04 / 05 / 2024

tarihi Sinan Dede Türbesi restore edildi

tarihi Sinan Dede Türbesi restore edildi

Nazilli Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Sinan Dede Türbesi ve düzenlemesi yapılan Şehit Mehmet Koyuncuoğlu Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Silivri Mimar Sinan Köprüsü Mayıs'ta tamamlanacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı ziyaret ederek ilçedeki yatırımlar hakkında bilgi aldı. Mimar Sinan Köprüsü’nü denetleyen Vali Yerlikaya, restorasyon çalışmalarının tamamlanacağı tarihi açıkladı.

451 yıllık tarihi Pir Mehmet Çeşmesi yıkıldı!

Mimar Sinan tarafından Yanıkkapı Sokak'ta bulunan 451 yıllık tarihi Pir Mehmet Çeşmesi’nin bir bölümü iddiaya göre restorasyon yapılacağı nedeniyle yıkıldı.

Antalya Merkez Bankası'nın tarihi binası için müze önerisi!

Antalya'nın Sinan Mahallesi Ali Çetinkaya Caddesi üzerinde uzun süredir hizmet veren Merkez Bankası'nın tarihi binasının müzeye dönüştürülmesi önerildi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tahliye tarihi ertelendi!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Devlet Konservatuvarı’nın 26 Haziran’da boşaltılmasına ilişkin karardan son dönüldü...

Mimar Sinan'ın matematiği çözüldü!

Vahit Okumuş, Osmanlı'dan bugüne ulaşan tarihi eserlerin mimarı Sinan'ın matematiğini çözmeyi başardı. Okumuş 25 yılını adadığı araştırmalar sonucunu anlattı...

Bandırma'daki tarihi binalar yeniden hayat bulacak!

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyeleriyle birlikte Edincik’te restore edilmesi planlanan tarihi evleri gezdi.

Tarihi köprülere LED ve kamera sistemleri yerleştirilecek!

Hırsızların gazabına uğrayan Mimar Sinan’ın, Büyükçekmece, Küçükçekmece ve Silivri’deki köprüleri teknolojik LED sistemiyle yeniden aydınlatılacak. Ayrıca tarihi köprülere kamera sistemi de yerleştirilecek.

Şanlıurfa Abdurrahman Dede Camii ve Türbesi restore ediliyor!

Kent merkezi ve ilçelerde sürdürülen restore çalışmaları kapsamında tarihi tekrar gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye ilçesinde yer alan Abdurrahman Dede Camii ve Türbesindeki restorasyon çalışmalarına devam ediyor.

Balıkesir Bandırma'da tarihi evler restore ediliyor!

Bandırma ilçesine bağlı Edincik Mahallesi'ndeki tarihi evler yeniden restore ediliyor. Restorasyon, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kent Mimarisi Bölümü tarafından gerçekleştirilecek.

İZEYAP’tan Mimar Sinan Köprüsü açıklaması!

İzmit Evleri ve Tarihi Koruma ve Yaşatma Derneği (İZEYAP), Mimar Sinan Köprüsünün bir bölümünün Yeni Cuma Camiinin görüntüsü kapatması dolayısıyla yıkılması ile alakalı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Mimar Sinan'ın ilk eseri yenileniyor!

Mimar Sinan'ın tarihi tespit edilen ilk eseri olarak bilinen, Fatih'teki Üçbaş Nurettin Hamza Camisi ve Medresesi, ilçe belediyesince restore ettiriliyor.

Bayındır Hacı Sinan Camii restorasyonu tamamlandı!

İZMİR'in Bayındır İlçesi'nde restorasyonu tamamlanan 'Hacı Sinan Camii' hizmete açıldı. Hacı Sinan Çelebi tarafından Basra Tepesi'nde yaptırılan, ilk kayıtlara göre 1495 yıllarında adı geçen 521 yıllık tarihi Camii, Osmanlı mimarisi özellikleri gösteriyor

Vahit Okumuş, Mimar Sinan'ın matematiğini çözdü!

Türkiye'nin pek çok ilindeki tarihi eserlerin restorasyonuna danışmanlık yapan Vahit Okumuş, 25 yılını adadığı araştırmalar sonucu, Osmanlı'dan bugüne ulaşan tarihi eserlerin mimarı Sinan'ın matematiğini çözmeyi başardı

tarihi Sinan Dede Türbesi restore edildi Haberi

tarihi Sinan Dede Türbesi restore edildi

Nazilli’nin Pınarbaşı Mahallesi’nde bulanan tarihi Sinan Dede Türbesi ve bitişiğindeki Şehit Mehmet Koyuncuoğlu Parkı, restore çalışmalarının tamamlanmasının ardından Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından açıldı. Açılışa, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, eski Milletvekili ve Belediye Başkanı Mehmet Yüzügüler, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karataş ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “350 yıllık geçmişiyle Nazilli’nin manevi ve kültürel değerlerinden biri olan ve yıl boyu birçok kişi tarafından ziyaret edilen Sinan Dede Türbesi’ni 48 yıl sonra restore ettik. Nazilli Belediyesi olarak kültürel ve tarihi değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bitişiğindeki Şehit Mehmet Koyuncuoğlu Parkı’nı da yeniden düzenledik ve çok güzel bir görünüm kazandırdık“ dedi. Öte yandan açılışta vatandaşlara keşkek ikram...