27 / 11 / 2024

Tarihi yarımada yapılarda kat yükseklik sınırı kaç

Tarihi yarımada yapılarda kat yükseklik sınırı kaç

Eski İstanbul’un kalbi, “tarihi yarımadayı” skandal bir uzman heyetiyle imara açan Fatih Belediye Başkanı ve TÜRGEV Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Demir 'in tarihi dokuya yönelik saldırıları durmak bilmiyor.

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

İstanbul depremi için korkutan rapor: Sadece tarihi yarımadada 17 bin 976 yapı... Rakamlar peş peşe açıklandı! 

Beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili senaryolar ve açıklamalar peş peşe gelirken, İBB de konu ile ilgili harekete geçti. İstanbul depremi için korkutan rapor: Sadece tarihi yarımadada 17 bin 976 yapı... Rakamlar peş peşe açıklandı!

ŞPO Tarihi Yarımada'nın imar değişikliğini mahkemeye taşıdı!

Tarihi Yarımada içinde 10 bin riskli binanın yıkılarak depreme dayanıklı olarak yeniden inşa edilmesine imkan sunan plan notu değişikliği, Fatih Belediyesi, İBB ve Koruma Kurulu'ndan geçti. Fakat Şehir Planlamacıları Odası değişikliğin itirazda bulunmadan mahkemeye taşındığını ileri sürdü. 

Tarihi Yarımada'da yeni imar planı değişikliğine onay!

Tarihi Yarımada'ya yeni bir park kazandıracak imar planı değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi tarafından kabul edildi.

Tarihi yarımada otelleri birleşti!

İstanbul'un tarihi yarımadasında bulunan oteller tek çatı altında birleşip Old City Otelciler Platformu'nu kurdu. Old City Otelciler Platformu ile tarihi yarımadadaki oteller parçalı yapıdan kurtulacak.

İstanbul Boğazı'nı kaçak yapılardan arındıracak komisyon kuruyor!

İstanbul Boğazı’nı kaçak yapılardan arındıracak komisyon kuruluyor. İstanbul Anadolu ve Avrupa yakası ile tarihi yarımada da kurulacak 3 komisyonda alanında uzman kişiler görev alacak. Aykırı olan yapılar derhal yıkılacak veya yıktırılacak...

Tarihi Yarımada'ya millet bahçesi müjdesi!

AK Parti Fatih Belediye Başkan Adayı Mehmet Ergün Turan, "Tarihi Yarımada olarak bilinen Yedikule'den Topkapı'ya kadar olan Suriçi'ni millet bahçesine çevireceğiz. Projede Fatih'in tarihi dokusuna uygun hareket edeceğiz." diye konuştu.

Tarihi Yarımada imar barışından nasıl etkilenecek?

Tarihi Alan Başkanlığı, ‘imar barışı’nın İstanbul’da tarihi yarımadayı nasıl etkileyeceğiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan rapor istedi. Başkanlık, raporun UNESCO rehberine göre hazırlanmasını talep etti.

Tarihi Yarımada'nın imar planları yeniden ele alınacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'daki Tarihi Yarımada'nın korunması için harekete geçti. Bakanlık, bu doğrultuda kültür varlıklarının durumunun net bir şekilde ortaya konulacağı ve oluşturulacak envanter ile koruma amaçlı imar planlarının yeniden ele alınacağı çalışmayı başlattı.

Tarihi Yarımada barışı bekliyor!

Türkiye'de iskansız ve ruhsatsız yapıların yasallık kazandırılması için başlatılan imar barışı uygulamasına tarihi yarımadadan talep var. Uygulama kapsamında bölgede bulunan tarihi yapıların uygulamadan faydalanması isteniyor.

Tarihi yarımada için imar barışı başvurusu!

12. yüzyılda inşa edilen Molla Zeyrek Camisi ve çevresi, Yedikule surları ve zindanı, Sultanahmet bölgesinin yarısı, Küçük Ayasofya ile Acemoğlu Hamamı, tarihi sarnıçlar gibi yarımada içerisinde bulunan kaçak yapılar için imar barışına başvuruldu. 

Tarihi Yarımada Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıda!

Fatih Tarihi Yarımada Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı 21 Mayıs'ta askıya çıktı. İmar planı tadilatı 19 Haziran'da askıdan inecek..

Tarihi Yarımada'da dönüşüm başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Yarımada'yı sil baştan değiştirecek. “Tarihi ve kültürel miras alanlarında kentsel dönüşüm planlama yaklaşımı geliştirilmesine yönelik analitik etütlerin yapılması” hizmet alımı ihalesi bugün yapılacak.

Tarihi yarımada yapılarda kat yükseklik sınırı kaç Haberi

Tarihi yarımada yapılarda kat yükseklik sınırı kaç
Eski İstanbul’un kalbi, “tarihi yarımadayı” skandal bir uzman heyetiyle imara açan Fatih Belediye Başkanı ve TÜRGEV Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Demir 'in tarihi dokuya yönelik saldırıları durmak bilmiyor. 


Sit alanlarına çok katlı bina yapımının önüne açan skandal kararla birlikte Korunması Gerekli Kültür Varlıkları Envanteri'nde yer alan taşınmazların çevrelerindeki bina yükseklileri için sınır olan 9 metre 50 santimlik yükseklik kararı kaldırılıyor. Yeni komisyon kararıyla 'Anıt eser ve görsel çevre komşuluğundaki' yapılarda kat yüksekliği sınırlaması 5 kadar çıkacak. Ayasofya ve Sultanahmet gibi yüksek yapıların çevresindeki yapı yüksekliğinde de saçak kotu dikkate alınarak uygulama yapılabilecek. Yani Sultanahmet'e çok rezidansın önü açılacak. Kentin en önemli arkeolojik merkezi olan Fatih'te yürütülecek yer altı çalışmalarında ise artık arkeolojik kazılar sismik tarama yeterli olacak. Kullanılacak arkeojeofizik çalışmalara...