04 / 05 / 2024

tarihi yapılarda restorasyon son durum

tarihi yapılarda restorasyon son durum

"Tarihi Yapılarda Deprem Risklerinin Yönetimi" adlı uluslararası sempozyumda konuşan İtalyan Assorestauro Birliği Başkanı Alessando Zanını, İstanbul'daki tarihi yapıların restorasyonuna hemen başlanması gerektiğini vurguladı.

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

Aks Yapısal Restorasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aks Yapısal Restorasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Rumeysa Merve Bülbül ve Sefa Bülbül ortaklığında kuruldu.

Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi!

Hager, Yıldız Teknik Üniversitesinde düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi”ne katıldı. Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi.

Gayrimenkul sektörü yapılarda dönüşüm için bir araya geldi! Depreme hazırlık öncelikli adım...

Gayrimenkul sektörü Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde bir araya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Odaklı Grup iş birliği ile düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi” sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Edirne'deki tarihi yapılarla ilgili soru önergesi verildi!

Edirne'de bulunan tescilli tarihi yapılara ve bunların restorasyonu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kayseri Develi'de tarihi yapıların koruma altına alınması TBMM'de!

Kayseri'nin Develi ilçesinde yer alan tarihi yapıların koruma altına alınması ve restorasyonuna yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Ersoy, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çorum’da tarihi yapıların restorasyonu başladı!

Çorum'da Osmanlı döneminden miras kalan tarihi yapılarda restorasyon çalışmaları başladı. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarihi yapıların restorasyonunda hız kesmiyor!

Tarihe tanıklık etmiş yapıları yeniden kente kazandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 18 tarihi yapıda restorasyona devam ederken 6'sı için proje çalışmalarını da tamamladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konuya ilişkin konuştu.

İstanbul'un tarihi yapıları risk altında!

Dünya Hava Kirliliği Raporu'nda Türkiye, 106 ülke arasında 46'ncı sırada yer aldı. Uzmanlar, bu durumun tarihi yapılara zarar verdiğini söyledi.

Üsküdar Belediyesi'nce restore edilen tarihi yapılar mecliste!

Üsküdar Belediyesi tarafından restore edilen tarihi yapılara dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları TBMM gündeminde!

Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Deprem sonucu hasara uğrayan veya yıkılan yapılarda sorumluluk!

Avukat Taha Hüseyin Çebi, Emlakkulisi.com okurları için "Deprem sonucu hasara uğrayan veya yıkılan yapılarda sorumluluk" başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Bitlis'te binaların arasında kaybolan tarihi yapılar gün yüzüne çıkarılıyor!

Bitlis'te Osmanlı döneminden kalan ve zamanla yapılan binaların arasında kaybolan tarihi yapılar, gün yüzüne çıkıyor.

tarihi yapılarda restorasyon son durum Haberi

tarihi yapılarda restorasyon son durum

"Tarihi Yapılarda Deprem Risklerinin Yönetimi" adlı uluslararası  sempozyumu, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile İtalyan Assorestauro Birliği ortaklığında  düzenlendi. Sempozyum İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Yerleşkesinde yapıldı.


Sempozyumda konuşan İtalyan Assorestauro Birliği Başkanı Alessando Zanını, İstanbul'daki tarihi yapıların restorasyonuna hemen başlanması gerektiğini vurguladı. 


Zanını, sözlerine "İstanbul hem Roma hem Bizans hem de Osmanlı mirasına sahip bir şehir. Çok fazla deprem gerçekleşti. Bugün de çok yüksek düzeyde sismik hareketler yaşanıyor. Dolayısıyla çok acil bir şekilde bu projeleri hayata geçirip tamamlamak zorundayız" şeklinde devam etti. 


"Tarihi yapılarda deprem risklerinin yönetimi'' ile ilgili ortak  çalışma konusunda açıklamalarda bulunan Zanını, İstanbul'daki çalışmalar için tam bir  mutabakat sağlandığını kaydetti.


Türkiye'de restorasyon sektörünün gelişmesi için de ortak bazı  projelere imza attıklarını belirten Zanını, 'tarihi yapıları yeniden yapılandırma' projelerinin kendileri için çok önemli...