20 / 05 / 2024

Tarihi Zile evlerine nasıl gidilir

Tarihi Zile evlerine nasıl gidilir

Yaklaşık 4 bin yıllık geçmişe sahip Tokat'ın Zile ilçesinde, tarihi evler aslına uygun restore edilerek, turizme kazandırılıyor. Ninova melikesi Semiramis tarafından milattan önce 1600 yıllarında kurulduğu belirtilen Zile turizme kazandırılacak.

Hasankeyf'teki tarihi yapılar yeni yerlerine taşınıyor!

Suların altında kalması beklenen tarihi yerleşim yeri Hasankeyf'te hazırlıklar tamamlanıyor. Tarihi yapılar yeni yerlerine taşındı. Bölge halkı, yeni evlerine yerleşmek için gün sayıyor.

Tokat'ta HES inşaatı sırasında tarihi kalıntılar bulundu!

Tokat'ın Zile ilçesinde HES inşaatı alanında tarihi buluntulara rastlandı. Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tokat Zile'deki restorasyon çalışmalarına hız verildi!

Tarihi sokakları koruma amaçlı imar planı ve sokak sağlıklaştırma projeleri kapsamında Tokat Zile'de tarihi ev ve sokakların restorasyon çalışmalarına hız verildi.

Beypazarı'ndaki tarihi evlere Arap yatırımcılar ilgi gösteriyor!

Yapılan yeni düzenlemeler sayesinde Beypazarı’yla yarışır hale gelen Ayaş’ın tarihi evlerine Arap yatırımcılar tarafından “açık çek” önerildi.

TOKİ Zile'deki Osmanlı Evleri'ni turizme kazandırıyor!

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın tarihi yapılar için verdiği restorasyon kredisiyle Tokat'ın Zile İlçesi'nde bulunan Osmanlı evlerinin onarılarak turizme kazandırılması hedefleniyor.

Tarihi Zile Evleri TOKİ desteğiyle onarılacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) tarihi yapılar için verdiği restorasyon kredisiyle Tokat'ın Zile ilçesinde bulunan Osmanlı evlerinin onarılarak turizme kazandırılacak.

Tarihi Zile Evleri, TOKİ desteği ile turizme açılıyor!

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) tarihi yapılar için verdiği restorasyon kredisiyle Tokat'ın Zile İlçesi'nde bulunan Osmanlı evlerinin onarılarak turizme kazandırılması hedefleniyor.

TOKİ Tokat Zile 2. Etap kura çekiliş tarihi!

TOKİ Tokat Zile 2. Etap'ta 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daireler bulunuyor. Projede toplam 332 adet konut kurayla satışa sunuluyor. İşte TOKİ Tokat Zile 2. Etap kura çekiliş tarihi...

TOKİ Zile'deki tarihi evleri restore ediyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) başlatığı tarihi yapılar için restorasyon kredisiyle, Tokat'ın Zile ilçesindeki tarihi evlerin restorasyonu yapılacak TOKİ'nin parasal desteği ilçemizde sevinçle karşılandı.

Tokat Zile'deki tarihi evler TOKİ kredisiyle restore edilecek!

Unutulmaya yüz tutmuş, yıkılma ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi Zile evleri, TOKİ'nin başlatığı tarihi yapılar için restorasyon kredisiyle turizme kazandırılacak.

Tokat Zile'deki tarihi evler TOKİ tarafından restore edilecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) başlatığı tarihi yapılar için restorasyon kredisiyle, Tokat'ın Zile ilçesindeki tarihi evlerin restorasyonu yapılacak...

TOKİ Tokat Zile'deki tarihi evleri restore edecek!

Tokat’ın Zile ilçesindeki unutulmaya yüz tutmuş, yıkılma ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi Zile evleri, TOKİ’nin başlattığı tarihi yapılar için restorasyon kredisiyle turizme kazandırılacak.

TOKİ, Tokat Zile'deki tarihi evleri restore edecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının ( TOKİ ) başlatığı tarihi yapılar için restorasyon kredisiyle, Tokat'ın Zile ilçesindeki tarihi evlerin restorasyonu yapılacak.

Tarihi Zile evlerine nasıl gidilir Haberi

Tarihi Zile evlerine nasıl gidilir

Yaklaşık 4 bin yıllık geçmişe sahip Tokat'ın Zile ilçesinde, tarihi evler aslına uygun restore edilerek, turizme kazandırılıyor. Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, AA muhabirine yapığı açıklamada, ilçede 3 bin 600 tarihi ev bulunduğunu belirtti. Bu evleri turizme kazandınnak için çalışmalarının sürdüğünü aktaran Vidinel, "Kültür ve Turizm Bakanlığı, Î1 Özel İdaresi ve Otta Karadeniz Kalkınma Ajansının destekleri ve yerel imkanlarımızla tarihi evlerimizde restorasyon çalışmasına başladık. Restorasyonunu yaptığımız ev ve konaklarımızı butik otel ve yöresel yemeklerimizin ikram edildiği yerler haline getirmek için gayret ediyonız" diye konuştu. İlçenin bir Osmanlı kenti olduğunu belirten Vidinel, "İlçemizdeki 8 mahallemiz sit alanı içinde. Zile, Avrupa'da bir kent olsa biletle gezilir" dedi. Restorasyon çalışmalarının önemine dikkati çeken Vidinel, "Dünden bugüne bırakılan değerlerimizi koruyarak, restorasyonunu yaparak gelecek...