03 / 05 / 2024

tarihi istanbul limanı

tarihi istanbul limanı

1939 yılında Prost'un hazırladığı nazım imar planını tasdik eden Bayındırlık Bakanlığı, Prost'un planına göre Yenikapı'da inşa edilmesi planlanan İstanbul Limanı'nın Haydarpaşa ile Harem arasında yapılmasını istemiş.

Tarihi İstanbul Radyosu deprem güçlendirmesi için boşaltılıyor!

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun Ulus Yerleşkesi ve Harbiye’deki İstanbul Radyosu tarihi binası "depreme dayanıksız olduğu" sebebiyle eş zamanlı şekilde tahliye ediliyor.

İBB'den Yenikapı'daki Theodosius Limanı için yarışma!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı kazılarında ortaya çıkan tarihi Theodosius Limanı ve kalıntılarının sergileneceği bir merkez inşa edecek. Merkezin mimari tasarımı için proje yarışması gerçekleştiriyor. Proje teslim tarihi 26 Ekim 2020 şeklinde belirlendi.

Tarihi İstanbul surları depremde ikiye yarıldı!

İstanbul'da öğle saatlerinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen yapıların arasında İstanbul Surları da bulunuyor

16 asırlık tarihi İstanbul surları tehlike altında!

Mega kentİstanbul'un fethinin sembolleri arasında yer alan ve dünyanın en uzun tarihi eserleri arasında gösterilen İstanbul surları, 'istilacı' bitkilerin tehdidi altında.

Taşucu Limanı'nda son teklif verme tarihi uzatıldı!

Taşucu Limanı ve liman geri sahası özelleştirmesinde son teklif tarihi uzatıldı

Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar Projesi başlıyor!

Kuşadası Belediyesi’nin GEKA’dan aldığı destek ile hazırladığı “Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar Projesi”nin yaşama geçirilmesi için ilk adım atıldı.

1939 yılında İstanbul Limanı Haydarpaşa'da yapılacak!

1939 yılında Prost'un hazırladığı nazım imar planını tasdik eden Bayındırlık Bakanlığı, Prost'un planına göre Yenikapı'da inşa edilmesi planlanan İstanbul Limanı'nın Haydarpaşa ile Harem arasında yapılmasını istemiş.

1935 yılında İstanbul Limanı Haydarpaşa'da yapılacak!

1935 yılında yapılması düşünülen İstanbul Limanı'nın Haydarpaşa'da yapılması uygun görülmüş. Limanın Haliç veya Yenikapı'da yapılması yerine, deniz yoluyla getirilen emtianın Anadolu'ya sevki için limanın Haydarpaşa'da yapılması uygun görülmüş.

1935 yılında İstanbul Limanı ıslah edilecek!

1935 yılında İktisat Vekaleti deniz işlerinin ıslahına dair beş senelik bir program hazırlamış. Bu program çerçevesinde İstanbul Limanı ihtiyaca göre genişletilecek ve genişletilecekmiş. Bu işe toplam 1 milyon lira sarf edilecekmiş.

Tarihi Roma Limanı Urla'ya inşa edilecek!

Ankara Üniversitesi, Ege Denizi'nin bilinen en eski liman kentlerinden biri olan Urla'da, 2 bin yıllık Roma limanını aynı yerinde yeniden inşa edecek.

1987 yılında tarihi İstanbul Surları'nın onarımına başlanmış!

1987 yılında tarihi İstanbul Surları'nın onarımına başlanmış. Eski İstanbul'u çevreleyen 19.5 kilometre uzunluğundaki, 45 kapı, 400 kule ve 2 metre kalınlığında taş duvarlardan oluşan surların restorasyonu için 15 milyar lira harcanacakmış.

Tarihi Kerpe Limanı turizme kazandırılacak!

Tarihi Kerpe Limanı turizme kazandırılacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından Antik Kerpe Limanı Mendireği Rekonstrüksiyon Yapım İhalesi yapıldı...

Tarihi Kerpe Limanı, turizme açılacak!

Kocaeli'nin Kandıra ilçesindeki antik Kerpe Limanı, rekonstrüksiyon çalışmasıyla turizme kazandırılacak. Osmanlı Devleti tarafından yoğun kullanılan tarihi limanın, rekonstrüksiyon çalışmaları sonucunda turizme açılacağı bildirildi.

tarihi istanbul limanı Haberi

tarihi istanbul limanı



İstanbul'un büyük limanı Haydarpaşa ile Harem İskelesi arasında yapılacak


B. Prost'un nazım planı, bu nokta müstesna olmak üzere aynen kabul edildi


    Şehircilik mütehassısı B. Prost'un tanzim ettiği Beyoğlu ve İstanbul nazım planlarının Nafıa Vekaleti tarafından tasdik edildiğini yazmıştık. Plan hakkında izahat vermek için Ankara'ya giden B. Prost, Belediye İmar Müdürü B. Hüsnü, Harita Müdürü B. Galib şehrimize dönmüşlerdir. Plan Ankara'da Nafıa Vekaleti Müşteşarı B. Hüsnü, Yapı İşleri Umum Müdürü B. Muammer, Vekalet Şehircilik İşleri Şefi B. Hilmi'den mürekkep bir komisyon tarafından tetkik edilmiş, tetkiklerin neticesi Nafıa Vekili General Ali Fuad Cebesoy'a arz edilmiş ve Nafıa Vekili de planı...