27 / 04 / 2024

Tarihi Şato Restoran tadilat

Tarihi Şato Restoran tadilat

Tarihi Şato Restoran'da İzmir Belediyesi tarafından yapılan tadilat için Koruma Kurulu’na tadilat başvurusu yapıldı.

Fransa’daki 230 yıllık tarihi şato artık Türk şirketin!

Fransa’da faaliyet gösteren Ekin Grubu Tarihi ve doğal güzellikleriyle Batı Fransa’daki 230 yıllık tarihi şatonun yeni sahibi oldu... Söz konusu şatonun içerisinde  150 kişilik konferans salonu, 30 oda, sauna, özel bir restoran, hamam ve düğün salonu bulunuyor...

Edirne'deki tarihi Rüstempaşa Kervansarayı'nın restorasyonu tamamlandı!

Edirne'de restorasyonu tamamlanan tarihi Rüstempaşa Kervansarayı, konaklama ve restoran hizmeti kapsamında müşterilerini ağırlamaya başladı. 

 İrfan Temel, tarihi Feraye Köşkü'nü restoran yaptı!

İlk restoranını 2013'te İrfan Usta ismiyle açan İrfan Temel Bulgurlu'da bulunan tarihi Feraye Köşkü'nü Bayram Aydınalp isimli iş insanından 10 yıllığına kiralamış...

Trabzon Ortahisar'daki tarihi binanın imar planı iptal edildi!

Trabzon Ortahisar’da tarihi binanın yanına yapılan restoranın imar planları ve ruhsatı iptal edildi...

Tarihi Şato Restoran'daki tadilat için Koruma Kurulu’na başvuru!

Tarihi Şato Restoran'da İzmir Belediyesi tarafından yapılan tadilat için Koruma Kurulu’na tadilat başvurusu yapıldı.

Tunç Soyer Tarihi Şato Restoran'ı başkanlık konutu yaptı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, bütün tepkilere rağmen Tarihi Şato Restoran'ı başkanlık konutuna dönüştürdü.

İzmirlilerin Tarihi Şato Restoran isyanı devam ediyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’in Tarihi Şato Restoran'ını konuk evine dönüştürmek istemesine tepkiler artıyor.

Tunç Soyer'in Tarihi Şato Restoran kararına tepkiler büyüyor!

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in Tarihi Şato Restoranı'nı Başkanlık Konutu'na dönüştürme kararına CHP'nin eski İzmir İl Başkanı Kemal Karataş tepki gösterdi. Karataş, 'Eğer kararından dönmezsen bir partidaşın olarak karşında olacağımı bilmeni isterim' dedi.

Tunç Soyer'in Şato Restoran kararı tepki çekti!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Varyant'taki Tarihi Şato Restoranı'nı başkanlık konutuna dönüştürme isteğine tepkiler gecikmedi.

İzmir'deki Şato Restoran konuta dönüştürülecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Varyant'taki Büyükşehir'e ait Şato Restoranı konuta dönüştürme kararı aldı.

İskoçya'daki tarihi şato 17.3 milyon TL'ye satılıyor!

İskoçya'nın Ardnamur şehrinde bulunan Glenborrodale Şatosu satışa çıkarıldı. Tarihi şato için 3.75 milyon pound (17.3 milyon TL) istendi.

Tarihi Moda İskelesi için ikinci restorasyon kararı alındı!

Şubat ayı başında aslına uygun yapılmadığı gerekçesiyle tartışmalara neden olan restorasyonun tamamlanmasıyla Neffes-Kafe adlı bir restoranın işletmesine verilen Tarihi Moda İskelesi için ikinci restorasyon kararı alındı.

Bababurnu Deniz Feneri, Google Map'e Fener Restoran olarak işlendi!

Antalya'nın denize en yakın noktasındaki tarihi Bababurnu Deniz Feneri'nin restoran ve turistik tesise çevrilmesine karşı hukuki mücadele yürütülürken, bölgenin Google Map'e de 'Fener Restoran' diye işlendiği ortaya çıktı.

Tarihi Şato Restoran tadilat Haberi

Tarihi Şato Restoran tadilat

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Şato Restoran'da tadilat yapıldı. Egeli Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Başkanlık Konutu'na dönüştürülen Şato'ya taşınmadan önce içeride sessiz sedasız yapılan imalatlar, fotoğrafları ile birlikte basına sızınca Büyükşehir Belediyesi apar topar Kemeraltı Kentsel + 3. Derece Arkeolojik Sit alanında, 2. Derece Doğal ve kısmen 2. Derece arkeolojik sit alanında bulunan yapı için İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna tadilat için başvuru yaptı.

OTURMA RUHSATI YOK

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, önce Konak Belediyesi'ne yazı gönderip tarihi yapıda yapılan iş ve işlemleri sordu. Uzmanlar tarafından yapılan incelemelerin ardından içeride bir duvarın yıkıldığı, yeni bir tuvalet inşa edildiği ve bir de elektrikli ısınma sisteminin doğalgaza çevrildiği belirlendi. 

26 Haziran'da...