13 / 05 / 2024

tarım arazilerinde ekonomik bütünlük nedir

tarım arazilerinde ekonomik bütünlük nedir

Aynı kişiye ait tarımsal araziler arasındaki ekonomik bütünlük olup olmadığının tespiti Tarımsal arazilerinin mülkiyetinin devrine ilişkin yönetmelikteki kriterlere göre belirleniyor. Peki, tarımsal arazilerde ekonomik bütünlük nedir?

Tarım Kredi 7-14 Ocak fiyat listesi! Kooperatif marketlerinden 1 alana 2. ürün yüzde 50 indirim kampanyası! 

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, vatandaşların ekonomik alışveriş yapabilmesi için yeni senenin ilk haftasına özel indirimler ile karşımıza çıkıyor. İşte kampanya ve haberin detayları...

12 ilçeyi ilgilendiriyor! Tarım arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masada

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 12 ilçenin belediyesinin başkan yardımcıları, imar müdürleri ve teknik personelinin katıldığı ekim ayı imar toplantısında Tarım Arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masaya yatırıldı.

Sel felaketi tarımda hesapları değiştirdi! Çiftçilerin kredileri ve fındık alım fiyatı ne olacak? Bakan tek tek açıkladı

Batı Karadeniz'deki aşırı yağışlar tarım arazilerinde büyük bir hasar yaratırken, Bakan Yumaklı, çiftçilerin Tarım Kredi ve Ziraat Bankası kredileri ile ilgili açıklama yaptı. Bölgede fındık alım fiyatlarının ne olacağı da merak konusu. İşte ayrıntılar...

2027’ye kadar iş alanlarında en yüksek büyüme eğitim, tarım ve ticarette olacak!

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı, ‘2023 İşlerin Geleceği Raporu’na göre, iş alanlarında 2027 yılına kadar en yüksek mutlak büyümenin eğitim, tarım ve dijital ticarette olacağı öngörülüyor.

Bu habere bakmadan markete gitmeyin! Tarım Kredi Kooperatiflerinde fiyatlar dibi gördü! 

Tarım Kredi Kooperatifleri 15 - 29 mart arası indirimli ürünlerini vatandaşlara duyurdu. Ekonomik olarak zor günlerin yaşandığı şu günlerde market indirimleri vatandaşa nefes aldırıyor.

Çiftçiler dikkat! Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım süresi ne zaman olacak? Belli oldu mu?

Çiftçileri İlgilendiren en önemli konulardan birisi de Tarım ve Orman Bakanı açıklamalarını meydana getirdi. Tarımın hayatımızda kapladığı yer ve önemle birlikte tarım sektörü içerisindeki işçiler ve gereksinimlerini de düşünülmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilerinin üzerindeki yükü azaltm

Tarım Kredi Marketleri yine şok eden fiyatları duyurdu! Aktüel ürünlerin fiyatına bakan hemen markete koştu

2023'e girdik gireli marketlerin indirimleri vatandaşı cezbediyor. Tarım Kredi Marketleri bu hafta yine aktüel ürünleri vatandaşla buluşturdu. Ekonomik olarak daralan keselere uygun ürünleri indirime sokarak gözde haline geldi İşte o ürünler...

Deprem tarım sektörünü de vurdu! Tarım alanlarının yüzde 16'sı deprem bölgesinde!

Depremin etkilediği 10 şehirde yaşanan yıkımın insani ve ekonomik bilançosu ortaya çıkmaya başladı. Depremden etkilenen bölge, tarım arazilerinin önemli bir kısmını da içinde barındırıyor. İşte detaylar...

Tarım arazilerinde kiralar arttı! Tezgahlara yeni zamlar kapıda!

Son 1 senede konut ve arsalarda yaşanan fahiş fiyat yükselişleri tarım arazilerini de etkiledi. İşte ayrıntılar...

Tarım arazilerinde yapılaşma artıyor! 

Koronavirüs salgını döneminde yatırımcıların tarım arazilerine olan ilgisi arttı. Yatırımcılar bu alan prefabrik evler inşa etmeye başladı. 

Tarım arazileri için uyarı! Yapılaşma yayılıyor!

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Ali Yüksel, salgın ve deprem gibi nedenlerle tarla ve arazilerde son dönemde yapılaşmanın arttığını belirterek, "Tarım arazilerinde kaçak, izinsiz ve imarsız bir yapılaşma tehlikesi başlamış ve yayılmaktadır. Bu konuda çok acil harekete geçilmelidir" diye konuştu

Tarım arazisinde kaçak yapı yapanlara ağır yaptırımlar geliyor!

Tarım arazilerine ilişkin teklif komisyondan geçti. Bu kapsamda tarım arazilerinde kaçak yapı yapanlar her metrekare için 10 TL ceza ödeyecek.

Bekir Pakdemirli: Hazine tarım arazilerinde kira ödemelerini 6 ay erteledik!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, "Hazineye ait tarım arazilerini kiralayan çiftçilerimize, zor günlerde finansal destek sağlamak amacıyla, nisan, mayıs ve haziran ayı kira ödemelerini 6 ay süreyle erteledik." dedi.

tarım arazilerinde ekonomik bütünlük nedir Haberi

tarım arazilerinde ekonomik bütünlük nedir

Tarımsal arazilerde ekonomik bütünlük nedir?

Tarımsal arazilerde ekonomik bütünlük, mülkiyeti aynı kişiye ait birden fazla tarımsal arazinin tarımsal üretim faaliyetine ekonomik bir değer katacak şekilde birbirine bağımlı olarak işletildiği Bakanlıkça tespit edilen arazilere deniyor.


Tarımsal arazilerinin mülkiyetinin devrine ilişkin yönetmelik gereğince yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin hesaplanmasında, aynı kişiye ait ve Bakanlıkça aralarında ekonomik bütünlük bulunduğu tespit edilen tarım arazileri birlikte değerlendiriliyor. Peki, ekonomik bütünlük nedir?


Ekonomik bütünlük nedir?

(1) Aynı kişiye ait tarımsal araziler arasındaki ekonomik bütünlük olup olmadığının tespiti aşağıdaki kriterlere göre belirlenir:


a) Örtü altı tarım arazilerinde bir dekar, dikili tarım arazilerinde beş dekar, sulu ve kuru tarım arazilerinde on dekarın altında olan tarım arazileri ekonomik bütünlük arz etmez.


b) Aynı kişiye ait sınırdaş olmayan tarım arazilerinin aralarındaki mesafe on km’den az...