde İnci Pasajı’ndaki işletmeleri tahliye etti. Tahliyenin ardından da yarım asırlık pasaj yıkıldı.  Ermeni cemaatinden yetkililer, vakıf yönetiminin projeyi üstlenecek firmayla kat karşılığı anlaştığını belirtti. Projede küçük bir alışveriş merkezinin de yer alacağı öğrenildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, oy çokluğu ile kabul edilen plan değişikliğiyle araziyi “turizm tesis alanı” olarak tescilledi. Arazi için 3 emsal inşaat izni verilirken, yükseklik de serbest bırakıldı.


Mert İnan/ Milliyet...