04 / 05 / 2024

tarım arazileri nasıl bölünmeli

tarım arazileri nasıl bölünmeli

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesinin önüne geçmek amacıyla 367 bin 264 mirasçıya 3 ay içinde tarım arazi mülkiyetlerinde intikal işlemlerini tamamlamaları için tebligat gönderdi.

Tarım arazileri prim yapacak ama...

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Tarım arazileri prim yapacak ama..." başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Atıl durumda bulunan tarım arazileri mecliste!

Ülkemizde atıl durumda bulunan tarım arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hazineye ait atıl tarım arazileri üretime açılıyor!

Tarım ve Orman ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının ortak olarak yaptığı çalışmalarla Hazineye ait atıl tarım arazileri, çiftçinin kullanımına açılıyor.

Kanal İstanbul Projesi tarım arazilerini nasıl etkileyecek?

Kanal İstanbul, haftalardır siyasetin ana gündem maddesi ve ‘oy'a tahvil edildi. Oysa… Bilim insanları düzenli toplantılar yapıyor ve projenin risklerini anlatıyor .Marmara Denizi ölür mü? Tarım arazileri ne olacak? Karadeniz'in iklimi değişir mi? 

İzmir'deki tarım arazileri TBMM gündemine taşındı!

2002-2018 yılları arasında İzmir'deki tarım arazileri ve tarımsal destekler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Mersin'deki boş ve ipotekli tarım arazileri meclise taşındı!

2002 yılından sonra Mersin'de tarımı bırakan çiftçi sayısı ve boş bırakılan tarım arazileri ile ildeki ipotekli tarım arazileri meclis gündemine taşındı..

Hazineye ait tarım arazileri için başvurular 4 gün sonra bitiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hazineye ait tarım arazileri için başvuru tarihinin 19 Kasım'da sona ereceğini açıkladı. Kurum, araziler için 90 bin başvurunun olduğunu ifade etti.

709 bin hektar tarım alanı bölünmeden kurtuldu!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Arazileri Miras Takip Sistemi sayesinde yüzbinlerce hektar tarım arazisinin miras yoluyla bölünmesinin önüne geçildi. 

Cerit Otelcilik Turizm Otomotiv Gıda Tarım Ve Hayvancılık Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Cerit Otelcilik Turizm Otomotiv Gıda Tarım Ve Hayvancılık Ticaret Anonim Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Yiğit Ece ve Sedat Aksakallı ortaklığında kuruldu. 

İlkhalk Gayrimenkul İnşaat Su Ürünleri Turizm Gıda Tarım Ve Hayvancılık San. Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

İlkhalk Gayrimenkul İnşaat Su Ürünleri Turizm Gıda Tarım Ve Hayvancılık San. Tic.Ltd.Şti. bugün Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile İlker Eşkin tarafından kuruldu. 

TOKİ'nin kentsel dönüşüm projelerine nasıl başvurulur?

Türkiye'nin konut üreticisi TOKİ kentsel dönüşüm projelerine ara vermeden devam ediyor. Peki, binlerce konut inşa eden TOKİ'nin kentsel dönüşüm projelerinden nasıl ev sahibi olunur? İşte başvuru şartları...

İmar barışı kat mülkiyeti nasıl alınacak?

İmar barışına başvurularak imar mevzuatına aykırı yapılara kat mülkiyeti alınabiliyor. Peki, imar barışı kat mülkiyeti nasıl alınacak?

İmar affı ile kat mülkiyeti nasıl alınır?

İmar affı ile yapı kayıt belgesi alınan bir daire için kat mülkiyeti de tesis edilebiliyor. Peki, imar affı ile kat mülkiyeti nasıl alınır? 

tarım arazileri nasıl bölünmeli Haberi

tarım arazileri nasıl bölünmeli

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesinin önüne geçmek amacıyla 73 bin 533 murisin (miras bırakan) 367 bin 264 mirasçısına 3 ay içinde tarım arazi mülkiyetlerinde intikal işlemlerini tamamlamaları için tebligat gönderdi.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarım arazilerinin parçalanmasının önüne geçmek için birtakım tedbirlerin alınmasına yönelik talimat verdi. 


Tarım arazilerinin miras yolu ile bölünmesinin önlenmesi amacıyla 2014'te Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda yapılan değişiklikle mirasa konu tarımsal arazilerde mülkiyet devrinin esas olduğu ve mirasçılar arasında anlaşma sağlanması halinde mülkiyet devri işlemlerinin mirasın açılmasından itibaren bir yıl içinde tamamlanması maddesi hükme bağlanmış, bu süre içinde tamamlanmaması halinde Bakanlık tarafından mirasçılara Kanun hükümlerinin uygulanması için 3 ay ek sürelerinin olduğu konusunda mirasçılara bulunulması gerekliliği getirilmişti. 


Bu kapsamda...