03 / 05 / 2024

tarihi mekanlara gelen turist sayısı arttı mı

tarihi mekanlara gelen turist sayısı arttı mı

Milli Saraylar'a bağlı tarihi mekan ve müzeleri gezen ziyaretçi sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 10 artış göstererek 1 milyon 450 bin kişiye ulaştı.

Akbank flaş tarihi verdi... 15 Eylül'de başladı... Fiyatına şok zam gelen ürüne 9 ay taksit imkanı

Akbank Axes'te fiyatına son dönemde çok yüksek bir zam gelen bir ürün hakkında flaş bir kampanya başlatıldı. Kampanya 15 Eylül tarihi itibariyle başladı. 31 Aralık'a kadar devam edecek.

Narlıdere Metrosu'nun 2. aşama ihalesi 13 Nisan'da!

Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattının yapımı için 30 Mart'ta gerçekleştirileceği açıklanan 2. aşama ihale tarihi, firmalardan gelen talep üzerine 13 Nisan'a ertelendi.

Gül İnşaat Büyükçekmece teslim tarihi!

Toplam 776 konut ve 160 ticari birimden meydana gelen Gül İnşaat Büyükçekmece projesi 30 bin 660 metrekare alanda inşa ediliyor. Gül İnşaat Büyükçekmece teslim tarihi haberimizin içinde yer alıyor.

Kağıthane İstova teslim tarihi!

Toplam 500 adet konut ve 100 adet ticari birimden meydana gelen İstova projesinde dairelerin fiyatları metrekare birim bazında 6 bin TL'den başlıyor. Kağıthane İstova teslim tarihi 2018 yılı Aralık ayı olarak belirtiliyor.

MESA Kozyatağı lansman tarihi!

Konut, ticari üniteler ve alışveriş merkezinden meydana gelen MESA Kozyatağı lansman tarihi 11 Mayıs 2017 olarak belirtiliyor. Proje tek blok şeklinde inşa ediliyor.

Trabzon Tarihi Belediye Binası açıldı!

Toplu açılış töreni için Trabzon'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meydan Parkı II. Etap Kentsel Yenileme Projesi ve bu kapsamda yeniden restore edilen tarihi Belediye binasını hizmete açtı.

İzmir Kuzeyşehir teslim tarihi!

Toplam 397 adet daireden meydana gelen İzmir Kuzeyşehir projesi 150 milyon TL yatırım bedeline sahip. Proje İzmir Menemen'de inşa ediliyor. İşte İzmir Kuzeyşehir teslim tarihi...

Route İstanbul Yenibosna teslim tarihi!

Toplam 300 konut ve 20 ticari üniteden meydana gelen Route İstanbul projesinde daireler 570 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. İşte Route İstanbul Yenibosna teslim tarihi..

TOKİ Yozgat Saraykent Evleri kura tarihi!

86 adet daireden meydana gelen TOKİ Yozgat Saraykent Evleri projesi için kura çekimi yapılacak. Peki, TOKİ Yozgat Saraykent Evleri kura tarihi ne zaman?

Uplife Kadıköy teslim tarihi!

Toplam 650 konut ve 25 dükkan meydana gelen Uplife Kadıköy projesi İstanbul Kadıköy-Fikirtepe bölgesinde kentsel dönüşüm kapsamında inşa ediliyor. İşte Uplife Kadıköy teslim tarihi...

Akadia Modern Mamak teslim tarihi!

Toplam 891 daire ve 23 ticari birimden meydana gelen Akadia Modern Mamak teslim tarihi 2019 yılı Haziran ayı olarak belirtiliyor. Proje MBM İnşaat imzası taşıyor.

Ankara Yeni Sultan Konakları 2 teslim tarihi!

Toplam 990 konuttan meydana gelen Ankara Yeni Sultan Konakları 2 projesi Ersom Ömür Kooperatifi imzasıyla hayata geçiriliyor. Projenin 4 etap şeklinde teslim edilmesi planlanıyor. İşte Ankara Yeni Sultan Konakları 2 teslim tarihi...

Ispartakule Bahçeyaka Konutları teslim tarihi!

317 daireden meydana gelen Ispartakule Bahçeyaka projesi İstanbul Ispartakule'de konumlandırılıyor. İşte Ispartakule Bahçeyaka Konutları teslim tarihi...

tarihi mekanlara gelen turist sayısı arttı mı Haberi

tarihi mekanlara gelen turist sayısı arttı mı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Sekreterliği Milli Saraylar'a bağlı, tarihi saray, köşk ve kasırlar geçen yıl yerli ve yabancı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Müzecilik ve Tanıtım Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 1 Ocak - 31 Aralık 2014 döneminde Milli Saraylar'a bağlı tarihi mekan ve müzeleri gezen ziyaretçi sayısı, bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 10 artış göstererek, 1 milyon 450 bin kişiye ulaştı.

Dolmabahçe Sarayı, 972 bin kişiyle en çok ziyaret edilen mekan olurken, Beylerbeyi Sarayı da geçen yıl 175 bin ziyaretçiyi ağırladı. Beylerbeyi Sarayı'nı 63 bin kişiyle Ihlamur Kasrı, 58 bin kişiyle Küçüksu Kasrı ve 52 bin kişiyle yeni açılan Milli Saraylar Resim Müzesi takip etti.Yıldız Şale Kasrı, Maslak Kasrı, Aynalıkavak Kasrı, Saray Koleksiyonları Müzesi, Yalova Atatürk Köşkü ve...