25 / 12 / 2024

Tarihi Sahabiye Medresesi nerede

Tarihi Sahabiye Medresesi nerede

Selçuklu döneminde, 1267 yılında yapılan ve Kayseri Büyükşehir Belediyesince restore edilen Sahabiye Medresesi hizmete girdi...

Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni ihale 17 Mart'ta!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2’nci uygulama etabı için ihale tarihi 17 Mart olarak belirlendi. 

Mardin'deki Zinciriye Medresesi bakım masrafları sebebiyle 2'nci kez el değiştirdi!

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin enstitü olarak kullandığı tarihi Zinciriye Medresesi, önce Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne daha sonra Birlik Vakfı’na tahsis edildi. Tahsisin sebebi ise bakım masraflarının yük olması...

Tarihi Çorlulu Ali Paşa Medresesi kafe oldu!

300 yıl önce inşa edilen Beyazıt’taki tarihi Çorlulu Ali Paşa Medresesi, zamanla nargile kafeye dönüştürüldü.

Sahabiye düşük katlarla gün yüzüne çıkacak!

Şehir Tiyatrosu binası ile çevresindeki tarihi binaların korunması gerektiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik,“Sahabiye projesinde, merkeze yakın bölgede yüksek kat yerine alçak kat tercih ediyoruz. Bu sayede merkezdeki tarih gün yüzüne çıkacak” dedi.

Bursa Bayezid Paşa Medresesi restore edildi!

Çelebi Mehmet döneminde Vezirlik, Rumeli Beylerbeyliği ve Veziriazamlık yapan Bayezid Paşa tarafından 1400’lü yılların başında yapılan ancak gerek depremler, gerekse bakımsızlık yüzünden tamamen yer altında kalan tarihi Bayezid Paşa Medresesi kente kazandırıldı...

Sokollu Mehmet Paşa Medresesi Restorasyonu Projesi'ne ödül!

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması” sonuçlandı. Eyüp Belediyesi, Sokollu Mehmet Paşa Medresesi Restorasyonu Projesi ile süreklilik ödülü kazandı.

Fatih Efdalzade Medresesi'nin yerine spor alanı mı yapılacak?

Fatih'teki 520 yıllık Efdalzâde Medresesi'nin yerine Ahmet Rasim Anadolu Lisesi'ne spor alanı yapılacak. Güçlendirme çalışmaları süren Ahmet Rasim Anadolu Lisesi'ndeki çalışmalarda tarihi medrese yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Beyazıt Paşa Medresesi açılışa hazır!

Bursa’da yer üstünde el atmadık tarihi eser bırakmayan Büyükşehir Belediyesi’nin yer altından gün yüzüne çıkardığı eserlerin başında gelen 600 yıllık Beyazıtpaşa Medresesi’nde restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Hançerli Fatma Sultan Medresesi hizmete giriyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yer altındaki tarihi ve kültürel mirasın ayağa kaldırılması çalışmaları kapsamında restore edilen Hançerli Fatma Sultan Medresesi, önümüzdeki yılın başlarından itibaren hizmete alınıyor.

Beyazıt Paşa Medresesi restorasyonunda sona gelindi!

Bursa'daki 600 yıllık Beyazıt Paşa Medresesi’nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarihi medresenin yaklaşık 2 ay sonra kültür ve sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapacağını söyledi.

Keykavus Türbesi'nde restorasyon tartışması!

Anadolu Selçuklu Devleti hükümdarı 1. İzzeddin Keykavus'un Sivas'taki türbesindeki restorasyon tartışma yarattı. Keykavus'un türbesinin bulunduğu Tarihi Şifahiye Medresesi, tarihte 5 kez restorasyon geçirdi.

Beyazıt Paşa Medresesi’nin restorasyonu tamamlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin gün yüzüne çıkardı 600 yıllık Beyazıt Paşa Medresesi’nin restorasyonunda sona gelindi.Çelebi Mehmet dönemi eserlerinden biri olan tarihi medrese, kemerleri ve duvar işçilikleriyle ilk günkü orijinal halini almaya başladı.

Bursa Beyazıt Paşa Medresesi restorasyonu bitiyor!

Bursa’da yer üstünde el atmadık tarihi eser bırakmayan Büyükşehir Belediyesi’nin yer altından gün yüzüne çıkardığı eserlerin başında gelen 600 yıllık Beyazıt Paşa Medresesi’nin restorasyonunda sona gelindi.

Tarihi Sahabiye Medresesi nerede Haberi

Tarihi Sahabiye Medresesi nerede

Selçuklu döneminde, 1267 yılında yapılan ve Kayseri Büyükşehir Belediyesince restore edilen Sahabiye Medresesi hizmete girdi.


Medresenin hizmete açılması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Sahabiye Medresesi'nin bundan sonra da okumayı, düşünmeyi, yazmayı alışkanlık haline getirenlerin uğrak yeri olmaya devam edeceğini söyledi.


İlişkilerin yapaylaştığı bir dönemde yaşanıldığına dikkati çeken Özhaseki, şöyle dedi:


"Böyle bir ortamda bize bir takım işler düşüyor. Bu şehirde 800-900 yıl önce ecdadımız ilk geldiğinde 16 tane medrese inşa etmiş. Bu şehri tarif edenler söze 'Makarrı Ulema' diyerek başlamışlar. Ancak bakıyoruz yüzlerce tarihi eser yok olup gidiyor. Bizi biz yapan değerler ne ise onlara sahip çıkmak adına bu tarihi eserlere de sahip çıkmamız gerekiyor. Eğer bizi biz yapan değerlere sahip çıkmazsak batının çok kötü bir taklidi oluruz." 


Sahabiye...