04 / 05 / 2024

Tarihi yarımada dönüşüme açılıyor mu

Tarihi yarımada dönüşüme açılıyor mu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dünya mirası Tarihi Yarımada'yı sil baştan değiştiriyor. İBB’nin belirlediği 22 adet “kentsel dönüşüm fırsat alanı”ndan biri olan Tarihi Yarımada’daki siluet kararları ve imar hakları kentsel dönüşümün önüne açacak şekilde yeniden planlanıyor.

TBMM'de 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmeleri başlıyor!

Haftalık çalışmasına yarın başlayacak olan TBMM Genel Kurulu'nda, 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

ŞPO Tarihi Yarımada'nın imar değişikliğini mahkemeye taşıdı!

Tarihi Yarımada içinde 10 bin riskli binanın yıkılarak depreme dayanıklı olarak yeniden inşa edilmesine imkan sunan plan notu değişikliği, Fatih Belediyesi, İBB ve Koruma Kurulu'ndan geçti. Fakat Şehir Planlamacıları Odası değişikliğin itirazda bulunmadan mahkemeye taşındığını ileri sürdü. 

Tarihi Yarımada'ya millet bahçesi müjdesi!

AK Parti Fatih Belediye Başkan Adayı Mehmet Ergün Turan, "Tarihi Yarımada olarak bilinen Yedikule'den Topkapı'ya kadar olan Suriçi'ni millet bahçesine çevireceğiz. Projede Fatih'in tarihi dokusuna uygun hareket edeceğiz." diye konuştu.

Tarihi Yarımada'nın imar planları yeniden ele alınacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'daki Tarihi Yarımada'nın korunması için harekete geçti. Bakanlık, bu doğrultuda kültür varlıklarının durumunun net bir şekilde ortaya konulacağı ve oluşturulacak envanter ile koruma amaçlı imar planlarının yeniden ele alınacağı çalışmayı başlattı.

Tarihi Yarımada'da dönüşüm başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Yarımada'yı sil baştan değiştirecek. “Tarihi ve kültürel miras alanlarında kentsel dönüşüm planlama yaklaşımı geliştirilmesine yönelik analitik etütlerin yapılması” hizmet alımı ihalesi bugün yapılacak.

İmar barışına Boğaziçi ve Tarihi Yarımada rötuşu!

Son günlerin ana gündem maddesi olan imar barışı düzenlemesi İstanbul'da Boğaziçi ile Tarihi Yarımada'daki bazı alanlarda uygulanmayacak...

Tarihi Yarımada kentsel dönüşüme açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dünya mirası Tarihi Yarımada'yı sil baştan değiştiriyor. İBB’nin belirlediği 22 adet “kentsel dönüşüm fırsat alanı”ndan biri olan Tarihi Yarımada’daki siluet kararları ve imar hakları kentsel dönüşümün önüne açacak şekilde yeniden planlanıyor.

Tarihi Yarımada'nın bir özel yasaya ihtiyacı var!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu tarafından ‘Tarihi Yarımada Vizyon Projesi’ konulu Yuvarlak Masa toplantısı düzenlendi. Toplantıda Tarihi Yarımada'nın ihtiyaçları görüşüldü..

Tarihi Yarımada'da Koruma Kurulu devre dışı!

Tarihi Yarımada Fatih’ten sonra, Beyoğlu’nda da bundan böyle tescilsiz yapılarla ilgili tüm projeler ilçe belediyesi tarafından kabul edilecek.

Tarihi Yarımada'daki imar planı değişikliği meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Fatih İlçesi 1/1000 Tarihi Yarımada Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı'nda yapılması planlanan değişiklikleri meclis gündemine taşıdı..

Tarihi Yarımada'nın imar değişikliğine itiraz!

Tarihi Yarımada'daki imar planında değişikler yapıldı. Şehir Planlama Müdürlüğü, imar planına ilişkin açıklamalarda buldu. Müdürlük planın yeni ve kontrolsüz bir yapılaşmayı oluşturacağını vurguladı.

Avrasya Tüneli'nin ardından Tarihi Yarımada’daki oteller harekete geçti!

AVRASYA Tüneli’nin açılmasından sonra Anadolu yakası otelleri daha fazla turist ağırlamaya hazırlanırken, Avrasya Tüneli’nin Avrupa yakasındaki çıkış noktasına yakın olan Tarihi Yarımada’daki oteller de harekete geçti.

Tarihi yarımada dönüşüme açılıyor mu Haberi

Tarihi yarımada dönüşüme açılıyor mu

Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, 22 Mayıs 2018'de “Tarihi ve kültürel miras alanlarında kentsel dönüşüm planlama yaklaşımı geliştirilmesine yönelik analitik etütlerin yapılması” hizmet alımı ihalesine çıkacak.  İhaleye ilişkin Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Gerekçe Raporu”, İBB’nin İstanbul'un 8000 yıllık geçmişine tanıklık eden farklı kültür ve imparatorlukların izlerini taşıyan Tarihi Yarımada’yı kentsel dönüşüme açma planlarını da ortaya koydu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu ihale ile Tarihi Yarımada için hazırlanacak kentsel dönüşüm planlarına referans olacak verileri toplayacak.

22 FIRSAT ALANI


İhalenin “Gerekçe Raporu”nda, İBB'nin 2015-2019 Stratejik Planı doğrultusunda 39 ilçe için kentsel dönüşüm perspektifiyle hazırlanacak planlara altlık oluşturmak üzere analitik veri hazırlamak üzere 15 Şubat 2016 tarihinde bir ihale düzenlendiği hatırlatıldı. Bu çalışma dahilinde “İstanbul Kentsel Dönüşüm Master Planı”nın hazırlandığı...