18 / 05 / 2024

Tarihi tavşancıl binası

Tarihi tavşancıl binası

TAVŞANCIL'DA bulanan eski ahşap binanın yenilenmesi için Büyükşehir Belediyesi ihale açtı. Sivil mimarlık örneğinin rekonstrüksiyon projesine uygun olarak rekonstrüksiyonu yapılacak ve tarihi eser özgün haliyle tekrar eski görkemine kavuşturulacak.

Tarihi Altıeylül Ortaokulu’nu yıkma planı Danıştay’a takıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Edip Uğur’un döneminde imar planı değişikliğiyle tarihi Altıeylül Ortaokulu’nun yıkılmasına ve buranın ticari alan gösterilmesine karşı 6 sene önce açılan davada, Danıştay'dan iyi haber geldi. Yüksek Mahkeme, söz konusu okulun yıkılamayacağına hükmetti.

Kocaeli Dilovası'nda arsa ve 4 katlı bina satılıyor! Ev ve arsa arayanlar dikkat! 

Dilovası Belediye Başkanlığı, Kocaeli ili, Dilovası ilçesi, Tavşancıl Mahallesi'nde yer alan 29 metrekare arsa ile 4 katlı binayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Tarihi Göztepe İstasyon Binası TCDD Kültür Sanat Merkezi oldu

Tarihi Göztepe İstasyon Binası biten restorasyonu sonrası "TCDD Kültür Sanat Merkezi" olarak hizmet verecek. Tarihi bina, açılış töreninin ardından kültür-sanat merkezine dönüşecek.

TOKİ'den Kocaeli'ye 766 konut!  

TOKİ, Kocaeli'nin Dilovası ve Çayırova ilçelerinde 766 yeni konut inşa edecek. Dilovası kentsel dönüşüm projesi için Tavşancıl'da 1500, Çayırova'da ise 115 konut yapılacak. Her iki ilçedeki projeler için ihale gerçekleştirilecek.

Kocaeli'de 1500 konut için kamulaştırma kararı alındı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Tavşancıl’da inşa edilecek 1500 konut için kamulaştırma çalışmalarının başladığını açıkladı. 

Edirne'deki yanan müftülük binası yeniden yapılacak!

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 19 Ocak'ta çıkan yangında tamamen kullanılamaz hale gelen Edirne Müftülüğü binasının aslına uygun olarak yeniden yapılacağını açıkladı.

Antalya'daki tarihi düğmeli okul binası turizme kazandırılıyor!

Antalya'nın kendisine özgü düğmeli evleriyle ünlü Akseki ilçesinde inşa edildiği 1926 yılından beri ayakta kalmayı başaran okulda, restorasyon çalışmaları başladı

Tarihi Tavşancıl evleri restore edilecek!

Kocaeli Tavşancıl'daki 54 tarihi yapının 15'i restore ediliyor. Tavşancıl'ın tarihi dokusunu korumak için yapılan projede, tarihi binalar yeniden kullanılabilir hale getirilecek...

Kayseri Tarihi Meryem Ana Kilisesi binası kütüphane oldu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kiçikapı’da bulunan Tarihi Meryem Ana Kilisesi binasını restore ederek 50 bin kitaplık bir kütüphaneye dönüştürdü.

Tarihi Numune Hastanesi'nin binası sağlığa hizmet edecek!

Türkiye'nin en eski sağlık kuruluşlarından biri olan ve Ankara Şehir Hastanesine taşınan Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin tarihi binası, tıbba hizmet vermeye devam edecek.

TOKİ Malatya orta gelir son başvuru tarihi 30 Eylül!

TOKİ Malatya orta gelir son başvuru tarihi 30 Eylül 2019 olarak belirlendi. Projede 3 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

TOKİ Çankırı Orta son başvuru tarihi 30 Eylül!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çankırı Orta projesinde yer alan 110 adet konut için son başvuru tarihi 30 Eylül 2019 olarak belirlendi.

Şile Doğancılı Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Şile İlçesi, Doğancılı Mahallesi, 765 ve 26 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı...

Tarihi tavşancıl binası Haberi

Tarihi tavşancıl binası

Kocaeli genelinde tarihin canlandırılması, tarihi yapıların turizme kazandırılması adına çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, Dilovası Tavşancıl bölgesinde tarihi binada yapılacak rekonstrüksiyon çalışmaları için ihale düzenledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından tescilli tarihi bina aslına uygun bir şekilde yapılacak çalışmanın sonucunda kente kazandırılacak. Yaklaşık maaliyeti 336 bin 210 TL olarak belirlenen ihaleye 2 firma katıldı. İhalede Nomak İnşaat 351 bin 324 TL, Çağın İnşaat 335 bin TL teklif verdi.



TARİHİ TAVŞANCIL EVLERİ ÖZELLİKLERİNİ TAŞIYACAK 

Dilovası, Tavşancıl 1781 parselde yer alan sivil mimarlık örneği yapı, kentsel sit alanında ve koruma amaçlı imar planı kapsamında kalıyor. 2012 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan tarihi yapının restorasyonunun yapılması amacıyla yine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından rekonstrüksiyon projeleri hazırlatıldı. 



TAVŞANCIL EVLERİNİN GÜZELLİĞİ Projede...