06 / 05 / 2024

Tarihi Şirehanı kervansaray oteli olarak hizmet verecek

Tarihi Şirehanı kervansaray oteli olarak hizmet verecek

Osmanlı döneminin en güzel eserlerinden biri olan Şirehanı, tarihi dokusu ve yöresel mutfağıyla Türkiye’nin en büyük kervansaray oteli olarak hizmet veriyor.

Edirne'deki tarihi Rüstempaşa Kervansarayı'nın restorasyonu tamamlandı!

Edirne'de restorasyonu tamamlanan tarihi Rüstempaşa Kervansarayı, konaklama ve restoran hizmeti kapsamında müşterilerini ağırlamaya başladı. 

Tarihi Sultanhanı Kervansarayı restore edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İç Anadolu Bölgesi'ni ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olan tarihi Sultanhanı Kervansarayı'nın aslına uygun şekilde restore edilerek kültürel hayata yeniden kazandırıldığını söyledi.

Kervansaray Termal Otel icradan 73 milyon TL'ye satışta!

Bursa'da 1990'da inşa edilen Kervansaray Termal Otel yeniden satışa çıktı. 73 milyon istenen tarihi otelin ihalesi 4 Mart'ta düzenlenecek.

Konya'daki Rüstem Paşa Kervansarayı restore ediliyor!

Konya genelindeki bütün tarihi eserlere sahip çıkan Konya Büyükşehir Belediyesi, Ereğli'de yer alan Rüstem Paşa Kervansarayı'nı restore ediyor.

Şanlıurfa Çarmelik Kervansarayı'ndaki cami restore ediliyor!

Şanlıurfa'nın tarihi yapılarını tekrar gün yüzüne çıkartmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Evliya Çelebi'nin 'Seyahatname'sinde bahsettiği tarihi Çarmelik Kervansarayı'ndaki camiinin restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Gaziantep Şirehan turizm kompleksi olacak!

Tarihi dokusu ve sunduğu hizmetlerle Gaziantep’in markası haline gelen tarihi Şirehan’da değişim heyecanı yaşanıyor.

Ankara Suluhan Nasuhpaşa Kervansarayı restore edildi!

Ankara'nın tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı merkezinde bulunan 403 yıllık Suluhan Nasuhpaşa Kervansarayı'nın restorasyon çalışmaları tamamlanarak hizmete girdi.

Tarihi Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı restore edildi!

Bilecik’in Vezirhan Beldesinde yer alan tarihi Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı, belediye tarafından yapılan bakım-onarım çalışmalarının ardından hizmete girdi.

Şanlıurfa'daki Çarmelik Kervansarayı restore ediliyor!

Evliye Çelebi'nin 'Seyahatname'sinde bahsettiği tarihi Çarmelik Kervansarayı, Büyükşehir Belediyesi'nin restore çalışmaları ile yeniden hayat buluyor. Çalışmaların ardından kervansaray Şanlıurfa tarihindeki önemine yeniden kavuşmuş olacak.

Tarihi Şirehanı, kervansaray oteli olarak hizmet verecek!

Osmanlı döneminin en güzel eserlerinden biri olan Şirehanı, tarihi dokusu ve yöresel mutfağıyla Türkiye’nin en büyük kervansaray oteli olarak hizmet veriyor.

Gölcük Kervansaray Evleri'nde teslim tarihi şubat ayı!

Kiaport Metin Çizer'in de ortağı olduğu Gölcük Şirinköy'de yapımına devam eden Kervansaray Evleri'nin teslimi şubat ayında yapılacak. Emlak sektöründe büyük başarılar elde eden Metin Çizer son dönemde inşaat sektörüne de hızlı bir giriş yapmıştı.

Restore edilen tarihi El Aman Han hizmete açıldı!

Bitlis ile Tatvan arasında 16. yüzyılın ikinci yarısında Van Beylerbeyi Köse Hüsrev Paşa tarafından hayrat olarak yaptırılan ve uzun yıllar kervansaray olarak kullanılan tarihi El Aman Hanı, restore edildikten sonra sosyal tesis olarak hizmete açıldı...

Ejder Kervansarayı film yapımcılarını bekliyor!

Ejder Kervansarayı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından çeşitli restorasyon çalışmaları yapılarak turizme kazandırıldı. Kültür ve Turizm 11 Müdürü Osman Engindeniz, tarihi Ejder Kervansarayı'nın tanıtımına yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti

Tarihi Şirehanı kervansaray oteli olarak hizmet verecek Haberi

Tarihi Şirehanı kervansaray oteli olarak hizmet verecek

1885 yılında Halep Valisi Cemil Bey'in talimatıyla yapılan Şirehanı yeniden restore edilerek turizme kazandırıldı. ŞirehanGroup Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas, yerli ve yabancı turistlerin, ziyaret ettikleri şehri her yönü ile tanımak istediklerini belirterek, “Şirehanı Otel, buram buram tarih kokan her taşı ile Gaziantep’in tarihini ve kültürünü yansıtıyor. Yine bünyemizde bulunan ve otelimizin hemen yanındaki tarihi Yemişhan da yöresel yemeklerle gastronomi turizmine hizmet veriyor. Konuklarımız ayrıca, yöresel kahvemiz olan menengiç kahvesini de tarihi Menengiç Kahvesi’nde yudumlayarak, Gaziantep kültürünü ve mutfağını tanıma imkanı buluyor” dedi.


KONFOR, TARİH VE LEZZET BİR ARADA


Taş işçiliğinin en güzel örneklerinden biri olan Şirehanı Otel’in tıpkı bir müze gibi olduğunu vurgulayan ŞirehanGroup Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas, “Yerli ve yabancı misafirlerimizin Şirehanı Oteli tercih etmesinin bir çok nedeni...