13 / 05 / 2024

tarım arazisinde ekonomik bütünlük

tarım arazisinde ekonomik bütünlük

Aynı kişiye ait tarımsal araziler arasındaki ekonomik bütünlük olup olmadığının tespiti Tarımsal arazilerinin mülkiyetinin devrine ilişkin yönetmelikteki kriterlere göre belirleniyor. Peki, tarımsal arazilerde ekonomik bütünlük nedir?

Tarım Kredi 7-14 Ocak fiyat listesi! Kooperatif marketlerinden 1 alana 2. ürün yüzde 50 indirim kampanyası! 

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, vatandaşların ekonomik alışveriş yapabilmesi için yeni senenin ilk haftasına özel indirimler ile karşımıza çıkıyor. İşte kampanya ve haberin detayları...

2027’ye kadar iş alanlarında en yüksek büyüme eğitim, tarım ve ticarette olacak!

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı, ‘2023 İşlerin Geleceği Raporu’na göre, iş alanlarında 2027 yılına kadar en yüksek mutlak büyümenin eğitim, tarım ve dijital ticarette olacağı öngörülüyor.

Bu habere bakmadan markete gitmeyin! Tarım Kredi Kooperatiflerinde fiyatlar dibi gördü! 

Tarım Kredi Kooperatifleri 15 - 29 mart arası indirimli ürünlerini vatandaşlara duyurdu. Ekonomik olarak zor günlerin yaşandığı şu günlerde market indirimleri vatandaşa nefes aldırıyor.

Çiftçiler dikkat! Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım süresi ne zaman olacak? Belli oldu mu?

Çiftçileri İlgilendiren en önemli konulardan birisi de Tarım ve Orman Bakanı açıklamalarını meydana getirdi. Tarımın hayatımızda kapladığı yer ve önemle birlikte tarım sektörü içerisindeki işçiler ve gereksinimlerini de düşünülmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilerinin üzerindeki yükü azaltm

Tarım Kredi Marketleri yine şok eden fiyatları duyurdu! Aktüel ürünlerin fiyatına bakan hemen markete koştu

2023'e girdik gireli marketlerin indirimleri vatandaşı cezbediyor. Tarım Kredi Marketleri bu hafta yine aktüel ürünleri vatandaşla buluşturdu. Ekonomik olarak daralan keselere uygun ürünleri indirime sokarak gözde haline geldi İşte o ürünler...

Deprem tarım sektörünü de vurdu! Tarım alanlarının yüzde 16'sı deprem bölgesinde!

Depremin etkilediği 10 şehirde yaşanan yıkımın insani ve ekonomik bilançosu ortaya çıkmaya başladı. Depremden etkilenen bölge, tarım arazilerinin önemli bir kısmını da içinde barındırıyor. İşte detaylar...

Tarım arazisinde kaçak yapı yapanlara ağır yaptırımlar geliyor!

Tarım arazilerine ilişkin teklif komisyondan geçti. Bu kapsamda tarım arazilerinde kaçak yapı yapanlar her metrekare için 10 TL ceza ödeyecek.

Sudan'daki tarım arazileri İzmirli yatırımcılara açılacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı, NTV ve Özgencil Grup iş birliğiyle ikincisi düzenlenen Ege Ekonomik Forum'unda konuştu. Pakdemirli, Sudan'daki tarım arazilerinin İzmirli yatırımcılara açılacağını söyledi.

Tarım arazisinde önalım hakkı!

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda 2015'te yapılan düzenleme ile tarım arazisi satışları kısıtlanmıştı. Peki, tarım arazisinde önalım hakkı kimlere getirildi?

Türk yatırımcılar Sudan'da kiralanan tarım arazileri projesini bekliyor!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye - Sudan İş Konseyi Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, Afrika'da kiralanan 780 bin hektarlık tarım arazisine ilişkin, Türk yatırımcıların arazi için iştahlı olduklarını dile getirdi...

Tarım Kredi Kooperatifleri’nin Söğütözü ihalesinde dolandırıcılık iddiası!

Tarım Kredi Kooperatifleri’nin, Söğütözü’nde ihale edilen arazisinde kendi yöneticileri tarafından dolandırıldığı iddia edildi. Birlik yönetimi, ihale komisyonu hakkında suç duyurusunda bulundu

Bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinin satışı!

Asgari tarımsal arazi büyüklüğü, bölge ve yörelerin toplumsal, ekonomik, ekolojik ve teknik özellikleri gözetilerek Bakanlık tarafından belirlenir. Peki, bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinin satışı nasıl olur?

Tarım arazileri devri yönetmeliği 2015!

Tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlemesi, yeter gelirli arazi büyüklüğü ve ekonomik bütünlüğüne ilişkin hükümler ile ehil mirasçıya ait niteliklerin tespitine ilişkin esaslar yönetmelikle belirleniyor. İşte tarım arazileri devri yön

tarım arazisinde ekonomik bütünlük Haberi

tarım arazisinde ekonomik bütünlük

Tarımsal arazilerde ekonomik bütünlük nedir?

Tarımsal arazilerde ekonomik bütünlük, mülkiyeti aynı kişiye ait birden fazla tarımsal arazinin tarımsal üretim faaliyetine ekonomik bir değer katacak şekilde birbirine bağımlı olarak işletildiği Bakanlıkça tespit edilen arazilere deniyor.


Tarımsal arazilerinin mülkiyetinin devrine ilişkin yönetmelik gereğince yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin hesaplanmasında, aynı kişiye ait ve Bakanlıkça aralarında ekonomik bütünlük bulunduğu tespit edilen tarım arazileri birlikte değerlendiriliyor. Peki, ekonomik bütünlük nedir?


Ekonomik bütünlük nedir?

(1) Aynı kişiye ait tarımsal araziler arasındaki ekonomik bütünlük olup olmadığının tespiti aşağıdaki kriterlere göre belirlenir:


a) Örtü altı tarım arazilerinde bir dekar, dikili tarım arazilerinde beş dekar, sulu ve kuru tarım arazilerinde on dekarın altında olan tarım arazileri ekonomik bütünlük arz etmez.


b) Aynı kişiye ait sınırdaş olmayan tarım arazilerinin aralarındaki mesafe on km’den az...