18 / 07 / 2024

Tarihi Tavşancıl evi restorasyon çalışmaları

Tarihi Tavşancıl evi restorasyon çalışmaları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin geçmişine damga vurmuş tarihi yapılarını restore ederek geleceğe kazandırıyor. Zamanla yapı özelliği bozulmaya yüz tutmuş tarihi yapılar elden geçirilerek yeniden yapılıyor.

Tarihi Altıeylül Ortaokulu’nu yıkma planı Danıştay’a takıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Edip Uğur’un döneminde imar planı değişikliğiyle tarihi Altıeylül Ortaokulu’nun yıkılmasına ve buranın ticari alan gösterilmesine karşı 6 sene önce açılan davada, Danıştay'dan iyi haber geldi. Yüksek Mahkeme, söz konusu okulun yıkılamayacağına hükmetti.

Kocaeli Dilovası'nda arsa ve 4 katlı bina satılıyor! Ev ve arsa arayanlar dikkat! 

Dilovası Belediye Başkanlığı, Kocaeli ili, Dilovası ilçesi, Tavşancıl Mahallesi'nde yer alan 29 metrekare arsa ile 4 katlı binayı satıyor. İşte ayrıntılar...

TOKİ'den Kocaeli'ye 766 konut!  

TOKİ, Kocaeli'nin Dilovası ve Çayırova ilçelerinde 766 yeni konut inşa edecek. Dilovası kentsel dönüşüm projesi için Tavşancıl'da 1500, Çayırova'da ise 115 konut yapılacak. Her iki ilçedeki projeler için ihale gerçekleştirilecek.

Nazan Şoray Ohio'dan göl evi satın aldı!

Türk sanat müziğinin başarılı isimlerinden Nazan Şoray gayrimenkul yatırımına yöneldi. Şoray Amerika'nın Ohio eyaletinden göl evi satın aldı.

Kocaeli'de 1500 konut için kamulaştırma kararı alındı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Tavşancıl’da inşa edilecek 1500 konut için kamulaştırma çalışmalarının başladığını açıkladı. 

Tarihi Tavşancıl evleri restore edilecek!

Kocaeli Tavşancıl'daki 54 tarihi yapının 15'i restore ediliyor. Tavşancıl'ın tarihi dokusunu korumak için yapılan projede, tarihi binalar yeniden kullanılabilir hale getirilecek...

TOKİ Malatya orta gelir son başvuru tarihi 30 Eylül!

TOKİ Malatya orta gelir son başvuru tarihi 30 Eylül 2019 olarak belirlendi. Projede 3 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

TOKİ Çankırı Orta son başvuru tarihi 30 Eylül!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çankırı Orta projesinde yer alan 110 adet konut için son başvuru tarihi 30 Eylül 2019 olarak belirlendi.

Sinan Akçıl: Evi terk etmiştim!

Bir süredir boşanma haberleriyle gündemde olan Sinan Akçıl, merak edilenleri anlattı. Akçıl, evi terk ettiğini açıkladı.

Şile Doğancılı Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Şile İlçesi, Doğancılı Mahallesi, 765 ve 26 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı...

Akçakoca'daki tarihi konak sağlık merkezi olacak!

Batı Karadeniz'in en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Akçakoca'da, Tarihi Yukarı Mahalle'de yer alan konak, restore edilerek sağlık merkezi halinde getirilecek.

TOKİ Afyonkarahisar İscehisar son başvuru tarihi 28 Eylül!

Başvuruların 2 Temmuz tarihi itibariyle başladığı TOKİ Afyonkarahisar İscehisar için son başvuru tarihi 28 Eylül olarak belirlendi.

Tabanlıoğlu Mimarlık'a “Olağanüstü Tarihi Yenileme” ödülü!

Uluslararası İç Mekan Tasarımı Derneği (IIDA) ve Amerikan Kütüphane Derneği (ALA) tarafından 2018 Kütüphane İç Mekan Tasarım Ödülleri'nin kazananları açıklandı. Tabanlıoğlu Mimarlık, “Olağanüstü Tarihi Yenileme” ödülüne layık görüldü..

Tarihi Tavşancıl evi restorasyon çalışmaları Haberi

Tarihi Tavşancıl evi restorasyon çalışmaları



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin geçmişine damga vurmuş tarihi yapılarını restore ederek geleceğe kazandırıyor. Zamanla yapı özelliği bozulmaya yüz tutmuş tarihi yapılar elden geçirilerek yeniden yapılıyor. Dilovası Tavşancıl’da bulunan yöreye özgü mimari özelliği taşıyan yapı da restore ediliyor. Tavşancıl Evi olarak adlandırılan yapı şekillenmeye başladı.



AHŞAPTAN OLUŞUYOR


Büyükşehir Belediyesi tarihi miraslarına sahip çıkmaya devam ediyor. Bu kapsamda Tavşancıl evi olarak adlandırılan yapı gün yüzüne çıkartılıyor. 7,5 metre yüksekliğe sahip ve yöreye özgü bir mimarisi bulunan yapının iç ve dış ahşap iskeleti yapıldı. Yapının zemininde bulunan taş duvar taşıyıcı kısmın sıva işleri de tamamlandı.


YAPI KALINTILARI SÖKÜLÜP TEKRAR KULLANILDI


Zemin katı 76 metrekare olan yapının birinci katı ise 84 metrekare ölçülerinde. Aslına uygun olarak inşa edilen yapı kalıntısının sökümü yapıldıktan sonra taş malzeme yeniden kullanım...